Top 10 beste MMORPG's van dit moment - Deze games moet je spelen

  Er zijn ontzettend veel MMORPG's en soms is het moeilijk door het bomen het bos te zien. Wij helpen je een handje op weg als je op zoek bent naar een toffe Multiplayer ervaring met duizenden anderen tegelijk. Dit is de top 10 beste MMORPG's van dit moment die vet zijn om te spelen.

  De populairiteit van MMORPGs is nog altijd erg groot. Onlangs ging de grootste patch van WoW, Tomb of Sargeras, live en eerder schreven wij al over nieuwe Morrowind DLC voor The Elder Scrolls Online. Maar welke andere MMORPG's moet je checken? Hier zijn de beste tien MMORPGs die je op dit moment kan spelen.

  In dit lijstje van Top 10 MMORPGS's nemen we geen games mee die alleen uitgekomen zijn als mobiele game. Dus alleen games voor de PC en andere home computers en consoles.

  10. Black Desert Online

  In 2014 kwam de game van ontwikkelaar Pearl Abyss uit en sinds 2016 is Black Dessert Online ook in de rest van de wereld te spelen. De game is nu alleen nog te spelen op PC maar Pearl Abyss heeft in januari aangegeven de game ook uit te gaan brengen voor PS4 en Xbox One.

  De game speelt zich af in een wereld waarvan de naam onbekend is. Spelers kunnen kiezen tussen twaalf klassen. Van de gracieuze zwaardvechters Maeuwha en Musa tot de grote grove Berserker tot de de heroïsche Noorse Valkyrie.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Black Dessert online onderscheidt zich door de stijl van combat, die anders is dan bij veel andere games in dit lijstje van Top 10 MMORPG's. De combat werkt meer als een third person shooter waar de speler moet richten (in plaats van slechts op een knop te drukken of te klikken). Er zijn niet heel veel vaardigheden beschikbaar dus moeten spelers goed blokkeren, ontwijken en gebruik maken van potions.

  Daarbij is Black Desert Online een game met ontzettend veel content, en dit is een conclusie die wij al eerder trokken over Black Dessert online is onze review.In de game kan je deelnemen aan parkour, is er een actief klimaat, en is er een dag- en nachtcyclus die invloed heeft op de gameplay en content. Verder kan je werken aan je huis en kan je vechten terwijl je op je mount zit.

  Soms lijkt het zelfs een beetje te veel content waardoor je niet meer precies weet wat je nu aan het doen bent. Het is dus best pittig om mee te beginnen, maar er is zoveel variatie in de game dat er zeker nooit verveling zal ontstaan.

  De game is buy-to play, dat betekent geen abonnementskosten of microtransacties dus. Wel zo prettig.

  9. The Secret World

  The Secret World is ontwikkeld door de Noorse ontwikkelaar Funcom. De game is al uit sinds 2012 voor PC.

  De game speelt zich af in de wereld zoals wij hem nu kennen (wat redelijk uniek is voor een MMORPG). In deze wereld voegt The Secret World alleen delen van eeuwenoude mythologieën, urban legends en pop cultuur en creëert hiermee een mysterieus verhaal.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  The Secret World heeft geen traditioneel level up systeem. In plaats daar gaat het upgraden van karakters vooral via wapens en uitrusting die te verkrijgen zijn door experience points. Spelers kunnen de vaardigheden van hun karakters vrij veranderen en spelers en op een gegeven moment dieper in het spel is dit zelfs vereist.

  The Secret World gebruik op dit moment een buy-to-play model maar spelers die zich abonneren op de game krijgen meer voordelen. Dit jaar gaat The Secret World over naar een free-to-play model en de game zal dan officieel Secret World Legends gaan heten.

  8. Skyforge

  âââââDe game van uitgever My.com is sinds 2015 in open beta op PC, en op 11 april komt Skyforge naar de PS4. Skyforge speelt zich af op de planet Aelion. In deze wereld worden elementen van sciencefiction en fantasy gecombineerd.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Door de setting zal je een unieke mix zien van fantasy wapens zoals staven, bogen en zwaarden. Maar je zal ook meer sciencefiction wapens en voorwerpen zien zoals futuristische geweren, mechanische armen en hologrammen. Skyforge heeft een free-to-play model maar heeft een echt geld winkel voor dingen als extra bonus voor stats, en items die de DPS van karakters verhogen.

  7. Rift

  Rift komt alweer uit 2011, en is uitgegeven door Trion Worlds. In 2012 en 2014 kwamen respectievelijk de expansion packs Storm Legion en Nightmare Tide uit. De game wordt nog steeds door veel PC gamers gespeeld. De nieuwste expansion pack heet Starfall Prophecy en die is net verschenen.

  Rift speelt zich af in Telera. In Telara zijn verschillende planes en die planes representeren de elementen Lucht, Vuur, Water, Aarde, Leven & Dood. Net zoals bij bijvoorbeeld World of Wacraft zijn er in Rift twee facties die met elkaar strijden, de Guardians en de Defiant.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Rift is uniek door haar Soul System, Spelers kunnen drie zielen instellen waar ze vrij tussen kunnen bewegen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een tank heel makkelijk kan wisselen van soul om een healer te worden. Dit betekent dat de groepsdynamiek in Rift heel anders aanvoelt dan in andere MMORPG's

  Elke speler kan in totaal twintig soul configuraties opslaan. Naar die configuraties kan gewisseld worden als een speler niet in een gevecht is.

  Rift is op dit moment free-to-play (al zal de content van de Expansion Packs wel aangeschaft moeten worden). Je kan een abonnement nemen op Rift, wat patron status heet. Door patron te worden kunnen spelers onder andere bonussen verdienen en is er voor hen een betere customer support.

  6. Path of Exile

  Deze MMORPG gevuld met actie is uitgekomen voor PC in 2013 en is ontwikkeld door Grinding Gear Games. Console eigenaren kunnen later dit jaar Path of Exile ook spelen omdat de game uitkomt voor Xbox One.

  Het verhaal van Path of Exile is niet vernieuwend maar de game is mooi en de combat zo goed dat het je dat eigenlijk niet echt opvalt. De game voelt een beetje als wat klassieke RPG's.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Path of Exile is bijzonder door een uniek systeem van vaardigheden, dat werkt met edelstenen. Door het complexe systeem kunnen heel veel verschillende soorten karakters gemaakt worden. Je hebt dus heel veel controle over wat je karakter kan (of juist niet kan).

  Path of Exile is gratis te downloaden. Er zijn in de game wel microtransacties aanwezig maar die zijn alleen maar voor een aantal redelijk overbodige emotes en cosmetische items die je spelervaring op geen manier beïnvloeden. Perfect voor de gamer met een wat lager budget dus.

  5. Star Wars: The Old Republic

  Star Wars: The Old Republic is één van de oudere games op deze lijst. De game van BioWare kwam namelijk uit in 2011. De game is op dit moment alleen te spelen op PC.

  In feite is SWTOR een vrij standaard MMORPG, die weinig innovatie biedt. Je hebt quests om uit te voeren en een verhaallijn te volgen. Daarbij kan je een beroep uitoefenen en craften en hebben de games veel opties voor kleding, pistolen, mounts en natuurlijk lightsabers.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Dat is een makkelijk antwoord: Star Wars. Alles aan The Old Republic voelt als een set in één van de films en je voelt je meer betrokken bij je verhaal dan bij andere MMO's. In SWTOR zijn er acht klassen, en elk van hen heeft een ander verhaal waar spelers doorheen kunnen spelen. Er zit ontzettend veel werk in deze verhalen en in deze game.

  Star Wars: The Old Republic is tegenwoordig free-to-play, maar als je de game in zijn volledigheid wil meemaken is het beste idee om een abonnement te nemen.

  4. Final Fantasy XIV

  Deze game van Square Enix (vanzelfsprekend) kwam oorspronkelijk uit in 2010 en was toen een absolute gebroken rotzooi van een game. De game was zelfs zo erg dat de oorspronkelijke game niet gemaakt kon worden, volledig offline werd gehaald en opnieuw werd gemaakt. De re-release werd Final Fantasy XIV: A realm reborn. Deze game kwam oorspronkelijk uit op de PC en PS3 in 2013 en is sinds 2014 verkrijgbaar voor PS4 en zelfs Mac.

  De wederopstanding van Final Fantasy XIV was een groot succes, en vanuit het succes volgde de expansion pack Heavensward. In de zomer hoort de tweede expansion pack Stormblood eraan te komen.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  De karaktermodellen van Final Fantasy XIV zijn prachtig. Ze zijn veel verder uitgewerkt en gedetailleerd dan in andere games in deze top 10 MMORPG's lijst.

  Het verhaal in XIV voelt meer als een singleplayer RPG dan een standaard MMO, dit komt doordat zogeheten scenario quests heel veel te maken hebben met je klasse en welk level je bent. Dit betekent ook wel dat de game misschien iets meer lineair is dan andere games in deze top 10 MMORPGs, maar als je een fan bent van Final Fantasy is een mooi verhaal waarschijnlijk toch hetgeen waar je naar opzoek bent.

  Een aantal dagen geleden schreven wij nog dat Final Fantasy XIV nu gratis is te spelen tot level 35.In juli van vorig jaar betaalden 6 miljoen spelers nog voor een maandelijks abonnement op de game. Naoki Yoshida, de producer van het spel, heeft aangegeven niet te geloven in een free-to-play model. Om deze game te kunnen spelen zal je dus maandelijks in de buidel moeten gaan tasten (ook voor de PS4-versie).

  3.The Elder Scrolls Online

  Deze game van ZeniMax online studios kwam in 2014 uit voor PC en MAC .We zijn nu al talloze DLC packs verder en de nieuwste DLC Morrowind is op komst.

  De game speelt zich, net zoals alle andere Elder Scrolls games, af in Tamriel. De wereld is prachtig en er zijn veel soorten karakters waaruit je kunt kiezen.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Wat opvalt in The Elder Scrolls online is dat er een paar vastgeroeste standaards in het MMORPG genre die misschien niet zo leuk zijn vermeden worden. Zo zijn er bijvoorbeeld geen fetch quests waarin je bepaalde vijanden moet verslaan om zo items te verzamelen (zoals bijvoorbeeld tien berentanden). Verder barst de game van de Elder Scrolls charme en is de game (net zoals andere games in The Elder Scrolls serie) behoorlijk uitdagend.

  Tot maart 2015 heeft de game gewerkt met abonnees maar dat systeem is daarna afgeschaft (toen kwamen de Xbox One en PS4 versie ook uit). Als je de game koopt, kan je dus voor de rest kosteloos online spelen.

  2. Guild Wars 2

  Guild Wars 2 is ontwikkeld door ArenaNet en uitgekomen in 2012 voor PC. ook is de game speelbaar op Mac OS X.

  De game speelt zich af in Tyria, een prachtige fantasywereld vol verschillende langschappen. Wij gaven de eerste expansion, Heart of Thorns, het raportcijfer 8.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Binnen elke klasse (die in GW2 professions heten) is er een aantal type wapens dat de speler kan gebruiken. Dit geeft de speler per wapen en combinatie van wapens en andere vaardigheden.

  Spelen met vrienden is in Guild Wars 2 heel makkelijk omdat gebieden je level bepalen. Spelers die een hoog level zijn kun toch nog ervaring opdoen terwijl ze een vriend helpen van een lagere level in het gebied waarin ze zijn.

  Verder is de game prachtig. Het bewonderen van de wereld wordt door ArenaNet ook aangemoedigd door Vista points. Deze Vista points zijn uitkijkpunten op vaak hoog en mooi gelegen plekken die bereikt kunnen worden door platform-achtige puzzels.

  Je hoeft je niet op Guild Wars 2 te abonneren. Als je de game koopt kan je de game dus blijven spelen zonder verder meer geld uit te geven.

  1. World of Warcraft

  World of Warcraft van Blizzard bestaat al meer dan twaalf jaar en is met een aanzienlijke afstand de succesvolste en populairste MMORPG aller tijden. De game is te spelen op PC en Mac OS X. Inmiddels is de franchise zes expansion packs verder. Er spelen nog steeds miljoenen spelers de game.

  Deze game speelt zich af in Azeroth. Daar is een constante strijd tussen de facties Horde en Alliance. Binnen deze facties zijn er ondertussen 10 klassen er 13 rassen speelbaar. Heel veel mensen verliezen zich nog steeds in WoW en diens wereld.

  Wat maakt het één van de top 10 MMORPG's van dit moment?

  Blizzard blijft innoveren met World of Warcraft. Misschien zijn de graphics wat verouderd maar met elke expansion pack voegt Blizzard nieuwe diepte toe aan WoW. Kortgeleden kondigden wij nog de grootste patch aller tijden toe. De community van WoW blijft ontzettend actief, en voorlopig is World of Warcraft dus nog heer en meester.

  Om World of Warcraft te spelen moet je de games kopen en heb je een abonnement nodig. Er is ook een gratis beginners versie, maar deze versie is extreem gelimiteerd. Het ziet er niet naar uit dat WoW snel zal verdwijnen, en dus zal Bllzzard qua verdienmodel ook niets veranderen na twaalf jaar.

  World of Warcraft: Wrath of the Lich King

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2008

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.