10 Black Friday deals die je moet vermijden

Article
woensdag, 25 november 2020 om 17:00
fifa2101f1603011734
Vrijdag is het weer de zwartste vrijdag van het jaar, Black Friday. Op deze dag en eigenlijk ook de periode daaromheen word je als consument overdonderd met aanbiedingen. Hiertussen zitten een hoop mooie deals, maar er zit helaas ook een hoop ‘troep’ tussen. Om een beetje te voorkomen dat we volgende week allemaal dingen hebben aangeschaft die we eigenlijk niet nodig hebben, lichten we in dit artikel dingen uit die je tijdens Black Friday beter links kan laten liggen. Welke 10 Black Friday Deals moet je vermijden?

FIFA 21 Legacy Edition

Op zich is FIFA 21 natuurlijk best een leuk spel, het misten dit jaar de nodige vernieuwing maar al met al is het een prima voetbalgame. En zeker de next-gen versie van FIFA 21 ziet er erg leuk uit. Maar doe je zelf een plezier en schaf tijdens Black Friday niet de FIFA 21 Legacy Edition voor de Nintendo Switch aan. De versie voor de Nintendo Switch was al niet zo sprankelend, maar de versie van FIFA 21 staat ook nog een letterlijk:

“FIFA 21 Legacy Edition bevat dezelfde gameplay-innovatie als FIFA 20 zonder nieuwe ontwikkelingen of significante verbeteringen.”

En om dit allemaal nog eens erger te maken stond bij de versie van FIFA 20 vorig jaar:

“FIFA 20 Legacy Edition bevat dezelfde gameplay-innovatie als FIFA 19 zonder nieuwe ontwikkelingen of significante verbeteringen.”

Daarnaast werd de FIFA 21 versie voor de Switch ook nog eens uitgeroepen tot ‘slechtste game van 2020 tot nu toe’. Doe je zelf dus een plezier en laat FIFA 21 Legacy Edition aan je voorbijgaan tijdens Black Friday.

Dezelfde actie bij meerdere winkels?

Welke deals je tijdens Black Friday ook het beste kan vermijden zijn deals die goedkoop lijken, maar die eigenlijk geen eens echt zijn. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar we gaan het toelichten. Als je tijdens Black Friday product X in de aanbieding ziet bij winkel X is de kans relatief groot dat product X ook in de aanbieding is bij winkel Y en bij winkel Z. Zie je dus jouw favoriete product in de sale tijdens Black Friday? Check voor je bestelt ook even de sale bij andere webshops, soms is een product daar nog scherper geprijsd.

Next-gen console

Harstikke leuk natuurlijk de next-gen consoles, maar als je een nieuwe console wilt hebben is Black Friday over het algemeen niet het moment om zo’n console aan te schaffen. Als ze al in voorraad zijn zal de korting minimaal zijn en hiermee is Black Friday dus niet het moment om voor een nieuwe console te gaan.
Mocht je nou graag willen gamen, maar geef je er liever niet te veel geld aan uit? Waar Black Friday wel een goed moment voor is, is om te investeren in een ‘oudere’ console. Er zullen met Black Friday best wat leuke Xbox One en PlayStation 4 (en misschien zelfs Nintendo Switch) deals voorbijkomen die je voor een ‘prikkie’ kan oppikken.
ps5 liggendf1653392944

Captain Tsubasa Rise of New Champions

De afgelopen tijd kwamen we de game Captain Tsubasa Rise of New Champions met grote regelmaat tegen in de Black Friday sale. De game kost misschien nu niet zoveel, maar je krijgt er ook niet zoveel voor terug. Op het eerste oog ziet combinatie van voetbal en anime er misschien erg leuk uit, maar in dit geval is dat zeker niet zo. De game werd door ons in oktober uitgeroepen tot ‘één van de slechtste games van 2020 tot nu toe’ en ook in onze review kwam de game niet verder dan een 3,5 op schaal van 10. Doe jezelf dus een plezier en laat deze game tijdens Black Friday lekker links liggen.

Durf te wachten

Vraag jezelf ook af of die deal echt zo goedkoop is? Veel producten zijn niet alleen in de aanbieding tijdens Black Friday, maar vaak ook de dagen erop. En zelfs als ze de dagen daarop wel weer duurder worden, worden ze vaak vroeg of laat alsnog afgeprijsd. Durf bij twijfel dus een product links te laten liggen, ook als het product maar ‘een paar tientjes kost’.

Zombieland: Double Tap Roadtrip

Een game die je ook best links mag laten liggen tijdens Black Friday is Zombieland: Double Tap Roadtrip. Ook deze game kwam voor in het artikel ‘slechtste games van 2020 tot nu toe’ en volledig terecht. De game kreeg van ons een 4 op schaal van 10 en zag er meer uit als een spelletje op de iPad dan als een volwaardige game. Bizar eigenlijk als je nagaat dat de game in eerste instantie in de schappen lag voor 60 euro. Maar zelfs al zie je de game tijdens Black Friday voor veel minder liggen, laat hem daar lekker liggen en koop liever voor iets meer geld een goede game.
pexels eugene capon 1261820f1606306681

(Goedkope) VR brillen

Dit ‘drone verhaal’ geldt overigens ook voor een VR bril. Wil jij graag een VR bril en zie je een goed model in je aanbieding tijdens Black Friday? Vooral kopen! Maar koop alsjeblieft wel echt een goed model. Op het internet staan tientallen, zo niet honderden VR brillen te koop die ‘bijna niks kosten’ harstikke leuk natuurlijk, maar wat haal je dan echt in huis?

(Goedkope) drones

Iets wat je tijdens Black Friday ook best links mag laten liggen is de net te goedkope (mini) drone. Drones zijn voer het algemeen prachtige apparaten waar je veel mee kunt doen. Maar aan een goede drone zit ook zeker een stevig prijskaartje, maar dan heb je ook iets.
Je kun er jaren mee doen en je hebt haalt kwaliteit in huis. Laat je daarom tijdens Black Friday alsjeblieft niet verleiden om voor veel te weinig geld een goedkope (mini) drone aan te schaffen. Tuurlijk het kost niet zoveel, maar na 2, 3 pogingen kom je er vaak achter dat je er niet zo veel aan hebt. Dan ben jij mooi je geld kwijt en heb je vaak ook nog een onnodig plastic verspilt.

AliExpress

Wat je tijdens Black Friday ook prima aan jezelf voorbij kan laten gaan is de Black Friday bij AliExpress. Het mag dan misschien niks kosten, maar heb je er nou echt iets aan? Nog los gezien van het plastic wat je er ermee verspilt, de kleine ondernemer die er indirect door geraakt wordt etc. Heb je die goedkope spulletjes nou echt nodig? Doe je zelf een plezier en koop gewoon iets moois van goede kwaliteit waar je echt iets aan hebt, waar je echt blij van wordt, wat echt iets toevoegt etc.
pexels magda ehlers 2547565

Durf kritisch te zijn

Tot slot, probeer ook kritisch te kijken tijdens Black Friday. Eerlijk is eerlijk een bepaalde deal kan soms erg aantrekkelijk zijn tijdens Black Friday, maar durf ook kritisch te kijken. Heb ik dit product echt nodig of koop ik het omdat het zo goedkoop is? Als jij bijvoorbeeld al een nieuwe game headset wilden aanschaffen kan Black Friday het ideale moment zijn om die headset aan te schaffen. Maar is dit niet het geval, durft je zelf dan ook een kritisch af te vragen of je het echt nodig hebt. Tuurlijk soms kost het relatief weinig, maar als je toch ‘maar’ die 50 euro uitgeeft en het product vervolgens links laat liggen, ben je toch mooi die 50 euro kwijt.