Update - Harry Potter GO in de maak bij Niantic Labs
Foto: Niantic Labs

Niantic heeft aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een Harry Potter game. De game heet Harry potter: Wizards Unite en gebruikt alternate reality. Niantic werkt samen met Warner Bros. Entertainment om de game te maken.

Harry Potter GO laat spelers magie gebruiken

Harry Potter: Wizards Unite maakt van spelers tovenaars. De spelers kunnen onder andere nieuwe spreuken leren, monsters verslaan en teams vormen om tegen sterke vijanden te vechten. Spelers kunnen straten en steden verkennen als tovenaars uit het Harry Potter-universum.

Harry Potter: Wizards Unite mogelijk door Pokémon GO

Niantic geeft aan dat het succes van Pokémon GO heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Harry Potter: Wizards Unite. Ook geeft Niantic aan dat de game nieuwe technieken en gameplay zal bevatten.

Het is nog niet duidelijk wanneer Harry Potter: Wizards Unite uit zal komen. Niantic geeft aan dat ze meer informatie zullen delen via sociale netwerken.

Update - Releasedatum Harry Potter

In een interview met Financial Times heeft Niantic directeur John Hanke aangegeven dat het Pokemon Go achtige spel in de wereld van Harry Potter uit zal komen in de tweede helft van 2018. Een exacte datum is er dus nog niet, maar het spel kunnen we dus nog in 2018 spelen!