Android 11 functie komt naar oudere Android versies

News
woensdag, 22 september 2021 om 8:00
black android smartphone 177707f1632149294
Google gaat een Android 11 functie uitrollen naar oudere Android versies. De functie moet ervoor zorgen dat de dingen waar je je apps toestemming voor geeft net na installatie na een tijd worden gereset. Dit maakte het bedrijf duidelijk in deze blogpost.
Gebruikers van Android 6.0 of hoger krijgen binnenkort toegang tot een nieuwe Android functie. De functie is momenteel nog een Android 11 exclusive en moet ervoor zorgen dat apps die je bijvoorbeeld al een maand niet meer hebt geopend opnieuw toestemming moeten krijgen voor bijvoorbeeld je foto's of je microfoon. Android doet dit voor de veiligheid van de gebruiker.

Geen verplichte functie

Na de update wordt de functie voor elke gebruiker ingeschakeld. Daarna zal de functie voor iedereen in- en uit te schakelen zijn in de instellingen. Je zit dus niet aan de nieuwe functie vast.
Sommige apps hebben een uitzondering. Dat zijn vooral beheer-apps. Die apps worden gebruikt door bedrijven speciaal voor toestellen die ze aan werknemers geven. Apps kunnen ook toestemming vragen aan gebruikers om niet om de zoveel tijd hun verkregen 'rechten' automatisch in te trekken.
Het maakt niet uit van welke fabrikant je toestel is, zolang ze maar Android 6.0 of hoger hebben. Wel is het zo dat de fabrikant Google Pay Services moet ondersteunen. De apps waarvan automatisch toestemming kan worden ingetrokken moeten allemaal wel Android 11 ondersteunen, anders moet je het handmatig regelen.
Google is van plan om vanaf december te beginnen met de uitrol van deze nieuwe handige functie.