Nieuwe Fitbit Sense smartwatch gebruikt temperatuur om stress te meten

News
dinsdag, 25 augustus 2020 om 17:30
fitbit sensef1598366078
Smartwatches zetten steeds meer in op health features, zoals het meten van de hartslag en het bijhouden hoeveel je loopt op een dag. Fitbit gaat met haar nieuwe smartwatch een stapje verder en kan je stress meten aan de hand van je temperatuur en hartslag.
Fitbit heeft twee nieuwe smartwatches onthuld om haar line-up mee uit te breiden. De Fitbit Versa 3 is de opvolger van de succesvolle Versa 2, terwijl de Sense het nieuwe flagship model is van het Amerikaanse bedrijf - dat eerder dit jaar door Google is overgenomen.
De Sense zet nog meer in op features die de gebruiker op de hoogte moeten houden van zijn of haar gezondheid. Zo heeft de Fitbit Sense net zoals de Apple Watch de mogelijkheid om hartfibrilaties te herkennen door middel van een EKG applicatie.
Ook moet de smartwatch de nieuwe benchmark worden als het gaat om het herkennen van stress. Er zijn eerder al smartwatch uitgekomen die stress kunnen meten, maar Fitbit gaat een stapje verder met deze functie. Door je palm over het stress te leggen kan de smartwatch namelijk aan de hand van je huidtemperatuur en hartslag meten hoe stressvol je bent. Na verloop van tijd zal de Sense je lichaam leren kennen en steeds beter kunnen aangeven om je even pauze moeten nemen of niet.

Veel overeenkomsten tussen Sense en Versa 3

Naast de EKG en stress functies, zullen de Fitbit Sense en Versa 3 vrij gelijk aan elkaar zijn. Allebei krijgen ze een OLED touchscreen, ingebouwde GPS, zes dagen aan accu en is de smartwatch waterdicht tot 50 meter diepte. Uiteraard kan ook notificaties van je telefoon ontvangen en bellen via een ingebouwde microfoon en speaker.
De Fitbit Sense is vanaf nu te bestellen voor 329,95 euro en zal uitkomen op 25 september. De Versa 3 komt op dezelfde datum uit en is honderd euro goedkoper dan haar geavanceerde broertje.

Populair Nieuws