WarioWare: Get It Together! Review - Meer iets voor de budgetbak

Review
dinsdag, 21 september 2021 om 18:30
warioware get it together reviewf1632227883

Het moment dat je wist dat zou komen: WarioWare op de Switch. Recentelijk is WarioWare: Get it Together! uitgekomen op de console van Nintendo. Een game met knotsgekke minigames en die bedoeld is om samen met iemand anders te spelen. Of dat goed uitpakt, lees je in deze WarioWare: Get It Together! Review.

Samen sta je sterker

Als eerste speel je in WarioWare Get it Together! een verhaal. Voor het eerst in de WarioWare serie kun je dit samen met iemand anders doen. Ons advies: doe dat. In je eentje zijn de minigames die je voorgelegd krijgt iets overzichtelijker, maar in dit geval geldt wel: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En hoe meer chaos, hoe meer fun. Het verhaal zelf is flinterdun: Schurk Wario heeft een game ontwikkeld en daarbij is van alles niet goed gegaan, waardoor er allerlei bugs de game in zijn geslopen.

In praktijk mondt dit uit in veel minigames spelen en gaandeweg diverse personages vrijspelen (18 in totaal) die je in al die korte spelletjes kunt inzetten. Elk personage heeft een thema. Denk aan natuur of cultuur. En elk personage heeft ook zijn eigen kwaliteiten. Sommige personages kunnen voorwerpen schieten, iets van bovenaf naar zich toetrekken of springen continu. Het is bijzonder om de creativiteit te zien, want de personages zijn knotsgek.

Jammer is alleen wel dat lang niet elk personage even handig is tijdens de minigames. Soms zal je moeten wijzigen voor een ‘betere’ tactiek. Al is dat niet heel erg, want de minigames duren vaak maar een aantal seconden, dus je zult nooit veel tijd kwijt zijn om hele stukken opnieuw te doen.

warioware get it together review 04f1632229133

De hoeveelheid content voelt karig

Het spelen van de minigames samen is puur genieten. Binnen luttele seconden moet je een minigame uitvoeren, waarbij samenwerken echt key is. Tijd om overleg te voeren is er vrijwel niet bij, dus moet je of op elkaar ingespeeld zijn of puur geluk hebben. Dit is soms hilarisch (als het fout gaat), soms tof (als het goed gaat) en soms frustrerend (als het te vaak fout gaat). De game was beter uit de verf gekomen als er vooraf uitgelegd werd wat van de spelers verwacht wordt en misschien als er een tijdlimiet aanwezig zou zijn die gewoon ingesteld kan worden.

Nu is het een kwestie van: er op of eronder en soms zorgt dat nét voor een te hoog ADHD-gehalte. Je hebt diverse levels om te doorlopen, waarbij elk level bestaat uit meerdere minigames, meer dan tien per keer. Hoe verder je komt, hoe sneller de tijd gaat. Geloof ons: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het gaat allemaal zó ontzettend snel. Als ouders hun kinderen rustig willen krijgen, is dat absoluut niet het geval met deze game. Deze game zorgt voor pure adrenaline, wat ook leuk kan zijn natuurlijk.

De minigames zelf zijn erg gevarieerd. Denk aan: een koptelefoon van iemands hoofd aftrekken omdat de opdracht luidt: zet de muziek uit. Of denk aan iemand scheren. Soms moet je dingen onthouden en soms probeer je maar wat om verder te komen, vaak lukt dat overigens prima. Het mooiste zijn daarbij de minigames die knipogen naar het verleden. Er zitten stukken bij dat je echt old school Mario game stukjes aan het doorlopen bent en op die momenten gaat elk Nintendo hart sneller kloppen. Daar staat wel tegenover dat je na een paar uur gamen een klein beetje zat wordt van herhalende minigames. Het hoofdverhaal heb je wel in zo’n drie uurtjes samen uitgespeeld, misschien zelfs wel eerder.

warioware get it together reviewf1632228874

Een paar tussendoortjes voor grotere groepen

Je begrijpt dat dit veel te kort is. Niemand wil 50 euro neerleggen voor een spel dat binnen een paar uur is uitgespeeld. WarioWare: Get It Together! is dan ook absoluut zijn geld niet waard, ondanks dat dat verhaal wel heel smaakvol is om samen te doorlopen. Wel moet gezegd worden dat het vrij duidelijk is van de makers om te mikken op replay value en niet zozeer het verhaal alleen. Zodra je dat hoofdverhaal uitgespeeld hebt, speel je namelijk behoorlijk wat content vrij. Dit zijn de modi: Megamix, Wariopedie en Wario-beker. Wariopedie kun je spelen met 1 of 2 spelers en in deze optie kun je een record zetten in diverse minigames.

Ze zijn ingedeeld op categorie waarbij ‘Nintendo’ zeker de leukste is, omdat je daar die eerdere toffe old school minigames van Nintendo opnieuw kunt beleven. Toch is dit niet de leukste spelmodus omdat je al snel een been there, done that gevoel krijgt. Mega Mix is voor op de lange termijn een stuk leuker, omdat je hier met nieuwe content te maken krijgt en minigames aantreft die je nog eens met vrienden kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld Puckpaniek spelen met 2 tot 4 spelers of Vlagveldslag met hetzelfde aantal mensen.

Het is eigenlijk de leukste modus voor op de lange termijn, al achten we de kans groot dat als je visite krijgt je toch eerder zal kiezen voor een potje Mario Kart of Smash Bros. Na ja, verandering van spijs doet eten zullen we maar zeggen. Tot slot is er nog Wario-baker voor als je elke week met uitdagingen aan de slag wilt gaan en online wilt gaan ranken. Leuk als je alleen bent en op de lange termijn je bezig wilt houden met deze game. Wat ons betreft niet echt een hoogvlieger, maar het is aardig dat de optie er is.

warioware get it together review 3f1632229003

WarioWare Get It Together! Review - Veel van hetzelfde

Al met al is WarioWare Get It Together! zeker wel een vermakelijke game geworden, waarbij je kunt zien dat er geprobeerd is om de speler van alles voor te schotelen. Dit zie je aan de personages, aan de dingen die ze kunnen, aan de minigames en de modi die je vrijspeelt na het hoofdverhaal. Het lijkt veel, maar toch bekruipt je het gevoel al snel alles gezien te hebben. Daardoor is WarioWare Get It Together! niet helemaal de titel waar je snel tevreden 50 euro voor zult neerleggen. Een prijs van 30 euro was meer op zijn plek geweest en daarom is dit dan ook meer een budgetbaktitel.

Cijfer: 6.5