5 Actie Anime Series die het kijken waard zijn

Article
donderdag, 27 april 2017 om 13:58
xgn google image
Niet alleen live-action films en series weten hun mannetje te staan in de mediawereld. De getekende pracht onder de naam anime kan er namelijk ook wat van. Om je op ideeën te brengen welke van de getekende series misschien wel jouw nieuwe favorieten kunnen worden, is hier een vijftal actie anime series geselecteerd waar je even mee vooruit kan.
Actie anime series zijn in principe over-de-top gewelddadig, intrigerend en goed doordacht. Massieve krachtmetingen zijn zo goed als elke aflevering in beeld gebracht en worden veroorzaakt door een aaneenschakeling van plottwisten. Juist deze overdrevenheid neemt de kijker mee op ongeëvenaarde tripjes naar de meest fantasierijke werelden.
De meer mainstream series als Attack on Titan, Bleach, Naruto en zelfs Dragon Ball Z zijn hier de bekende voorbeelden van. Zelfs mensen die de creatieve uitingen van deze stijlvolle werelden vermijden, hebben er vaak wel eens van gehoord. Om bekend te raken met andere actie anime series naast deze steunpilaren binnen de vertelkunst, doe je er goed aan om dit artikel te lezen. Want stuk voor stuk zijn deze series het waard om bekeken te worden.

Berserk (2016)

De serie Berserk gaat al een ontzettend lange tijd mee. Vanaf het jaar 1997 kon het publiek al genieten van protagonist Guts en zijn toetreding tot The Band of Hawk, een huurlingenleger van origine. Dit eerste seizoen, bestaande uit 25 afleveringen, kwam plotseling tot een gruwelijk einde. Er werd gesnakt naar meer, maar het duurde een lange tijd voordat dit in anime-vorm naar buiten kwam.
In 2016 was het zo ver en Guts maakte zijn rentree. Deze nieuwe Berserk pakte het verhaal van de eerste serie op, maar maakte het gelijk een tintje duisterder. Demonen, bloedvergieten en vooral gruwelijke schouwspelen zijn gegoten in een unieke visuele stijl die je tot het eind doet kijken. Mocht je niet vies zijn van een behoorlijke hoeveelheid gore, dan is dit een serie voor jou.
De Berserk van 2016 heeft zijn eerste seizoen al achter de rug, maar is onlangs met een tweede reeks begonnen. Alhoewel het makkelijk in te stappen is bij deze versie van Guts en kornuiten, is het aan te raden om de oudere afleveringen ook te bekijken onder de naam Kenpû denki beruseruku. Ga je liever interactief door de 1997-versie heen? Dan kan dat met de game Berserk and the Band of the Hawk, die eerder dit jaar verschenen is.
110230

Sword Art Online

Over games gesproken, het zal je maar gebeuren dat je leven in een spel impact heeft op je werkelijke lichaam. In de anime serie Sword Art Online (2012) is dit vreemde verschijnsel echt aan de hand. Een achtbaanrit aan spanning is het gevolg.
In het eerste seizoen maak je voor het eerst kennis met het gevaar van virtuele werelden. Door middel van een soort toekomstige VR kunnen gamers zichzelf volledig onderdompelen in hun spelletjes. Een MMORPG genaamd Sword Art Online maakt gretig gebruik van deze technologie, maar er blijkt een sinister plan aan vast te zitten. Zo moeten de spelers gezamenlijk het spel uitspelen, voordat zij weer terug naar de realiteit kunnen keren.
Naast het feit dat mensen niet meer uit kunnen loggen, betekent een dood in de game ook automatisch je overlijden in de echte wereld. Daarom moet protagonist Kirito een bondgenootschap met andere spelers weten te smeden, om het gevaar te overleven. Een tocht van vriendschap, liefde en actie is hierbij gegarandeerd.
Naast de wereld van Sword Art Online (aflevering 1-15), kent de serie ook nog een aantal andere werelden die Kirito bezoekt. Zo reist hij af naar een feeën-MMORPG genaamd ALfheim Online (aflevering 16-25) en de shooter-game Gun Gale Online (seizoen 2 aflevering 1-14). Uiteindelijk keert hij terug naar waar het allemaal begon, om een laatste tranentrekkend avontuur te begeleiden.
Mocht je het universum van Sword Art Online liever gamend doorkomen, dan kan het geen kwaad om de review van Sword Art Online Hollow Realization te lezen.
110232

Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Deze serie gaat een heel andere kant op dan het verdoemde Berserk en de virtuele fantasie van Sword Art Online. Zo focust Code Geass zich op een jongen die het onderdrukkende keizerrijk Britannia omver wil werpen. De reden van de rebel genaamd Lelouch om zich tegen de belagers te verzetten, is dat het gewone volk onderdrukt wordt. Om het probleem nog even wat ingewikkelder te maken, is de vader van Lelouch de keizer van Britannia.
Code Geass is één van de actie anime series die je gezien moet hebben. Zelfs Netflix is het hiermee eens, want het eerste seizoen is zelfs op deze streamingdienst te bekijken. Mocht je een fan zijn van het Gundam-concept, dan mag je deze, met enorme robots gevulde serie echt niet missen. All hail Lelouch of the Rebellion!
110236

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Als deze special een toplijstje was van actie anime series, dan was dit de absolute winnaar. Fullmetal Alchemist Brotherhood is namelijk een ode aan geanimeerd beeldmateriaal, dat zo goed als alles in huis heeft. Een sterk verhaal wordt gecombineerd met een enorme dosis aan actie. Dit is echter zo goed gebalanceerd, dat het één niet het ander overschaduwt.
In de 64 episodes tellende serie volg je het hartverscheurende verhaal van de broers Edward en Alphonse Elric. De twee hebben zich gespecialiseerd in alchemie, een soort magie, om hun overleden moeder uit de dood te doen opstaan. Dit is op z'n zachtst gezegd flink fout gegaan, waardoor Alphonse in een levend harnas is veranderd.
In plaats van zich hierbij neer te leggen, gaan de twee opzoek naar de Philosopher's Stone om alle nare gebeurtenissen tot een einde te brengen. Dit blijkt alleen geen makkelijke opdracht te zijn, want zij raken verwikkeld in een complot dat het lot van de gehele wereld in gevaar brengt. Ergens mogen we wel blij zijn dat dit gevaar op de loer ligt, want het resultaat is een anime die je lang bij zal blijven. Een top idee is dan ook om gelijk naar Netflix te gaan, om deze serie in zijn geheel te bekijken!
110240

Akame Ga Kill!

In een groot deel van het aanbod actie anime series zijn patronen te herkennen. Vaak gaat het om een protagonist die met of zonder bondgenoten het opneemt tegen een gevestigde orde. Deze tegenpartij uit zich meestal in een corrupt regime dat niet zonder slag of stoot omver geworpen wordt. Ook al is de rode draad overeenkomstig met andere series, vaak ligt het aan de uitvoering of het zich weet te onderscheiden.
Een perfect voorbeeld hiervan is de anime Akame Ga Kill. Het gaat over een jongen met de naam Tatsumi, die op zoek gaat naar een manier om zijn thuis in leven te houden gedurende moeilijke tijden. Door een serie onvoorziene gebeurtenissen wordt hij opgenomen in het moordenaars clubje Night Raid, dat als doel heeft het recht te doen zegevieren. Belangrijke en kwaadaardige sleutelfiguren worden hierbij uitgeschakeld, waardoor een constante strijd op leven en dood ontketent.
Akame Ga Kill is gedurende de 24 afleveringen niet een eenzijdig verhaal waarbij de "goeden" altijd winnen. Er zijn nauwelijks episodes te vinden waarin de gevechten van een leien dakje gaan. Met als gevolg dat je zo nu en dan afscheid moet nemen van geliefde personages. Bereid je maar alvast voor.
Dit waren vijf anime series binnen het actie genre, waarvan je zeker weet dat de kwaliteit je niet teleurstelt. Mocht je moeite hebben met het zoeken van de series online, dubbel check dan Netflix of anime-platform Crunchyroll of je gewenste resultaat daar te vinden is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties