10 actrices die bekende rollen weigerden!

Article
maandag, 19 juni 2017 om 15:00
xgn google image
Eerder namen wij al een kijkje naar de 10 acteurs die bekende rollen weigerden. Nu brengen wij het vervolg: 10 actrices die bekende rollen weigerden. Deze actrices hebben om welke reden dan ook een rol afgeslagen. Bekijk welke rollen deze actrices links hebben laten liggen.

10. Emily Browning als Bella Swan (Twilight)

We beginnen onze lijst met actrices die bekende rollen weigerden met Emily Browning. Deze Australische actrice is vooral bekend voor haar rol als Babydoll in de door Zack Snyder geregisseerde film Sucker Punch.
De Twilight filmserie, gebaseerd op de populaire boeken, zijn een enorm succes geworden. Toch wilde Emily Browning niks met de films te maken hebben. De actrice heeft niet eens het script gelezen, maar meteen de rol geweigerd. Je kunt wel stellen dat Browning geen fan was van de Twilight boeken.
Uiteindelijk is de rol naar Kristen Stewart gegaan en kregen we de Twilight verfilmingen waar we nu zo bekend mee zijn.
112580 2

9. Pamela Anderson als Dana Scully (The X-Files)

Onze eerste tv-serie binnen de lijst van actrices die bekende rollen weigerden. The X-Files was een enorm populaire sci-fi serie, één die vorig jaar een nieuw seizoen kreeg.
Origineel was het Pamela Anderson die de rol van Dana Scully op zich moest nemen. De producenten vonden Pamela Anderson een grotere naam voor in de serie, maar uiteindelijk bleek ze toch niet passend voor de rol.
We weten allemaal dat Gillian Anderson daarna Dana Scully kwam te spelen. Een rol die ze tot op de dag van vandaag nog steeds vertoont. Hadden jullie liever Pamela Anderson in de rol van Dana Scully willen zien?
112694 2

8. Angelina Jolie als Alex Munday (Charlie's Angels)

We gaan de lijst met actrices die bekende rollen weigerden verder met een tv naar filmadaptatie, Charlie's Angels. Charlie's Angels was namelijk een tv-serie uit de jaren 70. De serie was populair genoeg dat Hollywood er een film van wilde maken. Zo ontstond de Charlie's Angels film uit 2000.
Voor de rol van Alex Munday was het actrice Angelina Jolie die als eerst benaderd werd. De actrice wist de rol niet te waarderen en sloeg deze af. Jolie gaf toe dat ze geen fan was van de originele tv-serie. Dit was de voornaamste reden waarom de actrice geen behoefte had om deel te nemen in de filmadaptatie.
De rol van Alex Munday ging daarna naar Lucy Liu. Deed Angelina Jolie er goed aan om deze rol af te slaan?
112696

7. Katie Holmes als Buffy (Buffy The Vampire Slayer)

Onze tweede tv-serie binnen de lijst van actrices die bekende rollen weigerden. Buffy The Vampire Slayer was gemaakt door niemand minder dan Joss Whedon, regisseur van de Avengers films.
Sarah Michelle Gellar speelt de hoofdrol van Buffy Summers, maar dit is niet altijd het geval geweest. Sarah Michelle Gellar deed namelijk geen auditie voor Buffy, maar voor de rol van cheerleader Cornelia. Het was actrice Katie Holmes (Rachel in Batman Begins) die auditie deed voor de rol van Buffy.
Uiteindelijk sloeg Holmes de rol van Buffy af om haar school af te maken. Hierdoor viel het oog op Sara Michelle Gellar, die de rol van hoofdrolspeelster Buffy op zich nam.
112697

6. Sandra Bullock als Margaret Fitzgerald (Million Dollar Baby)

Dit is een unieke binnen de lijst van actrices die bekende rollen weigerden. Million Dollar Baby is een emotionele drama over het leven van Margaret Fitzgerald. De film won uiteindelijk de Oscar voor beste film in 2004.
Het was Sandra Bullock die origineel de rol moest vertonen van 'Maggie'. Sterker nog, de actrice was al gecast in de rol! Na een paar vertragingen in de productie besloot de actrice om de rol te verlaten.
Hilary Swank nam daarna de rol van Margaret 'Maggie' Fitzgerald over en won hiermee haar tweede Oscar voor beste actrice. Sandra Bullock heeft een gouden rol aan zich voorbij laten lopen vanwege wat vertragingen, een gemiste kans.
112701

5. Anne Hathaway als Tiffany Maxwell (Silver Linings Playbook)

Zowel Anne Hathaway als Jennifer Lawrence zijn enorm bekend binnen de lijst met actrices die bekende rollen weigerden. Silver Linings Playbook was een succes, maar de rol was niet meteen voor Jennifer Lawrence.
Anne Hathaway was namelijk al gecast in de rol van Tiffany Maxwell. Hathaway moest de film verlaten vanwege een druk agenda en verplichtingen aan andere films. Het is hierna dat Jennifer Lawrence de rol op zich nam.
Lawrence won uiteindelijk de Oscar voor beste actrice voor haar rol als Tiffany. Hathaway won in hetzelfde jaar de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de musical Les Misérables.
112708

4. Michelle Pfeiffer als Clarice Sterling (Silence of the Lambs)

Silence of the Lambs bracht ons het geniale personage Hannibal Lecter. Lecter moest wel iemand hebben om tegenover te spelen, dit is Clarice Sterling.
De rol van Clarice is echter niet altijd van Jodie Foster geweest. Jonathan Demm, regisseur van Silence of the Lambs, had Michelle Pfeiffer in gedachte om de bekende rol te spelen. Uiteindelijk was het Ted Tally, de scriptschijver van de film die Jodie Foster suggereerde.
Zijn jullie blij met deze beslissing of hadden jullie liever Michelle Pfeiffer in deze bekende rol gezien?
112711

3. Emma Watson als Mia (La La Land)

Binnen de lijst van actrices die bekende rollen weigerden is dit de meest recente film. La La Land wordt gezien als de terugkeer van het musical genre en is bekroond met verschillende Oscars.
Toch was het Emma Watson die origineel vastzat aan de rol. De actrice was namelijk al gecast in de film, maar moest vanwege een druk agenda de rol afslaan. Watson was namelijk net iets eerder gecast als Belle in de vernieuwde versie van Beauty and the Beast.
De actrice gaf toe dat een rol als Belle zo iconisch is dat ze deze niet kon overslaan. Emma Stone werd uiteindelijk Mia zoals we haar kennen in La La Land, en won met haar acteerprestatie een Oscar voor beste actrice.
112713

2. Emily Blunt als Black Widow (Iron Man 2)

Een stoere meid binnen de lijst met actrices die bekende rollen weigerden is Emily Blunt. Met de recente hit Edge of Tomorrow bewijst Blunt dat ze een sterk personage kan neerzetten. Het is dan ook niet verbazend dat Emily Blunt de originele keuze was voor Black Widow in plaats van Scarlett Johansson.
Uiteindelijk heeft Blunt de rol niet genomen vanwege een drukke agenda. De actrice beweert dat ze nooit spijt heeft van rollen die ze heeft afgewezen. Emily Blunt staat wel nog altijd open om een superheldin te spelen in de toekomst. Ze was verder positief over Scarlett Johansson als het Marvel personage en vond haar een bijzonder sterk personage in The Avengers films.
Hadden jullie liever Emily Blunt willen zien als Black Widow? Of zijn we ondertussen zo gewend aan Scarlett Johansson dat we niemand anders kunnen zien in de rol?
112715 1

1. Gwyneth Paltrow als Rose (Titanic)

We sluiten onze lijst met actrices die bekende rollen weigerden af met Gwyneth Paltrow. Deze actrice was enorm dichtbij om de rol van Rose uit Titanic te vertonen. Sterker nog, Paltrow behoorde tot de laatste twee actrices die kans maakte om de rol op zich te nemen.
Helaas moest Paltrow toch opgeven vanwege andere verplichtingen en was het Kate Winslet die de rol wist te bemachtigen. Winslet wist uiteindelijk een Oscar voor beste actrice binnen te slepen met haar iconische rol als Rose.
Gwyneth Paltrow heeft toegegeven dat het een lesje was om van te leren. Paltrow beweerde dat ze zelf ook niet wist waarom ze sommige beslissingen maakte in het verleden, "waarschijnlijk omdat ik nog jong was," zei de actrice.

Conclusie van de 10 actrices die bekende rollen weigerden

Dit waren de 10 actrices die bekende rollen weigerden. Uiteraard zijn er genoeg keuzes met lijstjes als deze, maar dit waren de actrices die het meest uitblinken. Wat vinden jullie van de lijst en hadden jullie liever andere actrices in deze rollen willen zien?
Bekijk ook onze andere variant: 10 acteurs die bekende rollen weigerden!

Populair Nieuws