10 grappige Borderlands gameplay momenten

  Borderlands 3 zal ontwikkeld worden na de release en DLC van Battleborn. Om dit gegeven te vieren blikken wij terug op een van de punten waarop Borderlands zo goed scoort, de humor. Herken je deze 10 grappige Borderlands gameplay momenten nog?

  10. Niet goed geen geld terug

  Marcus is de badass wapenverkoper die een kort lontje heeft. Een van de grappigste momenten van de game vindt plaats in zijn winkel in Sanctuary, waar je kennis met hem maakt. Zo komt er een bandiet naar zijn winkel toe om een tegoed te vragen, aangezien het wapen niet lijkt te werken. Wat daarna volgt is een van de grappigste Borderlands gameplay momenten.

  Als je Borderlands 1 en 2 een beetje kent, dan weet je dat Marcus z’n verkoopmachines altijd meedelen dat hij geen geld terug geeft. Deze bandiet moet dit aan den lijve ondervinden. Marcus pakt namelijk het wapen en schiet de man door zijn knieschijf, waarna de wapenverkoper dus zegt dat het wapen het wel gewoon doet. Daarnaast schreeuwen zijn machines ook nog eens “Catch a Gun” als verwijzing naar “Catch a Ride” van Scooter, alleen laat Marcus ook snel weten dat dat de eerste en laatste keer was.

  9. Om door een ringetje te halen

  In de pre-sequel van Borderlands kan je na lang speuren een basketbal veld vinden, waar een commentator live verslag uitbrengt van iemand die een wereldrecord van langste dunk wilt vestigen. De basketbalspeler, die Dunks heet, rent op het basketbal net af en maakt een sprong door middel van een lanceerplatform. Vervolgens schiet Dunks alsmaar hoger de ruimte in, om vervolgens nooit meer terug te keren naar het oppervlak.

  Iemand moet het record vestigen en laat jij de enige aanwezige persoon zijn. Als je de uitdaging aanneemt zal je door middel van het platform een gigantische dunk moeten maken, terwijl je ook nog in de fik staat! Mocht je scoren, dan zal het basketbalnet exploderen en jouw mijlpaal uitbundig gevierd worden. Jij als professionele sportman levert natuurlijk wel een grappig moment op.

  8. Face McShooty

  Waarschijnlijk de meest bizarre missie die je ooit gespeeld hebt, maar in het Borderlands universum is het niet meer dan normaal. Zo kom je in het gebied Thousand Cuts een psycho tegen met de naam Face McShooty, die wel een hele aparte opdracht voor je heeft.

  Face McShooty wil namelijk dat je hem in zijn gezicht schiet, vrijwillig. Schiet je hem in andere ledematen, dan zal hij je smeken hem toch in zijn hoofd te schieten. Als je deze bizarre gunst verleent, dan zal je beloond worden met een achievement.

  7. Hopeloze romanticus

  In Borderlands 2 loopt een personage rond dat Scooter heet en dat is een typische redneck. Hij doet niets anders dan ongemakkelijk en ongenuanceerd zijn. Maar ook een eenzame automonteur heeft liefde nodig, en dat levert een onwijs grappige quest op.

  Scooter is ook niet bepaald een casa nova, aangezien je hem moet helpen met het schrijven van een liefdesgedicht. Hiervoor zal je eerst wat inspiratie voor hem moeten vinden in de vorm van foto’s van lijken en het meenemen van een porno tijdschrift. Wat er vervolgens uitkomt is het lelijkste gedicht wat je ooit te horen hebt gekregen. Het blijkt ook wel dat de vrouw voor wie het gedicht bedoeld was er niet veel in zag zitten, want na het aanhoren pleegt ze zelfmoord.

  6. CHAOS!

  EXPLOSIES! Mr. Torgue is een gare man die alleen maar leeft voor alles dat explodeerd. In plaats van dat hij normaal praat, schreeuwt hij in alle enthousiasme al zijn vreselijke quotes eruit. Zijn lijst aan grappige momenten is ellenlang, waarbij je vanzelf zin hebt om mee te schreeuwen.

  Noemenswaardige quotes van Torgue zijn er dus genoeg. Zo krijg je uit een van zijn machines te horen dat er op het moment 97% van alle levenden NIET ontploft, en dat het niet zo hoort te zijn. Daarom spoort hij je aan om explosieve wapens te kopen om daar verandering in te brengen.

  5. Butt stallion

  Als Handsome Jack in zijn gesprek opent, half smakkend, met het feit dat zijn pretzels vies smaken, dan weet je dat er iets aan zit te komen. Niet lang daarna krijg je te horen dat hij een pony heeft gekocht, die gemaakt is van diamanten. Hij moet alleen nog komen met een naam voor het beest komen, wat uiteindelijk Butt Stallion wordt. Later wordt het dier er nog bijgehaald en hoor je hem hinniken, en dat is het begin van een reeks aan grappige verwijzingen naar Butt Stallion door de gehele game.

  In Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep zal je Butt Stallion dan ook echt voor het eerst tegenkomen! Het diamanten beest paradeert in het rond en laat goede loot achter. Je kan haar Eridium voeren waardoor ze nog meer voorwerpen uit poept of regenbogen uitspuugt. In Tales from the Borderlands komt Butt Stallion ook nog eens naar voren als museum object.

  4. Borderlands referenties

  Borderlands zit vol met grappige referenties naar de popcultuur, die je af en toe wel aan het denken zetten. De duidelijkste van deze is Rakkman, die verwijst naar batman. Deze psycho leefde in een grot vol met Rakk toen zijn ouders stierven, die hij naar alle waarschijnlijk zelf vermoord heeft. Hij draag als cape een dode Rakk en wordt bijgestaan door beesten met de namen Pow, Bam en Zap, veelgebruikte woorden uit de comicbook reeks.

  Lord of the Rings keert ook terug in de game. Tijdens de “Assault on Dragon Keep”-DLC zal de wijze tovernaar Claptrap de iconische woorden schreeuwen: YOU SHALL NOT PASS! Erg leuke verwijzingen allemaal die Borderlands een van de grappigste games ooit maken.

  3. Een zielige viool

  Een lijstje aan grappige Borderlands gameplay momenten zou niks zijn zonder een van de gouden gesprekken met Handsome Jack. Dit is een van de meest bizarre personages uit de Borderlands reeks, waarbij zijn gesprekken ongeëvenaard zijn. De meest willekeurige uitspraken zullen je om de oren vliegen die ongetwijfeld zorgen voor een glimlach of verstandsverbijstering.

  Het sterke aan de opmerkingen van Handsome Jack is het feit dat bepaalde onderwerpen steeds terugkeren. Een van de meest memorabele monologen vindt plaats wanneer Bloodwing, het huisdier van Mordecai, doodgaat. Handsome Jack zegt dan letterlijk dat hij wenste dat hij een kleine viool had om daarop een sarcastisch melodietje te spelen om van het schouwspel te genieten. Een tijd later hoor je opeens een slecht gespeeld viool deuntje en Handsome Jack die schreeuwt dat hij het instrument eerder had moeten vinden, want dat zou hilarisch geweest zijn.

  2. Claptrap’s verjaardag

  Het is een waar feest in Sanctuary! Claptrap viert namelijk zijn zevende verjaardag en dat moet groots uitgepakt worden. Althans, het wordt al snel duidelijk dat niemand de iconische robot een vriend kan noemen. Zo zal je namelijk mensen voor het feestje moeten uitnodigen, maar de mensen in Sanctuary bedanken op een niet heel subtiele manier.

  Als gevolg kom je in je eentje opdagen op het feestje van Claptrap, waar de robot telkens weer blijft herhalen dat er vast wel meer feestgangers aankomen. Dat het geen knalfuif is, wordt al snel duidelijk. Je zal koude pizza moeten eten en toeters moeten blazen, aangezien Claptrap geen longen heeft. Ook al geeft de mechanische vriend toe dat het een vreselijk feestje was, het was volgens hem gelukkig wel het beste feestje dat hij ooit gegeven heeft.

  1. Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep

  De Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep add-on is een van de meest briljante DLC die ooit uitgebracht is. Het is eigenlijk een Dungeons and Dragons versie van Broderlands die gecreërd is door het volgen van een soort bordspel. Naast vliegende pony’s en vele verwijzingen naar bijvoorbeeld World of Warcraft is er een element dat écht naar voren komt.

  De vervelende King Joffrey uit Game of Thrones keert namelijk terug, maar dan in de vorm van King Jeffrey. De hal waarin je tegen deze irritante jongen uitkomt lijkt direct overgenomen te zijn uit de populaire serie. Na hordes van vijanden verslagen te hebben, zal Jeffrey er in zijn eentje voor staan waarna een episch gevecht zal volgen. Jouw missie is om hem een bitchslap te geven, waarna hij in huilen uitbarst!

  Dit waren 10 grappige Borderlands gameplay elementen die de game echt een stuk leuker maken. Het zal nog even duren, maar wij kijken alweer uit naar het vervolg. Waarschijnlijk wordt die game weer net zo spottend als we hiervoor allemaal gekregen hebben.

  Borderlands: The Handsome Collection

  Verkijgbaar vanaf 27 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.