De top 5 beste Rick and Morty afleveringen - Interdimensionaal genieten!

Article
dinsdag, 06 februari 2018 om 15:30
xgn google image
Het is natuurlijk praktisch onmogelijk om een top vijf beste Rick and Morty afleveringen te selecteren uit de 31 geweldige avonturen, maar voor dit lijstje zullen we toch een poging wagen. Neem deze lijst dus met een korreltje zout, want over smaak valt niet te twisten!

5. Total Rickall

Wanneer Rick zonder waarschuwing goede oude oom Steve neerschiet aan de ontbijttafel, is de familie Smith compleet in shock. Logisch natuurlijk, maar wanneer diezelfde oom Steve in een hoopje dode alien verandert, is het verdriet gelijk ver te zoeken. Rick legt uit dat Steve een parasiet was; een soort virus dat iemand per ongeluk mee heeft genomen uit een andere dimensie en zich nu dus in het huis bevindt.
Wanneer dit bekend is, duiken er steeds meer vreemde personages op in huize Smith (zie screenshot hierboven), waarna de echte familieleden moeten uitvogelen wie er bij hoort en wie niet. Dit zorgt voor chaos, veel creatieve personages, maar vooral een erg toffe episode!
125543

4. Get Schwifty

Misschien een beetje cliché, maar deze legendarische aflevering kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Een gigantisch geel hoofd dat dreigt de aarde op te blazen tenzij er een leuk nummer wordt gespeeld voor zijn intergalactische talentenshow, dat is Rick and Morty voor je. Het nummer dat uiteindelijk door Rick en Morty gespeeld wordt, is ondertussen iconisch geworden voor de show en je kunt hem hierboven beluisteren.
Of het enorme gele hoofd uiteindelijk tevreden de aarde verlaat of alles aan gort blaast, zal je zelf maar moet uitvinden door de aflevering te kijken. Eigenlijk moet je gewoon alle afleveringen kijken, dus als je dan toch bezig bent...
125750

3. Rick Potion #9

Deze aflevering is wat grimmiger dan anderen, maar dat maakt hem zeker niet minder spectaculair. In deze episode vraagt Morty aan Rick of hij een drankje voor hem wil maken waarmee zijn grote liefde Jesicca verliefd op hem zal worden. Na een beetje aandringen krijgt Morty het spul mee van Rick en hij smeert het op Jessica tijdens het schoolbal. Het felgekleurde goedje werkt, maar niet alleen op Jessica.
Door de heersende griep op het bal wordt het mengsel namelijk verspreid door de lucht, waardoor iedereen in de school geïnfecteerd raakt. Opeens wil iedereen Morty voor zichzelf en moet Rick hem redden uit de handen van honderden hopeloos verliefde scholieren.
Deze aflevering heeft misschien wel het heftigste en donkerste einde tot nu toe. Om te weten hoe hij precies eindigt, moet je de aflevering zelf maar kijken!
125751

2. The Ricks Must Be Crazy

Wanneer Rick pech heeft met zijn ruimteschip, komt hij erachter dat er iets mis is met de zogenaamde Microverse battery. Voordat Morty het doorheeft, is hij gekrompen en zit hij samen met Rick in de batterij, waar allerlei vreemde wezens aan het werk zijn. Het blijkt later dat Rick al deze wezens laat werken voor energie en dat hij hun doet denken dat hij een of andere god is.
Intussen blijft Summer achter in het schip en zij wordt gevonden door de politie. Rick had, voordat hij wegging het schip, deze opdracht gegeven: ''Keep Summer safe!'' Dit loopt natuurlijk weer uit de hand en zorgt voor heftige confrontaties met de politie en later ook het leger. Hoe dit precies afloopt, kun je zien in 'The Ricks Must Be Crazy'!
125752

1. Lawnmower Dog

In de tweede aflevering laat de serie al zien dat het tot bizar veel in staat is. In deze aflevering volgen we twee compleet verschillende verhaallijnen. We volgen Rick en Morty, die samen de dromen van Morty's wiskundedocent infiltreren, zodat Morty een 10 krijgt voor zijn volgende toets. Dit gaat helaas niet volgens plan en dit dwingt de twee om steeds verder dromen te infiltreren, wat uiteraard zorgt voor nog meer chaos.
Ook volgen we Beth, Jerry en Summer. Zij hebben van Rick een hoofddeksel gekregen voor hun hond, wat hem een stuk slimmer maakt. Na een tijdje vindt het beestje een manier om het futuristische ding op z'n kop een stuk krachtiger te maken. Hij neemt de familie Smith gevangen en begint aan zijn plan voor wereldoverheersing.
Deze aflevering laat alles zien waar Rick en Morty goed in is. Diversiteit, interessante personages, maar vooral creativiteit. Het is bizar wat er allemaal bedacht wordt bij Adult Swim en deze tweede aflevering is daar een fantastisch voorbeeld van.

Dit waren de vijf beste Rick and Morty afleveringen!

Wat is jouw favoriete aflevering van Rick and Morty? En welke vond je het minst goed? Laat het ons weten in de comments! In het najaar van 2019 komt het vierde seizoen uit, lees er hier meer over. Ben je geïnteresseerd in nog meer series? Lees dan ook deze special over de beste Netflix Original series van dit moment!