10 popsterren in films - Van het podium naar het witte doek

Article
zaterdag, 10 november 2018 om 10:03
Popsterren leiden een leven waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen. Bakken met geld, de wereld rondreizen en optreden voor duizenden fans. Toch is dit niet alles, want veel artiesten ambiëren een carrière op het witte doek. En dat lukt ook nog regelmatig. Daarom zijn hier 10 popsterren in films.

Britney Spears

We trappen deze lijst af met de Princess of Pop. In 1999 en 2000 brak Britney Spears door met haar albums Baby One More Time en Oops I Did It Again. Britney Spears heeft naast een glansrijke zangcarrière ook een rol gehad in een aantal films en series.
De Princess of Pop speelde onder andere in Crossroads. In deze film speelt Spears de rol van Lucy. Dit gaat over drie vriendinnen die gaan afstuderen, maar eigenlijk wil Lucy (Britney Spears) naar Los Angeles om daar auditie te doen voor een platendeal. Met z'n drieën gaan ze het avontuur aan en rijden ze naar LA.
Ook had ze een kleinere rol als stewardess in de film Longshot uit 2001. Ze had ook meerdere keren een bijrol in series. Zo speelde ze de rol van Abby in twee afleveringen van How I Met Your Mother.

Eminem

Marshall Bruce Matters III, Slim Shady en nog beter bekend als Eminem. Eén van de meest succesvolle rappers aller tijden, maar ook hij zag een filmcarrière wel zitten. Ondanks dat hij hit na hit scoorde, streefde ook hij een carrière op het witte doek na. Dat doel bereikte hij door in 2002 de film 8 Mile uit te brengen.
Deze film gaat over een jongen uit de ghetto van Detroit, genaamd B-Rabbit. De rol wordt gespeeld door Slim Shady zelf. Hij moet door middel van underground rap battles tijd in een studio weten te bemachtigen. De film is deels gebaseerd op het leven van de rapper, want hij is zelf in Detroit opgegroeid. Lose Yourself, de soundtrack van de film, won in 2002 een Oscar.
Daarnaast maakte Eminem nog een aantal keer zijn opwachting in documentaires over hiphop, omdat hij door de andere mensen in deze industrie wordt gezien als een hiphop-legende. Hij werd geïnterviewd in de documentaire The Defiant Ones over Dr. Dre en Jimmy Iovine. Deze serie staat in ons artikel met het beste hiphop aanbod op Netflix.

Ice Cube

O’Shea Jackson, AmeriKKKa’s Most Wanted of The Don Mega. Misschien zegt dit je niets, want de legendarische rapper staat beter bekend als Ice Cube. De rapper heeft zelfs een ster op de Hollywood Walk of Fame en die krijg je niet zomaar.
Ice Cube speelde namelijk in tientallen films. Hij speelde in de jaren negentig als in films als Friday en Boyz n the Hood. In 2015 werd de film Straight Outta Compton uitgebracht. Deze biografische film gaat over vijf jonge mannen uit een van de gevaarlijkste buurten van Amerika. Ze uiten hun frustratie in de muziek en vormen de beroemde hiphopgroep N.W.A. op, de grondlegger van het gangstarap-genre. Ice Cube is niet alleen acteur in de film, maar maakte destijds ook zelf onderdeel uit van de groep.

Rihanna

De meeste mensen kennen Rihanna misschien als ex-vriendin van Chris Brown of van haar nummer als Only Girl, Umbrella en Rude Boy. Maar Rihanna heeft ook op het witte doek geschitterd. Naast verschillende tv-optredens en bijrollen in series heeft ze zelfs een aantal keer een rol in een grotere speelfilm gekregen.
Zo zou je Rihanna kunnen kennen als Petty Officer Weps in de film Battleship. Daarin schreeuwt ze de legendarische zin “Mahalo, motherfuckers!”, voordat ze het vuur opent op de vijandige ruimtewezens. Rihanna heeft ook een rol in de nieuwe Ocean’s 8 film. De rol die zij hierin vervult, werd door onze eigen Rox ongeloofwaardig genoemd. Lees hier de volledige Ocean’s 8 review.

50 Cent

50 Cent had een moeilijke jeugd en ging van drugshandelaar, naar hiphop-ster naar een carrière in de filmindustrie. 50 Cent is bekend van nummers als Candy Shop, How We Do en In Da Club. In 2005 kwam er een autobiografische film over hem uit genaamd Get Rich or Die Tryin’. De film heeft dezelfde naam als zijn succesalbum uit 2003.
De film gaat over de zware jeugd die Curtis Jackson, zoals 50 Cent eigenlijk heet, heeft gehad. Hij had alleen zijn moeder, die een bekende drugsdealer was. Hij had een relatief rustig leven, gezien de omstandigheden, totdat zijn moeder op brute wijze werd vermoord. Hij wordt opgevangen door zijn grootouders, maar al snel daarna gaat het de verkeerde kant op en belandt hij zelf in het criminele circuit.

Taylor Swift

Taylor Swift is één van de meest succesvolle artiesten aller tijden. Eén van haar bekendste nummers is Shake It Off en kwam in 2014 uit. Op het moment van schrijven heeft dit nummer meer dan 2,6 miljard weergaven op YouTube. Dit alles was nog niet genoeg voor Taylor, want ze heeft inmiddels ook in een aantal films gespeeld.
Swift heeft een kleine rol in de film Valentine’s Day uit 2010. Hierin speelt ze Felicia die een relatie heeft met Willy, gespeeld door Taylor Lautner. Ook speelt ze de rol van Rosemary in de film The Giver uit 2014, waar onder andere grote namen als Meryl Streep en Jeff Bridges in spelen.
140940 1

Justin Timberlake

Justin Timberlake, de man met door de jaren heen meer haarstijlen dan Eva Simons, heeft in zoveel films gespeeld dat je hem misschien wel kent van zijn films en niet van zijn muziek. Dat wil niet zeggen dat het geen geweldige artiest is. Met razend populaire nummers als Can’t Stop The Feeling en My Love is hij enorm geliefd.
De bekende zanger speelde in 2005 in zijn eerste film genaamd Edison. In 2011 speelde hij zelfs in twee films. In Friends With Benefits vertolkte hij de mannelijke hoofdrol, waar Mila Kunis de vrouwelijke hoofdrol op zich nam. Ook speelde hij in Bad Teacher. Die film gaat over een lerares die haar baan, studenten en collega’s haat. Ze moet namelijk terugkeren naar haar oude baan als lerares, nadat haar rijke man besluit om van haar te scheiden. De enige collega waar ze het wel goed mee kan vinden is Timberlake's karakter, invaldocent Scott.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez is van alle markten thuis. Ze is zangeres, danseres, ontwerpster en ook nog een actrice. In de eerste jaren van de 00’s haalde ze met vier nummers een hit. Hits als I’m Real en Ain’t It Funny met Ja Rule. Ook All I Have samen met LL Cool J belandde op nummer één. In 1999 haalde haar solonummer If You Had My Love al de eerste plek in de Billboards Hot 100.
Vanaf 1986, toen Lopez in My Little Girl speelde, tot aan vandaag, in 2019 heeft ze een rol in Hustlers, is Jennifer Lopez bezig met haar carrière in de filmindustrie. In haar jongere jaren heeft ze bijna ieder jaar wel in een film gespeeld. Ze heeft ook een aantal films geregisseerd, zoals Second Act en Bordertown. Soms vertolkt ze zelf ook een rol in de films die ze heeft geregisseerd.

Michael Jackson

Iedereen heeft wel eens van hem gehoord: The King of Pop, oftewel Michael Jackson. Hij is een van de meest succesvolle artiesten van de twintigste eeuw. Zijn succesalbum Thriller werd maar liefst 65 miljoen keer verkocht. Hij heeft wereldwijd tussen de 300 miljoen en 400 miljoen albums en singles aan de man gebracht. Maar hij heeft ook in een aantal films gespeeld.
Vaak had hij een gastrol als zichzelf, zoals in Back to the Future Part 2 en Men in Black 2, maar hij had ook rollen in grote films. Zo vertolkte hij de vogelverschrikker in The Wiz, een adaptatie op de klassieker The Wizard of Oz. Daarnaast zijn er een aantal documentaires over hem gemaakt en speelde hij in een aantal short films, zoals Captain EO en Michael Jackson’s Ghosts.

Snoop Dogg

âSnoop Dogg, Snoop Lion, DJ Snoopadelic of Snoop Doggy Dogg. Hij is het meest bekend als Snoop Dogg. De rapper uit Californië werd ontdekt door Dr. Dre en heeft sindsdien enorm veel hit-albums uitgebracht, zoals Doggystyle en Tha Blue Carpet Treatment. Maar Snoop Dogg heeft daarnaast ook een flink repertoire aan filmrollen.
In 1994 speelde hij in zijn eerste film, genaamd Murder Was The Case. Hierin speelde hij zichzelf. Murder Was The Case is een short film en de soundtrack werkt gemaakt door Snoop Dogg. Hij speelde zichzelf nog meer in films als Pitch Perfect 2 en Brüno. Ook speelt hij regelmatig in films die met marihuana te maken hebben. Bijvoorbeeld Mac & Devin Go to High School, waarin hij de rol speelt van Mac Johnson, een student die aan zijn vijftiende jaar op school begint.

Populair Nieuws