3 duidelijke hints naar de setting van Fallout 5

Article
donderdag, 09 mei 2024 om 12:00
fallout serie
Het is nog onduidelijk waar Fallout 5 zich zal gaan afspelen. Maar dankzij de Fallout serie en verzoeken van Todd Howard, hebben we nu een sterke hint naar de setting.
Let op: dit artikel bevat spoilers over de Fallout serie en games!
We zullen waarschijnlijk nog flink wat jaar moeten wachten op de release van Fallout 5, maar fans hebben recent wel opnieuw van het postapocalyptische universum kunnen genieten. De Fallout serie op Amazon Prime Video is namelijk eind april verschenen en was meteen een enorm succes.
De show wordt geprezen door critici en fans, mede door de accurate wijze waarop de wereld van de games tot leven is gebracht in de serie. Todd Howard was zelfs verbaasd hoe ver de productie was gegaan om de show zo accuraat mogelijk te maken, waardoor er op een gegeven moment ook bestanden uit de games werden gedeeld om voorwerpen te 3D-printen.
Bethesda en de showrunners hebben bij het maken van de show dan ook nauw samengewerkt en er is veel research gedaan naar het universum. Maar voor de serie konden niet alle verhaallijnen en ideeën gebruikt worden. Howard heeft in een interview laten weten dat sommige dingen geschrapt moesten worden, omdat die al gepland stonden voor Fallout 5.

Weinig informatie op papier

Dat is opvallend, aangezien de game director eerder heeft gezegd dat er slechts een one-pager klaar ligt voor de game: één velletje papier met daarop de plannen voor Fallout 5. Veel meer dan de setting en het verhaal in heel grove lijnen zal het dus niet zijn.
Nu is het verhaal van de Fallout serie niet helemaal uniek voor de franchise. In Fallout 3 gaat een Vault-Dweller namelijk ook zijn of haar vader achterna, net zoals dat gebeurt in de serie. Datgene wat de showrunners waarschijnlijk niet konden gebruiken voor de serie, is de setting van Fallout 5.

Op naar de westkust?

De show speelt zich grotendeels af in het verwoeste Los Angeles en de omliggende omgeving in Californië. Het zou niet zo vreemd zijn geweest als één of meerdere personages waren afgereisd naar die andere grote stad in de staat: San Francisco. Dat lijkt nu een sterke kandidaat voor de volgende setting van Fallout 5.
Niet alleen door de serie, maar ook door een ander verzoek dat al eerder is gedaan door Bethesda. Tijdens de ontwikkeling van Fallout New Vegas werd Obsidian Entertainment namelijk gevraagd om een voice line weg te halen uit de game. In het zinnetje werd duidelijk dat San Francisco van de kaart was geveegd door een bom na de gebeurtenissen van Fallout 2.
En het verhaal van Fallout 2 komt ook weer terug in de Fallout serie. Het plaatsje Shady Sands, waar een nieuwe samenleving werd opgebouwd na de Great War en later werd vernietigd, is te bezoeken in de game van Black Isle Studio.

Visioen van de Golden Gate Bridge

Door die beslissing van Bethesda om het lot van San Francisco onduidelijk te houden, wordt er al een duidelijke hint gegeven naar de setting van de volgende game. Maar daarnaast zit er ook nog een andere duidelijke hint in Fallout 4. In de herinneringen van Kellogg is namelijk de Golden Gate Bridge te zien, de wereldberoemde rode brug in San Francisco.
Natuurlijk gebeurt er wel meer in het verhaal van Fallout 4, maar Bethesda plaatst altijd al hints naar het nieuwe avontuur in de voorgaande game. In Fallout 3 zat bijvoorbeeld een sidequest in, waarbij een personage overtuigd was dat er robots zouden rondlopen, die vermomd waren als mensen. En laat Fallout 4 nu net gaan over The Institute en de synths.
Tellen we de uitspraken van Howard over de Fallout serie, de verwijderde voice-line uit Fallout New Vegas en de hint uit Fallout 4 bij elkaar op, dan begint er een duidelijk pad te ontstaan. Een pad richting San Francisco.

Populair Nieuws