5 redenen waarom je Ozark moet kijken op Netflix

  Ozark is de serie van dit moment op Netflix. De serie over witwassen, geld en familie is zeer populair en wordt door fans op handen gedragen. Voor degenen die nog niet op de hypetrain zitten hebben wij 5 redenen waarom je Ozark moet kijken opgesteld.

  5. Het plot

  Ozark gaat over de familie Byrde die een normaal leven leidt en niet veel gekkigheid meemaakt. Daar is Marty Byrde een uitzondering op, want hij is namelijk een belangrijke witwasser voor Mexicaanse drugskartels. Wanneer het helemaal misgaat moet hij zijn gezin van uptown Chicago naar het meergebied van Missouri Ozarks brengen.

  De serie heeft een atypische benadering van al het geweld en het drama en daarmee steekt het boven veel series uit. Het doet met die benadering bovendien denken aan Breaking Bad, maar daarover later meer. Op nummer vijf van de 5 redenen waarom je Ozark moet kijken: Het plot.

  4. Het lijkt wel Breaking Bad 2.0

  Drugs, veel geld en geweld, Ozark heeft drie belangrijke ingrediënten van de hitserie Breaking Bad en wordt daar dan ook vaak mee vergeleken. Net als in Breaking Bad is de hoofdrolspeler van Ozark de man van het gezin die veel geld verdient voor zijn familie. Hier houden de overeenkomsten voor het grootste deel wel op, het grootste verschil is namelijk dat Marty volledig uit vrije wil de drugshandel is ingegaan terwijl Walter White, de hoofdpersoon uit Breaking Bad, zichzelf gedwongen voelde om geld voor zijn familie achter te laten, omdat hij niet lang meer te leven had.

  3. De personages

  De personages zijn één van de 5 redenen waarom je Ozark moet kijken. Het fundament van de serie op acteergebied leunt op acteurs die vooral bekend zijn van comedyseries en comedyfilms. Zo is Bateman bekend van onder andere Horrible Bosses en Arrested Development en hij acteert overtuigend in Ozark! Maar hij is niet de enige die goed acteert in de serie.

  Laura Linney, die zijn vrouw Wendy speelt, lijkt ook op haar beste moment gecast te zijn. Ze speelt haar rol met verve en een zorgt voor een aparte vorm van humor in de serie. Het huwelijk van het koppel komt geloofwaardig over en lijkt een beetje op de relatie van de Underwoods van House of Cards.

  2. Jason Bateman

  De optredens van Bateman in Ozark zijn door verschillende critici aangeduid als zijn beste ooit in een film of serie. Hij neemt de rol van Marty op zich. Na het zien van het eerste seizoen snappen wij wel waarom men zo lovend is. Bateman speelt zijn rol zó goed dat je niet meer doorhebt dat hij überhaupt een rol speelt.

  Het kan zomaar zo zijn dat Bateman door zijn rol in Ozark in de nabije toekomst de wat grotere rollen krijgt in blockbusters.Of die gedachte ook ooit waarheid wordt is natuurlijk afwachten. Een ding is wel zeker, Jason Bateman is één van de 5 redenen waarom je Ozark moet kijken.

  Dit is een spoiler, lees dus niet verder als je de serie nog niet gekeken hebt!

  1. Witwassen

  Het kijkje achter de schermen van witwassen in de praktijk, het pakt ontzettend goed uit in de serie Ozark. Wij snappen ook wel dat het allemaal 'nep' is en dat alles in scene is gezet. Daarentegen zal het vast wel ergens op gebaseerd zijn en het is fantastisch in beeld gebracht. Zo goed zelfs dat je alle tentjes in jouw buurt waarvan je denkt: 'Hoe houden die het hoofd boven water?' gaat verdenken van het witwassen van geld.

  Het witwassen is met stip de belangrijkste reden van de 5 redenen waarom je Ozark moet kijken.

  Kijk jij al Ozark? Laat ons in de reacties weten waarom jij de serie aanraadt bij anderen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.