Verstappen krijgt waarschuwing van FIA na incident met Norris

News
zaterdag, 08 oktober 2022 om 11:30
si202210080265 newsf1665220795
Tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan kwam Max Verstappen in een conflict met Lando Norris. De twee gaven elkaar de schuld, maar de FIA heeft nu eindelijk een besluit genomen over de situatie.
Max Verstappen werd vanochtend door de FIA op het matje geroepen na een conflict met Lando Norris. De twee hadden namelijk bijna een botsing tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan. Tijdens de outlap reed Verstappen wat langzamer om zijn banden op te warmen. Dit zorgde er alleen voor dat de hard rijdende Norris het gras in moest om hem te ontwijken. Norris was hier erg boos over en vond dat Verstappen gestraft moest worden voor deze fout.
Verstappen pakte tijdens de kwalificatie voor de achttiende keer de poleposition en liet dan ook aan Viaplay weten dat hij niet bang was deze te verliezen door dit conflict. Uiteindelijk is de Redbull-coureur zonder een al te grote straf van dit incident afgekomen. De FIA heeft tijdens de beoordeling teruggekeken naar soortgelijke incidenten en zijn tot het besluit gekomen om Verstappen weg te laten komen met een reprimande.

Formule 1 krijgt nog een Nederlander erbij

Dit incident van Verstappen met Norris is gelukkig niet het enige nieuws voor de Nederlandse F1. AplhaTauri, het zusterteam van Redbull, heeft namelijk de Nederlandse coureur Nyck de Vries aan hun team toegevoegd. Door de komst van Nyck de Vries rijden er in het 2023 seizoen twee Nederlanders mee in de Formule 1. Volgend jaar beloofd dus weer een groot jaar te worden voor de Nederlanders binnen de Formule 1.

Populair Nieuws