Apple zet met Apple One in op verschillende diensten via abonnement

Article
zaterdag, 03 oktober 2020 om 15:00
apple onef1600692543
Onlangs onthulde Apple tijdens haar jaarlijkse Apple Event Apple One. De dienst combineert onder andere Apple Music, TV Plus en Arcade in één groot pakket voor een aantrekkelijke prijs. De Pakketprijs start vanaf 14,95 euro per maand maar wat krijg je dan?

Hoe gaan de Apple One pakketen eruit zien?

De pakketten kunnen voor erg veel voordeel zorgen, momenteel worden de meeste diensten als losse abonnementen aangeboden maar in deze bundelvorm valt het een stuk goedkoper uit. De pakketen die Apple aan gaat bieden onder de noemer Apple One zijn:
Apple One Individual
Bevat: Apple Music, Apple TV, Apple Arcade en iCloud (50GB).
Kost: 14,95 dollar per maand.
Apple One Family
Bevat: Apple Music, Apple TV, Apple Arcade en iCloud (200GB).
Kost: 19,95 dollar per maand.
Apple One Premier
Bevat: Apple Music, Apple TV, Apple Arcade, iCloud (2TB), Apple News Plus en Apple Fitness Plus.
Kost 29,95 dollar per maand.

Apple ziet verkoop iPhone zakken, dus zoekt een alternatief

De overkoepelende Apple Bundle is daarmee dus voordeliger dan hoe de prijzen tot op heden waren:
-Apple Music a 9,99 euro per maand
-Apple Arcade a 4,99 euro per maand
-Apple TV+ a 4,99 per maand
-Apple News+ (in Nederland nog niet beschikbaar, in de V.S. 9,99 dollar).
De Apple One Premier versie, de duurste variant zal alleen toegankelijk zijn in landen waar Apple Fitness Plus en Apple News Plus beschikbaar zijn. In Nederlands is dit luxe pakket dus voorlopig nog niet beschikbaar. Er is nog geen officiële releasedatum voor deze pakketten, maar vermoedelijk zal dit aan het eind van dit kalenderjaar zijn.
Mocht je gewend zijn meerdere Apple ID’s te gebruiken kan dit wel een probleem zijn. Als je verschillende diensten momenteel op meerdere ID’s gebruikt kan je ze niet zomaar bundelen. Maar de hamvraag is: Waarom komt Apple nu opeens met zo’n pakket?
Het blijkt dat Apple steeds meer inkomsten krijgt vanuit de diensten, grotendeels vanuit de App Store. De iPhone word steeds minder goed verkocht en Apple zoekt een alternatief verdienmodel.
pexels torsten dettlaff 3623360f1600692819

'Een bedreiging voor vrijheid' volgens Spotify

Spotify was ‘not amused’ nadat Apple bekend maakte Apple One te presenteren. ‘Bundel-abonnement Apple is bedreiging voor vrijheid’. Ondanks het feit dat Apple een goedkoper pakket aanbiedt is Spotify hier alles behalve positief over ‘Apple misbruikt opnieuw zijn dominantie positie om concurrenten te benadelen en consumenten te beroven door zijn eigen diensten voor te trekken.
apple 5120394 1920f1600693097

Hoe zien de diensten eruit?

Tot slot in het kort, hoe zien de verschillende diensten die de bundels aanbieden eruit?
Apple Music
Sinds 2015 de streamingmuziekdienst van Apple, erg vergelijkbaar met Spofify en zal met Apple One ook echt de strijd aan gaan.
Apple Arcade
Hiermee kun je tijdens je computerspellen bijvoorbeeld je spelvoortgang opslaan, je games hierin bevatten geen advertenties of in-app aankopen en het wordt ondersteund door verschillende gamepads, onder andere een Xbox One controller.
Apple TV Plus
is een reclamevrije video-on-demand dienst. In de Verenigde Staten is het al wat groter, maar met Apple One hoopt Apple ook in Nederland voet aan de grond te krijgen.
Apple Fitness Plus
Dit werkt ideaal in combinatie met je Apple Watch, het moet een concurrent worden van populaire fitness apps die eenvoudig je prestaties vastleggen en je eenvoudig een trainingsprogramma laat selecteren of je nou in de sportschool staat of niet. Door middel van sensoren in de Watch volgt die al je activiteiten
Apple News
Tot slot de nieuwsfunctie van Apple. Momenteel allen nog in de V.S., het Verenigd Koninkrijk., Canada en Australië beschikbaar, maar ongetwijfeld komt het vroeg of laat ook op de Nederlandse markt. Met Apple News lees je onbeperkt artikelen, je kan zelf je voorkeuren instellen en vervolgens krijg je artikelen die jij interessant vindt. Een beetje vergelijkbaar met een dienst als Blendle.
pexels cottonbro 5077428f1600692656
Loop je al warm voor Apple One? De bundeldienst zal ergens eind dit jaar beschikbaar zijn in Nederland.

Populair Nieuws

Laatste Reacties