Top 10 beste western films - Het Wilde Westen in je woonkamer!

Article
dinsdag, 06 februari 2018 om 15:31
xgn google image
Dankzij het uitstel van Red Dead Redemption 2 zal het nog even duren voordat we kunnen terugkeren naar het Wilde Westen. Om deze sfeer toch levend te houden hebben wij de tien beste western films op een rij gezet. Proef dit wilde sfeertje door een van deze films te aanschouwen.

10. The Magnificent Seven (1960)

We beginnen onze lijst van western films meteen met een klassieker: The Magnificent Seven. Recent is er een remake uitgekomen van deze klassieker. Een film die lekker wegkijkt, maar niet hetzelfde niveau weet te evenaren als het origineel.
Het verhaal van The Magnificent Seven mag simpel zijn, het is de uitvoering die telt. Zeven sterke persoonlijkheden komen samen als groep om een klein Mexicaans dorp te beschermen tegen bandieten en hun gevreesde leider: Calvera.
The Magnificent Seven is een film die je laat genieten, voornamelijk door de chemie tussen de zeven hoofdrolspelers. Ga mee op reis en ervaar zelf hoe dit team van zeven te werk gaat.
125860

9. How the West Was Won (1962)

We gaan wederom terug in de tijd binnen onze lijst van beste western films. How the West Was Won is namelijk een episch verhaal vertelt over verschillende decennia.
In How the West Was Won volgen wij vier generaties van een familie door verschillende belangrijke gebeurtenissen heen. De film begint in 1839 en toont het leven tot en met 1889. Een voorbeeld van een belangrijke gebeurtenis die voorbijkomt is de Amerikaanse burgeroorlog van 1861 tot en met 1865.
How the West Was Won bevat een speelduur van bijna drie uur en is hiermee een lange zit, maar dankzij dit grootschalige verhaal en de verschillende tijdperiodes zullen je ogen altijd op het scherm gericht zijn!
125866

8. 3:10 to Yuma (2007)

De eerste remake die je gaat tegenkomen in onze lijst van beste western films. De originele 3:10 to Yuma wist al genoeg ogen te trekken, maar de remake met Russell Crowe en Christian Bale in de hoofdrollen viel ook goed in de smaak.
3:10 to Yuma is geregisseerd door James Mangold (Logan) en gebaseerd op het gelijknamige boek van Elmore Leonard. In de film neemt Burgeroorlog-veteraan Dan Evans (Bale) de gevaarlijke taak aan om outlaw Ben Wade (Crowe) op te sporen. Dan Evans wilt maar een ding, en dat is gerechtigheid!
Zal gerechtigheid een kans hebben om te zegevieren? Of weet de outlaw te ontsnappen?
125872

7. The Revenant (2015)

De meest recente film in onze lijst van beste western films. The Revenant was eindelijk de grote klapper die ervoor zorgde dat Leonardo DiCaprio zijn Oscar voor beste acteur binnenkreeg.
In The Revenant volgen we Hugh Glass (DiCaprio) die probeert om de hevige omstandigheden van de natuur te overleven. Zijn wil om te leven wordt gemotiveerd door wraak. De natuur kan hem niet weerhouden om John Fitzgerald (Tom Hardy) te vinden en zijn wraak waar te maken.
The Revenant is een drama die niet snel van je netvlies zal verdwijnen. Hard, ruw en vol schokkende momenten weet The Revenant je scene na scene te verbazen.
125874

6. Dances with Wolves (1990)

Een film die niet kan ontbreken in onze lijst van beste western films. Dances with Wolves weet met een sterke cast en een interessant concept de harten van het publiek te veroveren.
In de film volgen we een luitenant uit het Amerikaanse leger, genaamd John Dunbar (Kevin Costner). Vanwege omstandigheden komt hij uiteindelijk in contact met indianen. Hier leert hij de diepe betekenis van het leven en raakt hij gehecht aan zowel de indianen als de wolven.
Dances with Wolves wist flink wat grote prijzen binnen te slepen, waaronder de Oscar voor beste film en beste acteur voor Kevin Costner. Redenen genoeg om Dances with Wolves een keer te bekijken.
125876

5. High Noon (1952)

Aangekomen bij de top vijf beste western films is deze plek veroverd door High Noon. Een film die verteld wordt in echte tijd. Hiermee wordt bedoelt dat de film van 85 minuten ook daadwerkelijk de gebeurtenissen van 85 minuten in de film toont.
In High Noon volgen we een Marshal genaamd Will Kane (Gary Cooper). Iemand die niet weet welke roeping hij moet volgen. Zijn bruid en de liefde van zijn leven gelukkig maken of zijn plicht volgen als Marshal? Door verschillende gebeurtenissen moet de Marshal uiteindelijk in zijn eentje een groep moordenaars te lijf gaan.
High Noon kijkt dankzij de korte speelduur makkelijk weg. Kort, maar krachtig is absoluut het effect dat High Noon achterlaat.
125986

4. Django Unchained (2012)

Regisseur Quintin Tarantino weet onze lijst van beste westerns te behalen met zijn film Django Unchained. Vol grof taalgebruik, bloederige momenten en Oscar-waardig acteerwerk weet Django Unchained indruk te maken.
In de film volgen we slaaf Django (Jamie Foxx) die uiteindelijk bevrijd wordt door Dr King Schultz (Christoph Waltz). Samen gaan zij op pad om de liefde van Django te redden uit de klauwen van slavenhandelaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).
De film wist uiteindelijk de Oscars binnen te slepen voor beste bijrol (Christoph Waltz) en beste script (Tarantino). Django Unchained bevat groot talent zowel voor als achter de camera. Een film om puur van te genieten!
125987

3. Unforgiven (1992)

Regisseur Clint Eastwood staat zowel achter de camera als ervoor in zijn western Unforgiven. Deze film heeft Eastwood gemaakt als eerbetoon naar zijn mentors, regisseurs Don Siegel en Sergio Leone.
In Unforgiven speelt Clint Eastwood een verouderde outlaw die een aantal jaren geleden met pensioen is gegaan. Met behulp van zijn partner en een jonge knaap neemt hij nog een laatste klus aan om gerechtigheid te laten zegevieren.
Unforgiven was de laatste western die Clint Eastwood zou maken, aangezien hij niet in herhaling wilde vallen. Zijn laatste western was een succes en won de Oscar voor beste film.
125990

2. Once Upon a Time in the West

Groots, episch en een gigantisch succes. Once Upon a Time in the West wist op meerdere fronten indruk te maken en wordt vandaag te dag gezien als een absolute klassieker.
In Once Upon a Time in the West zien we een jonge vrouw die naar New Orleans verhuist. Wanneer haar familie wordt vermoord krijgt ze hulp van Harmonica (Charles Bronson) om de huurmoordenaar op te sporen. Deze huurmoordenaar wordt gespeeld door Henry Fonda, een acteur die normaal altijd heldhaftige rollen aanneemt.
Voor de oorspronkelijke Amerikaanse release van Once Upon a Time in the West werd de film flink bijgesneden. Verschillende scenes werden geschrapt of ingekort en het publiek was niet bepaald enthousiast. Wanneer de volledige onaangepaste versie uitkwam werd de film een gigantisch succes en ook in ons kikkerlandje is de volledige versie in zijn geheel te aanschouwen.
126006

1. Man with No Name Trilogie (1964 - 1966)

Voor deze eerste plaats spelen we een beetje vals, maar de beste western films zijn een gehele trilogie. The Man with No Name Trilogie staat op de eerste plaats uit onze lijst en bevat de volgende drie films: Fistful of Dollars (1964), For a Few Dollars More (1965) en The Good, The Bad and The Ugly (1966).
De ultieme spaghetti westerns zijn deze drie iconische films, alle drie geregisseerd door Sergio Leone en met Clint Eastwoord in de hoofdrol. In alle drie de films krijgt het personage van Clint Eastwood verschillende bijnamen, maar een officiële naam heeft zijn personage nooit gehad. Vandaar de titel: The Man with No Name.
De drie films zijn geen echte vervolgen van elkaar. Daarom kun je er ook één uitkiezen en simpelweg beginnen met kijken. Fans van westerns of wil je het genre juist inkomen? Deze drie films laten de complete kracht van het wilde westen zien!

Wat vinden jullie de beste western films?

Dit was onze lijst van de beste western films. Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete films zijn uit dit lijstje en welke films wij hebben gemist. Laat het ons weten in de reacties.