Voldemort Origins of the Heir Review - Door fans maar niet voor fans

  Het gebeurt niet altijd dat een project gemaakt door fans zoveel media-aandacht krijgt als Voldemort Origins of the Heir. Er is al veel te doen geweest over deze Harry Potter film gemaakt door fans, maar was alle aandacht wel terecht? Dat lees je in deze Voldemort Origins of the Heir review.

  Leuk detail: Je kunt de film Voldemort Origins of the Heir bovenaan dit artikel gratis volledig bekijken door op de afspeel knop te drukken.

  In 2016 besloten twee Harry Potter fans om een eigen film te maken over Voldemort. Om aan het geld te komen, begonnen ze een Kickstarter campagne die al snel weer werd stilgelegd toen WarnerBros zich ermee ging bemoeien. Maar, nadat de fans beloofden om geen geld voor de film te vragen, kon de productie weer verdergaan. En op 13 januari 2018 kwam Voldemort: Origins of the Heir uit.

  Voldemort is in de film nog niet de duistere tovenaar die hij ooit zou worden, maar een redelijk normale oud-student van Hogwarts met de naam Tom Riddle. Behalve dan, dat de erfgenaam van Godric Gryffindor achter hem aan zit omdat hij wordt verdacht van moord. En zij is niet van plan om hem te laten ontsnappen.

  Voldemort Origins of the Heir review

  Een verhaal als gatenkaas

  Op het eerste gezicht, klinkt het verhaal van Voldemort: Origins of the Heir absoluut geweldig. Een spannende achtervolging van de tovenaar die later Lord Voldemort, een moordzaak die opgelost moet worden, een kijkje in de wereld van Harry Potter voordat Harry Potter geboren werd. Jammer genoeg is dit niet precies het geval.

  Ondanks dat de filmmakers fans zijn van Harry Potter, zijn er aardig wat dingen in het verhaal die niet kloppen. Eén van de belangrijkste aspecten aan het verhaal van Voldemort is dat Tom Riddle vroeger geen vrienden had, maar in de film zie je hem toch chillen met wat matties. Dit gaat mensen die wat minder bekend zijn met de franchise waarschijnlijk niet zoveel boeien, maar echte fans zullen hier niet mee kunnen leven.

  Hiernaast zijn er nog meer vreemde punten in het verhaal. Vooral het einde heeft zoveel gaten dat het nauwelijks nog geloofwaardig overkomt, zelfs voor een film die zich afspeelt in een fantasierijke wereld. Daarbij hebben de filmmakers een poging gedaan om de wereldgeschiedenis in het verhaal te stoppen, met resultaat dat nu de Sovjet Unie een rol speelt in de film. Het had gekund met wat meer onderzoek, maar dit aspect is niet goed genoeg uitgewerkt.

  Voldemort Origins of the Heir review

  Maar erg mooi om naar te kijken

  Toch is niet alles slecht. Zo kunnen we de aankleding van de film zeker een pluspunt noemen. De filmmakers hebben overduidelijk veel tijd gestopt in de kostuums van de acteurs, die er uit zien alsof ze door het originele Harry Potter team zijn gemaakt. Ook zijn de special effects zeker mooi gedaan, iets dat je niet verwacht voor een budget van een magere vijftienduizend euro.

  En er is meer, want ook het camerawerk is bijzonder goed en alle shots zijn tot de puntjes toe uitgedacht. Je kunt zien dat de filmmakers hun uiterste best hebben gedaan om de film er zo authentiek mogelijk uit te laten zien. Het is soms net alsof je naar momenten uit de echte filmreeks zit te kijken.

  Voldemort Origins of the Heir review

  Toch wisselend, die acteurs

  Nu we het hebben gehad over minpunten en pluspunten, laten we het hebben over iets waar we het niet zeker van weten. De kwaliteit van het acteerwerk is erg wisselvallig, een beetje zoals het weer in Nederland. De acteur die Tom Riddle speelt is bij vlagen geweldig en bij vlagen echt vreselijk. De andere acteurs zijn matig, maar maken de film niet super slecht.

  Het probleem is dat het Engels van de Italiaanse acteurs niet altijd even verstaanbaar is. Sterker nog, Tom Riddle heeft gewoon een voice-over gekregen in de film. Mocht je de film kijken zonder dit te weten, dan is het misschien heel vreemd als je de lippen van de acteur ziet bewegen maar dat de woorden niet kloppen. Als je de film gaat kijken, houdt dan in je achterhoofd dat Engels niet de moedertaal is van de acteurs.

  Voldemort Origins of the Heir review

  Voldemort Origins of the Heir review – Er had meer in gezeten

  Al met al is Voldemort: Origins of the Heir een goede poging om het Harry Potter universum wat uit te breiden. Jammer genoeg laat het verhaal nog wat te wensen over en zijn de acteurs niet altijd even sterk. Maar, de film ziet er goed uit en is gratis boven dit artikel te bekijken of hier op YouTube, dus als je een uurtje tijd over hebt kun je er altijd nog aan beginnen. Verwacht alleen geen geweldige kwaliteit en als fan is het beter als je soms je uitgebreide kennis van Harry Potter wat laat varen. Dat hebben de filmmakers ook gedaan.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Gratis
  • Mooie kostuums
  • Goed in elkaar gezet
  • Soms onverstaanbaar
  • Acteurs niet altijd even goed
  • Verhaal slaat nergens op

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.