De 10 slechtste PlayStation games die ooit zijn gemaakt

Article
donderdag, 06 april 2017 om 18:16
xgn google image
Slechte games zijn er voor elk systeem want er zijn altijd ontwikkelaars die slechte games uitbrengen. Zo ook over de jaren voor de PS1, PS2, PS3 en PS4. Bereid je voor op een lijst van de slechtste PlayStation games aller tijden.
Met de introductie van de PlayStation in 1995 veroverde Sony haar plaats in de console markt, en is die eigenlijk niet meer kwijt geraakt. Deze games zijn toch echt wat mindere succesverhalen. Een paar dagen geleden verscheen er op XGN een artikel waarin wij de top 10 slechtste Xbox games ooit bekend maakten.
Maar Microsoft is niet de enige met prutgames voor hun consoles over de jaren. Ook voor de Sony PlayStation zijn er echte missers verschenen. Deze games zijn irritant, gebroken of simpelweg niet goed.
Als regel zullen wij aanhouden dat de games op deze lijst niet al besproken zijn in ons Xbox artikel (anders zou Ride to Hell toch echt weer hoge ogen gooien). Dit zijn de slechtste PlayStation die ooit verschenen zijn.

10. Ghostbusters (PS4, 2016 )

De film waarop deze game is gebaseerd werd lauwtjes ontvangen en was ontzettend duur om te maken. Bij zo'n big budget film hoort natuurlijk ook een big budget game. Alleen zo voelt deze titel van Activision niet.
Zo koos Activision er bijvoorbeeld voor vier nieuwe karakters, en niet de karakters uit de film, te introduceren in de game. Dit is één van de vele eigenaardige keuzes die gemaakt zijn in de game.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

Ghostbusters voelt als een goedkope game, waarin veel omgevingen en vijanden constant terug komen . Ook zit de game vol met bugs en komen vijanden bijvoorbeeld vaak vast te zitten.
Bij een game waar je geesten moet vangen hoop je op een game die lijkt op het fantastische Luigi's Mansion. Maar dat doet Ghostbusters niet, want het grootste probleem van Ghostbusters is dat de game saai is. Héél saai.
Who you're going to call? Nou, niet ons want wij proberen zo ver mogelijk van deze game vandaan te blijven.
108849

9. Fight Club (PS2, 2004)

Wij breken de eerste regel van Fight Club, wij gaan praten over Fight Club. Althans, we gaan praten over de game. Het is een beetje eigenaardig om de zeggen dat ontwikkelaar Genuine games mee probeerde te liften op het succes van de Fight Club film want die kwam in 1999 al uit. Maar zo voelt het toch echt wel.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

Fight Club is een ongeïnspireerde vechtgame, in de stijl van bijvoorbeeld Tekken en Street Fighter. Jammer genoeg introduceert Genuine Games een totaal van nul nieuwe ideeën toe aan de formule.
Er zaten klaarblijkelijk niet genoeg karakters in de film om het roster van speelbare karakters omvangrijk genoeg te maken voor de game, en dus besloot de ontwikkelaar maar willekeurige karakters toe te voegen. Een voorbeeld hiervan is Fred Durst, de zanger van Limb Bizkit. Een bizarre keuze van Genuine Games, waarom was dat nodig?
108850

8. Air Conflicts Vietnam Ultimate Edition (PS4, 2014)

Dit is de eerste PS4 titel op deze lijst. Deze flight simulator komt van Slovaakse ontwikkelaar Games Farm en werd eerder al uitgebracht voor onder andere de PS3.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

De PS3 versie van deze game was nog best wel leuk. Maar wij weten niet wat er Ultimate is aan deze editie, naast misschien ultiem slecht. De graphics zien er niet uit en lijken onveranderd ten opzichte van de versie op de PS3. Verder is de voice acting zo slecht dat het bijna grappig is.
Niet grappig alleen is de tenenkrommende achtergrondmuziek. De bedoeling is dat de muziek authentiek is omdat het bekend is dat piloten in de tijd van de Vietnam oorlog vaak muziek luisterden tijdens gevechten, maar het is ontzettend irritant.
108851

7. Afro Samurai 2 (PS4, 2015)

Het eerste deel van deze serie was ontwikkeld door (toen nog) Namco Bandai en is gebaseerd op de anime en manga van dezelfde naam. Het spel was best leuk, zeker voor de fan van de series. Het tweede deel, officieel Afro Samurai: Revenge of Kuma part 1, is ontwikkeld door Redacted Studios en was wat minder leuk, zelfs voor de fans van de series.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

Ondanks het leuke stijltje loopt Afro Samurai 2 loopt gewoon niet. De game wordt telkens onderbroken door filmpjes die grappig bedoeld zijn maar niet grappig zijn. Verder gaat de karakters in de game besturen stroef en is de game heel erg kort.
Niet zo gek dat deel 2 en 3 van de game nooit uitgekomen zijn. Gelukkig kregen de mensen die de game gekocht hebben (dit waren er overigens niet zo veel) wel hun geld terug van Redacted Studios.
108852

6. Fast & Furious: Showdown (PS3, 2013)

Jawel, daar is het cliché weer. Een waardeloze game gebaseerd op een film. Fast & Furious: Showdown is geïnspireerd op de ondertussen al langlopende series van makkelijke actie en racefilms. Ontwikkelaar Firebrand, verantwoordelijk voor welgeteld nul goede games, maakte in 2013 deze game voor de PS3 .

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

Geen van de sterren uit Fast & Furious leenden hun stem voor deze game, en wij begrijpen wel waarom. In hun plaats zijn soundalikes ingehuurd die nauwelijks klinken als de acteurs die ze moeten voorstellen. Tussen de saaie races in zijn er ontzettend lelijk gerenderde video's waarin de stemacteurs emotieloos het script opdrammen van een onbegrijpelijk verhaal. Een auto crash van een game.
108853 2

5. GoDai: Elemental Force (PS2, 2002)

De ontwikkelaar van GoDai: Elemental Force is 3DO, inmiddels al sinds 2003 failliet en bekend van de epische Might & Magic games. In GoDai ligt de focus op melee gevechten. De speler heeft beschikking tot verscheidene Aziatisch ogende wapens. Daarbij kan de spelers ook projectielen afsturen op vijanden door gebruik te maken van verschillende elementen.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

Op zich ziet de cover van de game er best uit of het nog een goede game zou kunnen zijn. Dit is niet het geval. De game heeft last van belachelijke frame rate drops waardoor het spel soms meer op een oude film lijkt met maar een paar frames per seconde.
Daarbij is de game maar nauwelijks bestuurbaar, en lijkt het net of de game niet verwekt welke knoppen je indrukt. Wel kun je deze game co-op spelen met een vriend. Gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen.

108854 1

4. Hooters: Road Trip (PS1, 2002)

Deze niet bepaald chique game is gemaakt door Hoplite Research maar werd schokkend genoeg uitgegeven door Ubisoft.
Hooters: Road Trip is een racegame waarin er een rol is weggelegd voor de schaars geklede dames van de Amerikaanse fastfood keten.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

Met een titel als Hooters: Road Trip zijn de verwachtingen vrij laag, maar Hooters:Road Trip is nog slechter dan de verwachtingen. De game ziet eruit of deze gemaakt is in 1992. Geen automerk wilden zijn naam lenen aan de game dus rij je in anonieme wagens in saaie landschappen.
Daarbij speelt deze game als een natte krant.Als je bijvoorbeeld tegen iets aanbotst wordt je auto gelanceerd als vanuit een katapult, en draai je in de lucht compleet uit controle.
De game kwam alleen in de Verenigde Staten uit dus als je dit leest is het waarschijnlijk dat je niet hebt geleden onder deze game.
108855

3. Gravity Games Bike: Street Vert Dirt (PS2, 2002)

Gravity Games Bike: Street Vert Dirt is een BMX game, in de stijl van extreme sports games als Tony Hawk's Pro Skater. De game werd ontwikkeld werd door Midway in 2002. Midway is nu gestopt met het maken van games, maar was toch echt ooit succesvolle game studio. Het is verrassend dat Midway haar naam op deze game heeft staan.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

De game ziet er bizar uit, de modellen van de karakters zijn totaal uit proportie en lijken bijvoorbeeld miniscule voetjes te hebben. Verder is Gravity Games Bike gewoon niet af en zit de game vol met glitches. Je kan op je BMX fiets soms zo opeens door een object heen rijden, alsof het er nooit gestaan heeft. Daarbij lijkt het soms of je de controller uit je PS2 systeem hebt getrokken want soms doen de controls het opeens niet.
108856

2. Unearthed: Trail of Ibn Battuta (PS3, 2013)

Het is ongetwijfeld de intentie geweest van de Saudi Arabische ontwikkelaar Semaphore om Unearthed mee te laten liften op het succes van Uncharted. In de game (die overigens ook voor iOS uitkwam) speel je als Faris Jawad, die op avontuur gaat in de voetsporen van islamitische middeleeuwse ontdekkingsreiziger Ibn Battuta. Dat klinkt misschien best leuk, maar dat is het helemaal niet.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

Unearthed is een grap van een game. Het plot omschrijven gaat moeilijk want het verhaal, ook al is het extreem kort, is compleet incoherent. Het stemmenwerk lijkt gedaan door willekeurige mensen die dat voor het eerst deden en heeft de game ongelofelijke lompe animaties. Enige vergelijking met Uncharted is een hatelijk belediging voor Naughty Dog.
108857

1. Bubsy 3D (PS1, 1997)

Ja hoor, wij noemden hem al eens in 2014, maar daar is hij weer. Bubsy 3D: Furbitten Planet is de vierde en (hopelijk) laatste game in de Bubsy serie. Bubsy 3D is gemaakt door ontwikkelaar Eidetic en kwam in Europa uit in 1997. Het is een platform game in de stijl van Super Mario 64 en Crash Bandicoot, alleen is al het leuke aan die games in Bubsy 3D ontzettend slecht.

Waarom is dit één van de slechtste PlayStation games?

De soundtrack is misschien wel de allerirritantste in de geschiedenis van games en Bubsy's lispelende stem werkt daarbij komende ook nog eens ontzettend op je zenuwen. Het is een oorverdovende kakofonie van ergerlijkheid. Maar zelfs als je het geluid van de game uitzet is er nog genoeg mis met de game.
Bubsy 3D zag en ziet er afgrijselijk uit en speelt ongeveer even erg. De game is extreem repetitief en alles lijkt op elkaar. Als je Bubsy 3D speelt zal de vraag in je opkomen hoe Sony het zover heeft laten komen om deze game op hun platform in de winkels verscheen.
Bubsy 3D: Furbitten Planet is niet alleen één van de slechtse Playstation games ooit, maar gewoon één van de slechtste games aller tijden.