Joker film details - Alles wat we tot nu toe weten

  Onvoorspelbaarheid, een vleugje krankzinnigheid en witte schmink. Als je deze eigenschappen hoort, denk je meteen aan de Clown Prince of Crime. Deze gestoorde maniak werd eerder al sterk neergezet door Heath Ledger en Jared Leto. In 2019 komt er een Joker Origins film uit en wij hebben alle details op een rijtje gezet.

  Martijn De Jonge

  Joaquin Phoenix als de Joker

  Op 10 juli 2018 werd bekend dat Joaquin Phoenix de rol van de Clown Prince of Crime op zich zal nemen. En met deze rol rust er een behoorlijke druk op zijn schouders. Iedere nieuwe acteur die de rol van de Joker op zich neemt, krijgt te maken met een leger aan critici. De voorgaande Jokers, waaronder Heath Ledger, zullen namelijk nooit overtroffen worden; althans in de ogen van deze critici dan.

  Phoenix is flink afgevallen voor de rol van de krankzinnige clown. Al ligt de focus in eerste instantie niet bij zijn krankzinnigheid. De focus ligt op hoe een verwaarloosde man, genaamd Arthur Fleck, verandert in een van de grootste schurken in het DC filmuniversum. De eerste beelden van Joaquin Phoenix met Joker make-up zijn gedeeld door Todd Phillips, de regisseur van de standalone Joker film.

  Camera test (w/ sound). Joker.

  Een bericht gedeeld door Todd Phillips (@toddphillips1) op 21 Sep 2018 om 10:00 (PDT)

  Gage Skidmore

  Een indrukwekkende cast

  De film wordt dus geregisseerd door Todd Phillips, die onder andere bekend is van de Hangover-films. Het script voor de Joker film is door Phillips en Scott Silver geschreven. Silver is onder andere bekend van de semi-autobiografische film over het leven van Eminem, genaamd 8 Mile.

  Het script mag dan geschreven zijn, maar de acteurs brengen het script tot leven. Daar zijn dan ook niet de minste acteurs voor aangesteld. De hoofdrol is, zoals eerder aangegeven, weggelegd voor de prijswinnende Joaquin Phoenix.

  Robert de Niro heeft ook een rol in de film over het ontstaan van de gestoorde clown. Hij zal een populaire talkshow-presentator spelen. Hoe hij in deze rol in het script past is nog niet bekend. Ook Zazie Beetz, dochter van een Duitse vader en een Amerikaanse moeder, speelt een rol in de Joker film. Ze speelt Sophie Dumond, de vriendin van Arthur Fleck, wanneer hij nog niet veranderd is in de gestoorde maniak die hij later blijkt te worden. Beetz is onder andere bekend van haar rol in Deadpool 2.

  Ook Frances Conroy, die in 2004 een Golden Globe won voor haar rol in Six Feet Under, heeft een rol in de Joker film. De geruchten gaan dat ze de moeder van Arthur Fleck gaat spelen. Hierover is officieel nog niets bekendgemaakt. Alec Baldwin zou de rol van Thomas Wayne op zich nemen, maar hier zag hij weer snel van af. Snel daarna werd Brett Cullen, die ook speelde in The Dark Knight Rises, gecast als de vader van Batman.

  Birthe Van Der Veken

  Weinig bekend over het plot

  De acteurs voor de nieuwe Joker film zijn bekend. De opnames zijn in volle gang. Over het plot is nog heel weinig bekend. Het verhaal speelt zich af rond 1980. Daarnaast weten we dat het gaat over het ontstaan de Joker. Hoe veranderde Arthur Fleck in de Clown Prince of Crime? Fleck is een vrolijke clown, maar er gaat wat mis waardoor hij compleet verandert. Wat dat is? Dat weten we nog niet. Er gaan wel geruchten dat de film gedeeltelijk gebaseerd is op Alan Moore's The Killing Joke uit 1988, waarin het ontstaan van de Joker naar voren komt.

  We weten dat het iets te maken heeft met het feit dat Arthur Fleck zich niet gewaardeerd voelt door de maatschappij. Hij voelt zich zelfs genegeerd en daardoor raakt hij geïsoleerd. Hoe hij precies veranderde in de krankzinnige Joker zal waarschijnlijk pas duidelijk worden wanneer de film uitkomt.

  Work.

  Een bericht gedeeld door Todd Phillips (@toddphillips1) op 24 Sep 2018 om 4:24 (PDT)

  Nog een klein jaar wachten

  Ben je nu al heel benieuwd hoe de Joker is ontstaan? Dan hebben we slecht nieuws. De release van de Joker staat namelijk gepland voor 4 oktober 2019. We zullen dus nog bijna een jaar moeten wachten. En dan moet alles ook nog eens vlekkeloos verlopen.

  Er kan binnen nu en een jaar veel fout gaan tijdens het filmen en de verdere productie. Met een beetje geluk kunnen we in de winter van 2019 genieten van de film over het ontstaan van Joker.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.