Top 5 nieuwe superheldenfilms - Wat kunnen we verwachten?

  Afgelopen weekend werd de release van Deadpool 2 bekendgemaakt: vanaf 1 juni 2018 zal deze film in de bioscoop te zien zijn. Dit is niet de enige nieuwe superheldenfilm die we binnenkort kunnen verwachten, er staan namelijk nog meer grote releases op de planning. In deze special zetten we vijf toffe nieuwe superheldenfilms die nog gaan uitkomen op een rijtje.

  5. Deadpool 2

  Deadpool 2 is het vervolg op de film Deadpool, die uitkwam in februari 2016. Vanwege het succes van deze eerste film, die 780 miljoen euro en enkele awards opleverde, heeft Marvel besloten een vervolg te gaan maken. Deadpool 2 zal op 1 juni 2018 in de bioscopen verschijnen. Ryan Reynolds neemt in de tweede film opnieuw de rol van Deadpool op zich.

  De schrijvers van de eerste film keren ook terug voor het vervolg van de superhelden franchise. Acteur Josh Brolin gaat de rol spelen van superheld Cable in de film. Hij is ook verantwoordelijk voor de rol van Thanos in de nieuwe Avengers Infinity War film, die in mei 2018 zal uitkomen. Een andere nieuwkomer in Deadpool 2 is Zazie Beetz, zij zal de rol van Domino gaan vervullen.

  De Deadpool films zijn een spin-off van de X-men films en volgen het verhaal van de onorthodoxe held Deadpool, oftewel Wade Wilson. De films uit de franchise zijn geen typische superheldenfilms en daarom erg verfrissend, de focus in Deadpool ligt naast actie toch ook vooral op humor. Er is nog niet veel bekend over het verhaal van Deadpool 2 en uit de trailer is ook niet op te maken waar de film precies over zal gaan. Een groot deel van de cast voor de nieuwe superheldenfilm is al wel bekend.

  4. Spider-Man Homecoming

  Spider-Man Homecoming is de achtste film uit de Spider-Man franchise, hiernaast heeft Spider-Man ook nog een rol in Captain America Civil War. Daarmee is Homecoming dus de tiende film waarin Spider-Man een rol zal spelen. De film zal vanaf 7 juli in de bioscoop te bekijken zijn en het is de eerste solo Spider-Man film waarin de hoofdrol vervuld zal worden door Tom Holland. In Civil War was Tom Holland ook al te zien in de rol van Spider-Man.

  In Spider Man Homecoming probeert Peter Parker de balans te vinden tussen het zijn van superheld Spider-Man en zijn leven op school. Daarnaast maakt een nieuwe schurk, The Vulture, zijn debuut op het witte doek en het is aan Peter om met deze nieuwe dreiging om te gaan. Spider-Man Homecoming speelt zich een paar maanden na de gebeurtenissen in Captain America Civil War af. Iron Man zal ook in de film te zien zijn, hij fungeert als Peters mentor en helpt hem met het uitschakelen van schurken en met zijn studie.

  Het is al bekend dat er nog twee vervolgen zullen komen op Spider-Man Homecoming en dat Tom Holland ook in deze films de hoofdrol zal spelen, die een nieuwe reeks in de Spider-Man franchise zullen vormen. Daarnaast zullen er nog drie andere nieuwe superheldenfilms verschijnen waarin Spider-Man een rol zal spelen, waaronder Avengers Infinity War. In totaal komen er nog zes films uit waarin de rol van Spider-Man door Tom Holland vervuld zal worden. Ook kunnen we dit jaar een Spider-Man game verwachten die op de PS4 zal uitkomen.

  3. Wonder Woman

  Wonder Woman is de eerste live action solo film van deze superheldin, eerder was zij wel te zien in Batman v Superman Dawn of Justice. In de film speelt Gal Gadot de rol van Wonder Woman, die ook wel bekend staat als Prinses Diana van Themyscira of Diana Prince. Deze nieuwe superheldenfilm zal vanaf 1 juni 2017 in de bioscopen te zien zijn en speelt zich onder andere af in de 20e eeuw, dit is dus ongeveer 100 jaar voor de gebeurtenissen in Batman v Superman.

  In de film crasht een Amerikaanse piloot op het eiland Themyscira, waar Diana woont. Zij is de dochter van Hippolyta en een onsterfelijke strijder. De piloot vertelt haar over de Eerste Wereldoorlog, waarop Diana het eiland verlaat om te proberen de oorlog te stoppen. Ze vertrekt naar Londen om daar iets aan de oorlog te doen en zo verandert ze in Wonder Woman.

  De grote slechterik in deze film is Ares, die de complete mensheid uit wilt roeien. De film speelt zich af in drie tijdperken die elk een hoofdstuk in de film vormen. Wonder Woman zal ook te zien zijn in de aankomende nieuwe superheldenfilm Justice League. In deze film vormen Batman en Wonder Woman een team met Flash, Aquaman en Cyborg, met als doel het verslaan van de schurken Steppenwolf en de Parademons.

  2. Thor Ragnarok

  Thor Ragnarok is de derde film uit de Thor franchise en wordt een vervolg op de films Thor uit 2011 en Thor The Dark World uit 2013. Acteur Chris Hemsworth neemt in de film opnieuw de hoofdrol van Thor op zich. Andere bekende acteurs die een rol zullen spelen, zijn onder andere Idris Elba, Cate Blanchett en Tom Hiddleston. Thor Ragnarok zal vanaf 2 november 2017 in de bioscopen verschijnen.

  Thor Ragnarok speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers Age of Ultron. In de film wordt Thor gevangen gehouden op de planeet Sakaar, zonder zijn hamer. Om vrijgelaten te worden, moet Thor de Hulk verslaan in een gladiatorenduel. Er is nogal wat haast vereist bij zijn vrijlating, om ervoor te zorgen dat Asgard gered wordt van Hela en de Ragnarok.

  Een andere superheld uit het Marvel universum die mogelijk een rol gaat spelen in Thor Ragnarok is Dr. Strange, wiens solo film vorig jaar uitkwam. Zowel Dr. Strange als Thor zullen ook in Avengers Infinity War hun opwachting maken.

  1. Avengers Infinity War Part 1

  Avengers Infinity War Part 1 zal vanaf 3 mei 2018 in de bioscoop te zien zijn. Infinity War Part 1 is het vervolg op The Avengers en The Avengers Age of Ultron. De sequel van Infinity War, Part 2, staat ook al gepland voor mei 2019. Deze nieuwe superheldenfilms worden geregisseerd door Joe en Anthony Russo, die ook Captain America: Winter Soldier hebben geregisseerd.

  Deze nieuwe superheldenfilm is op de pagina's hiervoor nu al een aantal keer genoemd. De cast is dan ook enorm en veel van de Marvel superhelden die hiervoor genoemd zijn, zullen in deze film te zien zijn. Van Spider-Man, Thor en Dr. Strange hebben we al kunnen lezen dat ze in de film zitten, maar natuurlijk zijn ook Iron Man, de Hulk en de andere leden van het Avengers team van de partij.

  In Infinity War voegen de Avengers zich bij de Guardians of the Galaxy en trekken ze samen op tegen Thanos. Thanos probeert in de film de Infinity Stones te verkrijgen om daar een handschoen mee te maken waarmee hij over tijd en ruimte kan heersen. De twee Infinity War films zullen het einde van een tijdperk in het Marvel universum worden. Wees niet getreurd, want hiermee begint ook een nieuw tijdperk voor de nieuwe superheldenfilms van Marvel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.