Eerste blik op de Dragon Ball FighterZ gameplay [Gespeeld op E3 2017]

  Fans van Dragonball Z werden tijdens de persconferentie van Microsoft aangenaam verrast door de onthulling van Dragonball FighterZ. Deze game combineert prachtige visuals met razendsnelle gevechten. Wij zijn al even met de game aan de slag gegaan voor deze Dragon Ball FighterZ gameplay hands-on!

  Met Dragon Ball FighterZ wordt teruggegrepen naar de roots van de franchise. Dit zien we niet alleen terug op het grafische vlak, aangezien deze prachtige game er bijna precies hetzelfde uitziet als de animeserie, maar ook op het technische vlak: zo kunnen fans bijvoorbeeld weer aan de slag met de bekende en geliefde aerial combo's uit de serie.

  Via de verschillende personages en moves die zij kunnen doen, wil de ontwikkelaar bereiken dat fans de 'Dragon Ball Z spirit kunnen herleven'. Bovendien draait de game op 1080p met een constante resolutie van 60fps, wat nog hoger zal zijn op de PS4 Pro en de Xbox One X, aldus de ontwikkelaar.

  Klaar... en vecht!

  Tijdens onze hands-on met Dragon Ball FighterZ kregen we de keuze uit zes verschillende vechters, oftewel FighterZ, maar die selectie zal de komende tijd nog uitgebreid worden. Voor nu kunnen we aan de slag met Goku, Gohan, Vegeta, Frieza, Cell en Majin Buu. Elk personage is hierbij uniek, met eigen moves en een eigen skillset. De een is sneller en de ander is weer beter met close range aanvallen, waardoor er vooralsnog een goede balans in de game te vinden is.

  Maar om Dragon Ball FighterZ onder de knie te krijgen, zul je meer dan slechts één personage moeten meesteren. De gevechten in de game zijn namelijk 3v3, wat betekent dat je met drie personages tegelijk ten strijde trekt. Gelukkig betekent dit niet dat het speelveld enorm vol en onoverzichtelijk wordt; je speelt in essentie gewoon met één personage, maar je kan je andere personages inschakelen door het gebruik van bepaalde commando's; de zogeheten Z-Assist en Z-Change.

  Oud idee in een nieuw jasje

  Bij het uitvoeren van een Z-Assist schiet een van je teamgenoten je kort te hulp om een vijand een pak slaag te geven. De Z-Change zorgt ervoor dat je wisselt met een van je wachtende karakters. Handig als je karakter veel schade heeft opgelopen bijvoorbeeld, want wanneer al je karakters K.O. zijn, is het potje over.

  Dit klinkt misschien gek, maar het werkt niet heel anders dan het principe van drie rondes in standaard vechtgames. Maar waar je eerst in drie rondes (of twee, bij de beste van drie) als winnaar uit de bus moest komen, moet je nu alle drie de vijanden verslaan. In principe hetzelfde idee dus, alleen net wat anders uitgevoerd.

  Prachtige visuele stijl

  Tijdens het spelen van Dragon Ball FighterZ valt meteen op hoe prachtig de game er uit ziet. De eerder besproken grafische stijl lijkt precies op die van de anime, waardoor fans van deze serie hun hart kunnen ophalen met Dragon Ball FighterZ. Bovendien is de game 2.5D, wat er volgens de ontwikkelaar voor zorgt dat bepaalde bewegingen gedaan kunnen worden die niet mogelijk zouden zijn in een volledig 2D game.

  Niet alleen de personages zien er geweldig uit, ook de omgevingen en de vele effecten mogen genoemd worden. Wij speelden tijdens onze hands-on bijvoorbeeld een potje op Namek, met de ronde boompjes en gebouwen op de achtergrond die zo typerend zijn voor deze planeet.

  Een ander tof element in de gameplay van Dragon Ball FighterZ, is het feit dat de omgevingen destructible zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de grond, maar ook elementen in de achtergrond: de omgeving zal je Kamehameha weinig op prijs stellen. We kregen zelfs kort een stage te zien die geheel gehuld ging in lava. Dit was niet omdat de stage er simpelweg zo uitzag, maar omdat een extreem krachtige aanval alles verwoest had.

  Springt er tussen uit

  Dragon Ball FighterZ belooft een prachtige vechtgame te gaan worden. We kennen natuurlijk inmiddels al een hele hoop Dragon Ball vechtgames, maar FighterZ springt hier tussen uit vanwege haar prachtige grafische stijl. Ook het 3v3 vechtsysteem lijkt prima te werken en zorgt voor de nodige variatie. We hoeven bovendien niet heel lang te wachten om met deze actievolle game aan de slag te gaan, want de ontwikkelaar heeft aangekondigd dat er een closed beta aan zit te komen die we voor het einde van de zomer kunnen verwachten.

  Dragon Ball FighterZ komt begin 2018 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Dragon Ball FighterZ

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.