Vijf beste budget tablets voor minder dan 200 euro

  Even snel een serie kijken kan natuurlijk op je telefoon, maar het is toch fijn als het scherm wat groter is. De nieuwe iPad Pro is recent aangekondigd en hier hangt weer een behoorlijk groot prijskaartje aan. Daarom hebben wij voor jullie de vijf beste budget tablets voor minder dan 200 euro op een rijtje gezet.

  We kunnen je alvast verklappen dat je in deze lijst geen iPad gaat tegenkomen. De budget tablets zijn allemaal Android-apparaten van verschillende merken: Lenovo, Acer, Samsung, Asus en Huawei. De tablets zijn bedoeld om eenvoudige games te spelen, filmpjes te kijken en social media bij te houden. Een goede camera heeft geen prioriteit in deze lijst.

  5. Lenovo Tab 10 16GB - 147 euro

  Het eerste apparaat in deze lijst met de vijf beste budget tablets is de Lenovo Tab 10 met 16GB opslagruimte. Door de 16GB opslagruimte kun makkelijk een heel seizoen van je favoriete Netflix-serie downloaden en offline terugkijken. Lekker ontsnappen in de trein na een lange dag werken bijvoorbeeld.

  Je favoriete series kijk je terug op een 10 inch IPS-scherm. Het IPS-scherm tovert natuurgetrouwe kleuren op het scherm van de tablet, hoewel ze niet zo tot leven komen als een OLED-scherm. De Lenovo Tab 10 neem je overal gemakkelijk mee naartoe, want de tablet is 17.1 centimeter breed, 24.7 centimeter hoog en 0.96 centimeter dik.

  De Lenovo tablet heeft een Qualcomm Snapdragon APQ8009 processor en 2GB RAM-geheugen. Hierdoor is de tablet redelijk snel en heb je je Facebook en Instagram zo gecheckt.

  4. Huawei MediaPad T3 - 149 euro

  Huawei doet het erg goed op de smartphonemarkt. Maar er is ook een goede Huawei-tablet op de markt: de Huawei MediaPad T3. Deze Huawei tablet heeft een iets kleiner IPS scherm met zijn 9,6 inch. Dit is toch ruim drie inch groter dan de iPhone XS Max en dus is het bingewatchen van series geen probleem.

  De Huawei MediaPad T3 heeft 16GB aan opslagruimte en 2GB RAM geheugen. In combinatie met de Snapdragon 425 processor is dit een tablet waarmee je gemakkelijk en vloeiend tussen verschillende apps wisselt. Even snel Facebook checken, een update plaatsen op Instagram en een leuk filter gebruiken op Snapchat; het kan allemaal!

  De Huawei tablet is een beetje kleiner dan de andere tablets in deze lijst. Hij is erg makkelijk mee te nemen, want hij is maar 15.98 centimeter breed, 22.98 centimeter hoog en 0.8 centimeter dik. Wil je toch niet voor budget gaan? Er zijn eerder dit jaar nieuwe Huawei-tablets aangekondigd!

  3. Acer Iconia One 10 32GB - 179 euro

  Van Lenovo gaan we naar Acer. De Acer Iconia One 10 heeft een dubbel zo grote opslagruimte als de vorige tablet van Lenovo. 32 GB aan ruimte om films en series op Netflix te downloaden. Vervolgens heb je ook nog genoeg ruimte om de allerleukste kerstliedjes op Spotify te downloaden. Zo ga jij zingend als Mariah Carey de Kerst tegemoet!

  De opslagruimte mag dan twee keer zo groot zijn, maar het scherm is precies even groot. Een 10.1 inch IPS-scherm om precies te zijn. De Acer tablet is ongeveer even groot als de vorige tablet van Lenovo. De afmetingen van deze tablet zijn 16,7 centimeter breed, 25,8 centimeter hoog en 0,91 centimeter dik. Deze stop je dus zo in je rugtas en neem je overal mee naartoe.

  Het 2GB RAM-geheugen en Mediatek MT8167B processor zorgen voor een vloeiende overgang van pagina naar pagina. Zo zoek je binnen no-time de songtekst van All I Want For Christmas Is You op, zodat je lekker mee kan zingen!

  2. Asus Zenpad 10 16GB - 189 euro

  De Asus Zenpad 16GB is de duurste tablet in deze lijst. Net als drie andere tablets in deze lijst met de vijf beste budget tablets heeft de Asus Zenpad 10 een 10.1 inch IPS-scherm. Wanneer je deze tablet aanschaft, zie je in 2019 in goede kwaliteit hoe het derde seizoen van 13 Reasons Why gaat lopen.

  Je hebt met deze tablet van Asus wel minder opslagruimte dan bij andere tablets in deze lijst. Maar 16GB is nog altijd genoeg om een heel seizoen van een Netflix-serie te downloaden. De tablet is 17,2 centimeter breed, 25,1 centimeter hoog en 0,89 centimeter dik.

  De Asus Zenpad 10 heeft 2GB RAM-geheugen en een Mediatek MT8163B processor. Ideaal dus om jouw toffe selfies op Instagram te knallen of je favoriete YouTuber te bekijken!

  1. Samsung Galaxy Tab A 32GB - 188 euro

  De Samsung Galaxy Tab A is een van de duurste apparaten in deze lijst met de vijf beste budget tablets voor minder van 200 euro. Maar dan kunnen we ook meteen verklappen dat het de beste tablet uit deze lijst is. De Samsung Galaxy Tab A heeft een 10.1 inch IPS-scherm met een resolutie van 1920x1200 pixels. Hierdoor zie je de zombies in The Walking Dead in hele hoge kwaliteit.

  De opslagruimte van de tablet van Samsung is 32GB. Dit is ruim voldoende om social media apps als Instagram en Snapchat, een seizoen van Peaky Blinders en jouw favoriete foute hitjes op Spotify te downloaden. De volledige afmetingen van de Samsung Galaxy Tab A zijn: 15,53 centimeter breed, 25,42 centimeter hoog en 0,82 centimeter dik.

  Net als de andere tablets in deze lijst heeft de Samsung tablet 2GB RAM-geheugen, maar de processor springt er bovenuit. De Exynos 7870 processor heeft namelijk acht kernen, terwijl alle andere processoren in deze lijst maar vier kernen hebben.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.