Deze 5 RPG games moet je in 2021 in de gaten houden!

Article
dinsdag, 26 januari 2021 om 14:00
vampire the masquerade bloodlines 2f1597133644
Ondanks het coronavirus zijn ontwikkelaars afgelopen jaar hard aan het werk geweest, om in 2021 te knallen met gloednieuwe topgames. Het lijkt dan ook een mooie gamejaar te gaan worden, en deze 5 RPG games moet je in 2021 zeker in de gaten houden!

Vampire the Masquerade - Bloodlines 2

Ontwikkelaar Hardsuit Labs heeft tot nu toe alleen Blacklight Retribution op haar cv staan, maar toch is haar aankomende RPG één van de anticipated games van het jaar. De studio is namelijk bezig met Vampire the Masquerade - Bloodlines 2, het vervolg op het geliefde eerste deel uit 2004.
Net zoals in het origineel kunnen spelers kiezen uit verschillende vampierenclans om zich bij aan te sluiten, elk met hun eigen krachten en zwakke en sterke punten. Zo kan je bijvoorbeeld een Tremere worden, die veel gebruikmaken van blood magic, of je kan je aansluiten bij de brute en fysiek sterke vampieren van Clan Brujah.
In tegenstelling tot de wereldberoemde vampier Dracula, speelt Vampire the Masquerade - Bloodlines 2 zich alleen niet af in 19de eeuws Transsylvanië, maar in het Seattle van de 21ste eeuw. Je komt ook meteen terecht in een zeer explosieve situatie, want jij bent één van de vele nieuwe vampieren die tijdens een bloederige nacht zijn ‘geboren’. Daarbij hebben vampieren zich publiekelijk laten zien en daarmee is The Masquerade - het pact tussen de clans om het bestaan van vampieren geheim te houden - verbroken. Je mag je dus meteen voorbereiden op een mogelijke oorlog tussen mensen en bloedzuigers.
horizon forbidden west 4f1591913232

Horizon Forbidden West

De Nederlandse studio Guerilla Games heeft in 2017 laten zien dat ze niet alleen maar Killzone games kan maken, met de release van Horizon Zero Dawn. Het originele verhaal van de jager Aloy in een mysterieuze postapocalyptische wereld heeft in korte tijd de harten van gamers veroverd.
Dat avontuur gaat in 2021 eindelijk verder met Horizon Forbidden West. Aloy wordt deze keer naar de arcane frontier gestuurd, waar een mysterieuze plaag alles doodt waar het mee in aanraking komt. In het zogeheten Forbidden West komt de roodharige protagonist onbekende landen tegen, waar enorme stormen razen en nieuwe vijanden over het land heersen.
De sequel op Horizon Zero Dawn zal ook een stuk groter gaan worden en een aantal landmarks tonen van de ‘oude wereld’. Voor de spelers die het origineel hebben gespeeld zullen we dat alleen niet verklappen. In de nieuwe gebieden zal Aloy ook het onderwaterrijk moeten verkennen, in rivieren, meren en zeeën. En natuurlijk kan je genieten van alle next-gen functies van de PlayStation 5, zoals snelle laadtijden, unieke DualSense controller features en 3D audio!
bravely default 2f1611585360

Bravely Default 2

De laatste jaren moeten JRPG’s steeds meer grond toegeven op hun Westerse concurrenten, dankzij grote games als The Witcher 3: Wild Hunt en de Fallout franchise. Af en toe komen er alleen weer pareltjes uit het land van de rijzende zon en mogen we weer genieten van een ijzersterke JRPG.
Eén van die games is Bravely Default geweest. Opvolger Bravely Second voelde meer aan als een uitbreiding, maar het origineel krijgt nu een echte sequel met Bravely Default II. Spelers kunnen aan de slag met een nieuwe cast aan personages en een compleet nieuw verhaal. Wat dat precies zal inhouden is nog niet bekend, ondanks het feit dat de game volgende maand al gepland staat voor release.
Wel kunnen liefhebbers van het origineel weer hun tegenstanders verslaan met het turn-based gevechtssysteem uit het origineel en er zit een variatie op het Brave Point systeem in de game verwerkt. Ontwikkelaar Claytechworks lijkt dus te komen met een nieuw avontuur, maar behoudt de sterke punten van Bravely Default. Onze aandacht heeft de studio in ieder geval te pakken!
monster hunter risef1611585484

Monster Hunter Rise

Als het coronavirus er niet zou zijn, dan kreeg Japan in maart weer te maken met enorme rijen voor gamewinkels. Dan is namelijk de release van Monster Hunter Rise, het nieuwste deel in de extreem populaire Japanse franchise.
Rise is de tweede Monster Hunter game op de Nintendo Switch, maar verschilt sterk met Monster Hunter Generations Ultimate. Zo hebben de nieuwe werelden naadloze overgangen, in plaats van de vele laadtijden en is er een opvolger van de Clutch Claw uit Monster Hunter World. Misschien wel de beste toevoeging is de Palamute, een hondachtige creature waar je op kan rijden om snel door de wereld te reizen - met name hoge kliffen worden met het knuffelige dier een eitje.
Natuurlijk blijft de basis van de game intact, waar de spelers door de jaren verliefd op zijn geworden. Door middel van veertien verschillende wapentypes wordt er op enorme monsters gejaagd, om hun huiden en andere lichamelijke onderdelen te gebruiken om nieuwe wapens en armor mee te maken. Die zal je nodig hebben ook, want er staan altijd grotere en gevaarlijkere monsters op je te wachten in Monster Hunter Rise.
elden ring cgif1610727292

Elden Ring

Met haar Dark Souls games is FromSoftware is korte tijd één van de meest gerenommeerde ontwikkelaars ter wereld geworden. De studio is voorlopig alleen wel klaar met de bekende franchise en wil zich richten op nieuwe IP’s. Eén van de nieuwe titels is Elden Ring en daarvoor is FromSoftware een samenwerking aangegaan met George R.R. Martin, de schrijver van Game of Thrones.
Over het project is nog weinig bekend, maar via leaks en een teaser trailer hebben we wel al wat informatie over de game weten te bemachtigen. Zo zal de wereld gebaseerd zijn op de Keltische cultuur, maar ook invloeden hebben de Noorse mythologie. De world tree Yggdrasil zal bijvoorbeeld een belangrijke rol gaan spelen in het verhaal.
Daarnaast zal de gameplay veel lijken op de Dark Souls titels, inclusief de hoge moeilijkheidsgraad die daarbij komt kijken. Wel zullen levels een stuk groter zijn en er komt een dynamisch weersysteem. En maak je geen zorgen, als we afgaan op de concept art, zal ook Elden Ring enorme en angstaanjagende bazen kennen.
Zijn RPG games niet zo jouw ding? Check dan onze andere lijsten van topgames die je in de gaten moeten houden, zoals shooters en open world games!