10 nieuwe Switch games die we hopen te kunnen spelen in de toekomst

  De Nintendo Switch introduceert veel nieuwe functies, het systeem kan zowel als handheld, alsook console gebruikt worden. De software line up is tot nu toe nog erg karig. Hier zijn tien nieuwe Switch games die hopelijk nog uitkomen.

  De Switch is uit! En voor wie heeft hem kunnen bemachtigen is er misschien ontzettend veel te doen in de Switch versie van Breath of the Wild, maar voor de rest is de launch line up van de Switch niet bepaald spectaculair groot te noemen. Vaak wordt als reden aangehaald dat Nintendo's vorige console de Wii U niet een groot succes is geworden dat er vrijwel geen third party support voor was. Nintendo wilde waarschijnlijk niet tegen dezelfde problemen aanlopen en de Switch heeft betere Third Party support van game ontwikkelaars.

  Voor deze lijst hebben wij er voor gekozen niet te voorspelbare titels te noemen (Mario Party 11 gaat gewoon gebeuren) of games die in feite al "bevestigd" zijn zoals Super Smash Bros. Hier zijn tien games die wij willen zijn op de Nintendo Switch.

  Luigi's Mansion 3

  Er zijn al geruchten dat dit gaat gebeuren maar Luigi's Mansion 3 zou goed passen op de Switch. Oorspronkelijk een launch titel voor de GameCube, kwam het tweede deel verrassend terug in Handheld vorm voor de 3DS in 2013. Luigi heeft bewezen dat zijn spookformule dus zowel werkt op console als handheld. Dus dan zou je toch denken dat de hybride Switch perfect is om Luigi nogmaals een stofzuiger op de rug te installeren om het en aantal geesten moeilijk te maken.

  Wario Ware

  Het eerste deel van de Wario Ware serie kwam uit 2003 voor de gameboy Advance en Wario introduceerde ons in zijn hysterische werelden vol met spannende, toffe maar vooral vreemde microgames die maar een aantal seconden duren. Omdat het niet altijd duidelijk was wat je moet doen in de microspelletjes leverde het spel veel hectiek op. De consoleversies van het spel op de GameCube en op de Wii (waarin motion controls werden geïntroduceerd ) voegde multiplayer elementen toe, en werd de game bij veel mensen een favoriet voor een spelletje als er vrienden over de vloer kwamen.

  Het recentste deel, Game & Wario op de Wii U, paste de hectische formule aan. Dit leidde, ondanks een aantal leuke elementen, helaas niet tot een fantastische game. We willen de Wario Ware franchise graag terug zien naar zijn roots, en de JoyCons met hun nieuwe feature kunnen perfect werken voor nieuwe gekke microgrames. Doordat de Switch zo mobiel is zou dit een favoriet kunnen worden op feestjes.

  Tekken 7

  Tekken 7 is aangekondigd voor PC, PS4 en Xbox One, maar (nog) niet voor de Switch. Dat is jammer want een spelletje Tekken terwijl je bijvoorbeeld op reis bent met vrienden of familie lijkt ons ideaal, en hopelijk kan Tekken 7 één van de nieuwe Switch games worden.

  Eerder kwam al jaren na de oorspronkelijke release voor de Wii U Tekken Tag Tournament 2 uit (maar wel een versie met heel veel toffe extra's). We weten dus er goede banden zijn tussen Nintendo en ontwikkelaar Bandai Namco. Wij hopen dat (als dit gaat gebeuren) we niet net zo lang hoeven te wachten als op Tekken Tag Tournament 2.

  Mario Tennis

  De Mario Tennis serie is echt toe aan een hele goede inzending. De laatste tijd straalt de serie namelijk niet bepaald. De edities op de 3DS en Wii U waren, ook al was de gameplay onverminderd vermakelijk, helaas geen hoogvliegers. Wij hopen dat een editie op de Switch wat meer content kan bevatten en eindelijk een waardig opvolger wordt voor Mario Power Tennis voor de GameCube.

  Metroid

  Het is een tijdje geleden dat we Samus in actie hebben gezien in haar eigen game. Metroid Other M kwam uit in 2009 voor de Wii, en Metroid heeft de Wii U als console overgeslagen voor een eigen titel. Op de Wii U verscheen Samus wel in Nintendo Land en Super Smash Bros. Hopelijk kan Samus haar pak weer aantrekken en het misschien wel weer opnemen tegen Mother Brain (in welke eigenaardige vorm dan ook).

  Super Mario Galaxy 3

  Mario Odyssey is al aangekondigd, maar waarom keren we niet terug naar Mario's misschien wel succesvolste en absoluut kritisch best gewaardeerde serie, Super Mario Galaxy? Mario heeft meestal maar één titel per console waarin hij op avontuur gaat maar Super Mario Galaxy was de uitzondering op de regel. Dit geeft ons hoop dat naast Mario Odyssey er misschien ook wel een nieuwe Super Mario Galaxy kan aankomen.

  Red Dead Redemption 2

  Het is misschien een klein beetje een onwaarschijnlijk, maar Take-Two interactive is de eigenaar van Rockstar en Take-Two gaat games maken voor de Switch! Red Dead Redemption 2 is nu alleen nog aangekondigd voor de Xbox One en PlayStation4, maar wie weet maakt Rockstar wel de keuze om Red Dead Redemption 2 uit de brengen voor de Switch. Het Wilde Westen ontdekken op handheld lijkt ons in ieder geval fantastisch.

  Captain Toad Treasure Tracker

  Captain Toad: Treasure Tracker komt voort uit Super Mario 3D World, waarin Toad soms verscheen om een kubusvormig puzzel level op te lossen. Toad kon niet springen in deze levels, maar spelers moesten werken met dimensie en ruimte. De game in een game bleek zo populair dat Toad het een eigen spin off kreeg. De puzzelgame waarin Toad en Toadette de hoofdrol spelen werd goed ontvangen, en wij zien niet in waarom Toad niet op de Switch weer door ons beeld kan waggelen.

  Battlefield

  Ook al heeft EA aangegeven dat ze geen andere titels voor de Switch gaat maken dan FIFA, hopen wij dat ze zich stiekem toch nog bedenkt. De Call of Duty series is beschikbaar voor bijna elk platform (en zo ook voor de Wii U), en deze trend zal zich ongetwijfeld voortzetten op de Switch.

  Wij hopen alleen wel ook een shooter te zien op de Switch die historisch onderbouwd is. Dus of het nu Battlefield 1 is of een toekomstige game in de serie, maakt ons niet uit, als we maar iemand kunnen verrassen met een stalen schep in hun nek. Hopelijk wordt Battlefield één van de nieuwe Switch games.

  F-Zero

  De F-Zero formule staat voor futuristische parcoursen met vele racers tegelijk. Snelheid en behendigheden staan centraal in F-Zero. Het recentste deel in de serie, F-Zero GX, was een absolute topgame en fans wachten er nu al 15(!) jaar op een vervolg.

  Het tweede deel van F-Zero, F-Zero X voor de N64, is recent uitgekomen in de eShop van de Wii U en 3DS. Wij hopen dat dit een voorteken is voor dingen die nog gaan komen, en dat er een nieuw deel gemaakt wordt. Nintendo zou dit wel zelf moeten produceren want ontwikkelaar Amusement Vision bestaat namelijk niet meer.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.