Update - Dit zijn de specs van de iPhone 12

  Apple komt ook in 2020 met nieuwe iPhones, namelijk de iPhone 12 serie. Deze iOS-toestellen beloven weer veel vernieuwing met zich mee te brengen en krachtiger dan ooit te worden. Wij geven je alvast de iPhone 12 specs.

  Update - Lek onthult mogelijke prijs, specs en release van de iPhone 12

  Apple heeft een event klaarstaan, waarbij de iPhone 12 modellen onthuld gaan worden. Details van de iOS 14-smartphones lijken alleen vlak voor dat event al grotendeels gelekt te zijn via een betrouwbare lekker. Via een Chinees sociaal netwerk kwam de lekker naar voren met onder andere de specs, de prijs en de release van de iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12.

  Dit doet vermoeden dat er inderdaad vier toestellen uitkomen, met in totaal drie verschillende formaten zoals hieronder beschreven. Daarbij lijkt de lekker te bevestigen dat alle modellen 5G krijgen en dat er flink wat onderscheid zal zijn op het gebied van de camera's. Lees alle iPhone 12 gelekte informatie over de toestellen in dit bericht.

  Het scherm

  De iPhone 12 komt in vier varianten, waarbij er drie verschillende schermafmetingen gehanteerd worden volgens de geruchten. Daarbij heeft de kleinste iPhone 12-variant, die sinds kort door het leven gaat als de iPhone 12 Mini, een kleinere notch in verhouding met zijn grote broers.

  Hieronder de verschillende schermen van de iPhone 12 varianten:

  • iPhone 12 Mini - 5,4 inch OLED-scherm met een resolutie van 2340 x 1080 ( 475 pixel per inch)
  • iPhone 12 Max - 6,1 inch OLED-scherm met een resolutie van 2532 x 1170 (460 pixels per inch)
  • iPhone 12 Pro - 6,1 inch Super Retina XDR OLED-scherm met een resolutie van 2532 x 1170 (460 pixels per inch)
  • iPhone 12 Pro Max - 6,7 inch Super Retina XDR OLED-scherm met een resolutie van 2778 x 1284 (458 pixels per inch)

  De iPhone 12 Pro en Pro Max krijgen naast een Super Retina XDR OLED-scherm ook de ProMotion technologie. Hierdoor zijn de beelden op het display nog beter en zal alles nog helderder voorbij komen.

  De camera

  Op het gebied van de camera is nog niets zeker rondom de iPhone 12 serie. Er zijn wel veel geruchten rondom de camera's aan boord van de nieuwe Apple toestellen. Zo zouden de iPhone 12 Mini en de iPhone 12 Max minder camera's aan boord hebben dan de iPhone 12 Pro en Pro Max-varianten. Deze hebben namelijk volgens productietekeningen maar liefst vier camera's en bovendien een LiDAR-sensor, terwijl de Max en Mini het met slechts twee camera's moeten doen. De voorkant is bij ieder toestel gelijk, namelijk een 12 Megapixel selfiecamera.

  Hieronder vind je de specs van de lenzen per model:

  • iPhone 12 Mini - Voorkant: 12 Megapixel selfiecamera, achterkant: Ultragroothoeklens, groothoeklens
  • iPhone 12 Max - Voorkant: 12 Megapixel selfiecamera, achterkant: Ultragroothoeklens, groothoeklens
  • iPhone 12 Pro - Voorkant: 12 Megapixel selfiecamera, achterkant: Ultragroothoeklens, groothoeklens, telelens, LiDAR-sensor
  • iPhone 12 Pro Max - Voorkant: 12 Megapixel selfiecamera, achterkant: Ultragroothoeklens, groothoeklens, telelens, LiDAR-sensor

  De verschillen zitten dus voornamelijk in de LiDAR-sensor en de telelens op de achterkant. De LiDAR-sensor zorgt er bij de iPhone 12 Pro en Pro Max voor dat er betere beeldstabilisatie en een betere nachtmodus aanwezig zijn.

  Kracht vanuit de binnenkant

  Voor zover bekend zullen alle iPhones op dezelfde hardware aan de binnenkant krijgen en daarbij draaien op het nieuwste besturingssysteem van Apple: iOS 14. Apple vertelde tijdens het Time Flies event vol trots over de nieuwe Apple OS en hintte daarbij op de nieuwe chip die het kloppende hart van de iPhone 12 versies zal vormen. Dit zal de A14-Bionic chip zijn die sneller en krachtiger dan ooit is.

  Hieronder de specs aan de binnenkant van de iPhone 12 (voor zover bekend):

  • CPU: A14 Bionic-Chip met 4core GPU, 16-core neural engine en machine learning accelerators.
  • Werkgeheugen: naar verwachting 4GB
  • Stof-Water en Spatwaterdicht: onbekend
  • Sensoren: Naar verwachting GPS, accelerometer en gyroscoop
  • Netwerk: Naar verwachting een Quallcom 5G antenne met Sub 6GHz en (alleen voor iPhone 12 Pro en Pro Max) mmWave.

  Opslag:

  • iPhone 12 64 tot 256 GB
  • iPhone 12 Max 64 tot 256 GB
  • iPhone 12 Pro 128 tot 512 GB
  • iPhone 12 Pro Max 128 tot 512 GB

  Verder doen er nog geruchten over een USB-C aansluiting die in de iPhone 12 komt. Volgens analist Ming Chi kuo (via MacRumors) zal er in de doos daarom ook geen oplader zitten, maar slechts een USB-A naar C kabel.

  Alles over de iPhone 12, van de vermoedelijke prijs tot aan de verwachte release, hebben we in dit handige overzicht staan! In deze special gaan we alle verschillen tussen de verschillende iPhone toestellen af, te beginnen met het scherm.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.