ABN Amro start als eerste met geld uit de muur trekken zonder pinpas

News
dinsdag, 21 september 2021 om 18:00
money card business credit cardf1596806623
Steeds meer mensen stappen van een bankpasje over naar mobiel betalen via de telefoon. Niet gek, het wordt namelijk steeds makkelijker gemaakt en het vermindert plastic gebruik. ABN AMRO biedt nu als eerste bank de mogelijkheid aan om geld uit de muur te halen met je telefoon.
Steeds meer banken zullen dit in de toekomst toepassen. De gezamenlijke geldautomaat van alle grootbanken wordt binnenkort uitgerust met een speciale chiplezers. Op die manier is geld opnemen met je telefoon precies hetzelfde als hoe het in de winkel al werkt. Pasjes zullen in de toekomst overbodig worden en langzamerhand verdwijnen.

Wanneer zonder pinpas geld halen bij ABN Amro?

De techniek die ABN AMRO toepast maakt gebruik van QR-codes. In de app zit de mogelijkheid om die QR-codes te scannen. Bij een betaalautomaat klik je op de optie “geld opnemen zonder betaalpas”, vervolgens scan je die en kan je het geld opnemen.
Het identificeren gaat zoals we hem al kennen. Met een code of gezichtsherkenning. De unieke pincode die bij je pinpas hoort wordt ook overbodig. Je kunt niet ongelimiteerd geld opnemen, er zit een max van 500 euro op. ABN ziet dit als een optie voor de toekomst, het is ontzettend simpel en het helpt tegen het plastic overschot wat er op het moment is. Waarschijnlijk kunnen klanten de feature ergens komend jaar gaan gebruiken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties