10 gamescom 2017 games waar we meer van willen zien!

  Europa's eigen E3 staat weer voor de deur om ook hier stevig huis te houden met de nieuwste ontwikkelingen omtrent games en tech. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de grootste verrassingen van dit jaar op gamevlak al uit te doeken gedaan, maar informatie over gameplay en features is zonder twijfel welkom. Met name deze 10 gamescom 2017 games weet de spanning goed op te bouwen.

  De volgende tien titels vormen niet een gezamenlijk top-lijstje, maar zijn games waarvan verwacht wordt dat die de show stelen. Houd deze spellen dus goed in de gaten, want de kans is groot dat ze op je beeldscherm gaan schitteren.

  Middle-Earth Shadow of War

  Middle-Earth Shadow of Mordor werd geprezen om zijn enorm uitgebreide vijandensysteem. Spelers konden zelf orks aan de macht helpen, om vervolgens weer een kopje kleiner te maken. Shadow of War borduurt verder op dit principe, maar zal qua overige features ook verbazing weten te wekken.

  De held van Shadow of War is nogmaals Talion, die zijn eeuwig durende strijd tegen de legers van Sauron voort zet. Waar E3 al een erg toffe trailer liet zien, wordt er van de gamescom verwacht dat er meer gameplay voorbij komt. Vooral de diverse gebieden die de ontwikkelaar beloofd heeft, weten nieuwsgierigheid op te wekken. Want hoe wordt het troosteloze Mordor omgetoverd tot populair vakantieoord?

  Middle-Earth Shadow of War is staat gepland voor 10 oktober 2017 voor de Xbox One, PS4 en PC.

  Wolfenstein 2 The New Colossus

  De trailers van Wolfenstein 2 The new Colossus zijn op z'n minst uniek te noemen. Zeer aparte nazi-propaganda wordt afgewisseld met snoeiharde gameplay. Tijdens de E3 hebben wij al kunnen genieten van een stevige schietpartij met Blazkowicz en dat smaakte alleen maar naar meer. Wat wel zeker is, is dat fans van The New Order en The Old Blood hier onwijs veel plezier aan gaan beleven.

  Er is geen twijfel over mogelijk dat The New Colossus het absurde van de franchise naar nieuwe hoogtes brengt. Additionele beelden van hoe Bethesda dat gegeven bereikt, wordt in ieder geval zeer gewaardeerd tijdens de E3. We zullen het zien, maar met een game als Wolfenstein 2 kan je nooit zeker zijn wat je te wachten staat.

  Wolfenstein 2 The New Colossus komt uit op 27 oktober voor Xbox One, PS4 en PC.

  Spider-Man

  Met een daverend applaus werd de favoriete spinnenman onthaald tijdens de E3. Dat is te begrijpen, want er is al een tijdje geen bijster goede Spider-Man game meer uitgekomen. De getoonde gameplay lijkt hier verandering in te brengen, want er zijn een hoop positieve features gaande waar we heel graag nog veel meer van willen zien.

  De laatste keer dat je kon rondslingeren met de jonge superheld was in The Amazing Spider-Man 2, dat destijds enigszins tekort schoot. De E3-trailer toonde al veel meer beweging en actie dan je gewend bent, waarbij Spidey wederom in de problemen zit. Hopelijk brengt gamescom opheldering over de situatie waarin hij zich bevindt, en worden er naast Fisk ook andere belangrijke figuren getoond.

  Spider-Man wordt verwacht in Q1 2018 voor de PS4.

  Assassin's Creed Origins

  Over Assassin's Creed Origins kan je een hele waslijst aan punten maken die voor enthousiasme zorgen. Hoe zijn de verschillende districten van de map eruit? Welke historisch accurate personages komen er dit keer voorbij? Weet Egypte net zo boeiend te zijn als bijvoorbeeld Londen in Syndicate?

  Gedurende de afgelopen maanden is er al een berg aan beelden bij de hongerige gamers achtergelaten, maar meer over Ubisofts aankomende game zal niemand kwaad doen. Hopelijk is het het waard gebleken dat er vorig jaar geen Assassin's Creed is uitgekomen. Reden te meer om er vanuit te gaan dat er nog niet eerder onthulde details zijn. Waar kunnen deze beter getoond worden dan tijdens gamescom?

  Assassin's Creed Origins komt op 27 oktober uit voor Xbox One, PS4 en PC.

  Super Mario Odyssey

  De meest competitieve dag qua games valt dit jaar ongetwijfeld op 27 oktober. Naast de eerder genoemde titels Wolfenstein 2 en Assassin's Creed Origins, valt ook de releasedatum van Super Mario Odyssey op dag. Switch-liefhebbers kunnen dan met volle snelheid aan de bak om met Nintendo's favoriete loodgieter een nieuw avontuur te beginnen.

  De Switch zal zijn uiterste best doen om Mario tot zijn volle capaciteiten te benutten. Diverse en vooral mooie omgevingen wisselen elkaar in een rap tempo af, waarbij je beste platformer vaardigheden een vereiste zijn. Dit is absoluut een game om naar uit te kijken. Of je nou met het icoon bent opgegroeid of dat je net bij de franchise bent komen kijken.

  Vampyr

  Niet de bekendste, maar wel één van de interessantste games van gamescom is Vampyr. Je speelt Jonathan Reid, een vampier die niet bepaald een makkelijk leven heeft. Zo moet hij zich voeden met het bloed van mensen dat na verloop van tijd schaars wordt als je niet oppast. Het verloop van de game ligt daarmee in handen van de speler.

  Het spel staat al een tijdje op de radar van menig fan en de release kruipt steeds dichterbij. Sinds de officiële aankondiging is er mondjesmaat nieuwe informatie bijgekomen. Toch wordt het tijd dat we zelf aan de slag kunnen met deze creatieve hap. Kom op gamescom, laat ons de ethisch verantwoorde Dracula spelen!

  De release van Vampyr wordt verwacht in november 2017 voor Xbox One, PS4 en PC.

  Monster Hunter World

  Waar het tijdens de E3 nog tientallen seconden gissen was om welke game het ging, kwam al snel het besef dat er een nieuwe Monster Hunter in de wachtrij staat. Waarom Monster Hunter World één van de gamescom 2017 games is waar we meer van willen zien, spreekt waarschijnlijk voor zich. Al is het alleen maar om de gigantische wezens in actie te zien en korte metten te maken met de jager.

  Er staan een heleboel vraagtekens bij waar we op kunnen rekenen met deze onverwachte aankondiging. Meer inzicht over het overleven en de combat zal een lekkere binnenkomer zijn. Bovendien vragen wij ons af in welke mate het trouw blijft aan de handheld versies. De hype is groot en hopelijk weet gamescom die deels waar te maken.

  Monster Hunter World staat op het moment gepland voor begin 2018. Het spel komt dan uit op Xbox One, PS4 en PC.

  God of War

  Als je de Kratos van vroeger vergelijkt met het karakter dat je in de aankomende God of War gaat zien, vallen er een aantal verschillen op. Naast het kweken van een uit de kluiten gewassen baard is hij ook veel serieuzer geworden. De baldadige huisvader staat garant voor meer dan alleen hersenloze wraak. Er moet nu rekening gehouden worden met een verandert imago, want hij moet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven aan zijn zoontje.

  Deze transitie is er eentje om in de gaten te houden en niet alleen verhaalgewijs. De aandacht gaat uit naar de samenwerking tussen vader en zoon om obstakels te overwinnen. Hiernaast is de Noorse mythologie een spectaculair schouwspel waar de bazen nog in nevelen gehuld zijn. Wie weet doet gamescom wel een boekje open.

  God of War wordt verawcht aan het begin van 2018 voor de PS4.

  Far Cry 5

  Er is een kleine tot geen kans dat de Far Cry franchise zijn succesformule ooit zal veranderen. Maakt dat uit als je keer op keer erop uit moet om maniakken op te jagen om je thuisgebied te verdedigen? Als het aan het nieuwe deel ligt niet, want na uitvoerige hands-ons voelt het allemaal fris genoeg aan. In de gaten houden dus als je van actie, actie en nog eens actie houdt!

  Far Cry 5 komt op 27 februari uit voor Xbox One, PS4 en PC.

  Call of Duty WW2

  Alhoewel de afgelopen Call of Duty over het algemeen goed in elkaar stak, was het niet de setting waar het merendeel van de spelers op zat te wachten. Maar de flexibiliteit van de franchise is er eentje om geprezen te worden. Na jarenlang aan futuristische shooters keert het terug naar zijn oorsprong. Call of Duty WW2, komt u maar door hoor!

  Call of Duty WW2 is één van onze favoriete games van afgelopen E3 en hopelijk doet gamescom dat dunnetjes over. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het einde van dit jaar gedomineerd door diens multiplayer, aangezien Sledgehammer games naar de community geluisterd heeft. Laten we niet vergeten dat gamescom ook het perfecte toneel is om meer over de zombiemodus te tonen! De hoop voor de franchise is in ieder geval weer levende en je kan er zelf van genieten vanaf 3 november op Xbox One, PS4 en PC.

  Benieuwd naar deze 10 gamescom 2017 games en andere spellen? Check dan gedurende gamescom regelmatig XGN.nl voor het laatste nieuws en de meest recente artikelen.

  Middle Earth: Shadow of War

  Verkijgbaar vanaf 10 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.