Trust GXT 322 gaming headset Review - Hollandse degelijkheid

  De nieuwe Trust lijn moet je oog trekken door gebruik te maken van bijzondere ontwerpen. Dit keer gaat het om verschillende camouflage producten. De Trust GXT 322 gaming headset is er zo een. Kan deze nieuwe headset ons verbazen? Dat lees je in deze Trust GXT 322 gaming headset review!

  Voor gamingheadsets kun je het zelf zo gek maken als je het zelf wilt. Wil je tijdens een potje Call of Duty even flink uit je slof schieten? Dan bestaat daar een headset met een goede microfoon voor. Wil je juist ervaren hoe goed de sfeer in Alien Isolation is opgebouwd? Dan bestaat daar een ook speciale headset voor. De nieuwe Trust GXT 322 lijkt een middenweg te willen zoeken tussen al die verschillende mogelijkheden.

  Plug & Play

  Dat blijkt ten eerste al wanneer je de headset uit de doos haalt, de koptelefoon zelf is namelijk behoorlijk licht en dat is tijdens het gamen in ieder geval erg comfortabel. De verpakking zelf toont direct wat je allemaal in de doos kunt verwachten en meer ook niet. Meer hoeft er op een verpakking natuurlijk ook niet te staan, het gaat immers om het product dat erin zit.

  Je wilt direct aan de slag kunnen met de koptelefoon en dat kan ook gewoon. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat waar je de koptelefoon op aan kunt sluiten en je bent ready to go. Zo zien we het graag, geen poespas met drivers die geïnstalleerd moeten worden, geen gedoe met kabels op een bepaalde manier aansluiten, gewoon plug, play en gaan.

  trust gxt 322 gaming headset review

  Eenvoud en gebruiksgemak

  Om nog even terug te komen op de headset zelf, die eenvoud die je zult ervaren tijdens het aansluiten van de headset, zie je ook terug in het ontwerp van de headset. Er zit een gevlochten nylon kabel aan de headset verbonden die vrijwel onmogelijk in de knoop te krijgen is. Gedoe met kabels uit de knoop halen is er dus niet meer bij.

  Die kabel van de koptelefoon is overigens niet het enige waaruit blijkt dat Trust zich volledig richt op het gebruiksgemak van de headset. De hoofdtelefoon is namelijk geschikt voor alle platformen. Als je tijdens het gamen op je PC ineens zin krijgt om op je PlayStation of Xbox te spelen, dan plug je de kabel in de controller van je console en kun je meteen aan de slag.

  Zoals we al eerder aangaven, de headset is erg licht en daardoor zul je tijdens het gamen nauwelijks merken dat er iets op je hoofd zit. Een nadeel van het feit dat de headset zo licht is, is dat deze daardoor wel heel erg fragiel aanvoelt.

  trust gxt 322 gaming headset review

  Over je oren, maar net niet helemaal

  Daarnaast zijn de pads op de hoofdtelefoon over-ear, dat wil zeggen dat ze volledig over je oor zouden moeten vallen. Maar dit blijkt niet altijd het geval, of dit kwam doordat we gewoon grote oren hebben of doordat de pads niet helemaal goed ontworpen zijn, zijn we nog niet over uit. Maar dit is wel een klein nadeel van de headset.

  Die nadelen vergeet je eigenlijk zodra je aan het gamen bent. Doordat het geluid van de headset zo goed is, kun je jezelf volledig inleven in een game en jezelf afsluiten van de buitenwereld. Het zijn vooral de hoge tonen die erg goed uit de verf komen. Trust beloofd met de GXT 322 ook erg goede lage tonen, maar deze waren niet uitzonderlijk goed.

  Sterker nog, die lage tonen, oftewel de bass, waren op sommige momenten bijna volledig afwezig. Wanneer je een explosie op het scherm zag, kreeg je door de headset niet echt het idee dat het ook daadwerkelijk om een explosie ging.

  In principe is het geluid wel afdoende en heb je voor een zacht prijsje een zeer goede koptelefoon. Maar als je de headset ook wilt gebruiken om muziek te luisteren naast het te gebruiken voor het gamen, zouden wij toch nog even adviseren om verder te kijken.

  trust gxt 322 gaming headset review

  Goede features voor multiplayer

  De geluidskwalteit was overigens wel terug te vinden in de microfoon. Wanneer we met verschillende mensen aan het spelen waren en even testten hoe het geluid bij hen doorkwam, klonk alles kraakhelder. Als je vaak multiplayer games speelt en een goede microfoon nodig hebt, dan is deze koptelefoon zeker aan te raden.

  Maar Trust heeft voor de multiplayer gamers nog een extra feature in petto. Stel, je wordt tijdens het gamen vanuit een andere kamer in je huis geroepen terwijl je in een intens potje Battlefield 4 zit.

  Meestal wil je liever niet dat je squadmates horen wat jij die avond gaat eten. Daarom zit er een schakelaar op de koptelefoon waarmee je de microfoon tijdelijk uit kunt schakelen, zonder vertraging en de microfoon wordt dus direct gemute.

  Wanneer je de schakelaar weer overhaalt ben je direct weer terug in de actie en het tactisch overleg met je spelers, wel zo handig dus. Een andere feature die aan de headset is toegevoegd is een scrollwieltje voor het volume, zo hoef je dus niet via de PC het geluid te muten, maar kun je gewoon het wieltje op je headset omhalen.

  trust gxt 322 gaming headset review

  Een schappelijk prijsje

  Die twee extra features zijn de enige die op de headset zijn toegevoegd en meer heeft een gamer ook eigenlijk niet nodig. Dat heeft Trust ook gedacht en dat zal onder andere ook de reden zijn dat er zo’n schappelijk prijskaartje aan de koptelefoon zit.

  Want een schappelijk prijsje, dat heeft deze headset wel. Voor 35 euro heb je de reguliere zwarte uitvoering van de koptelefoon en voor nog eens vijf euro meer heb je de speciale camouflage uitvoering. De camouflage uitvoering heeft buiten het design geen extra features, dus je moet je afvragen of het je die vijf euro extra wel waard is.

  trust gxt 322 gaming headset review

  Trust GXT 322 gaming headset doet wat die moet doen

  Al met al heeft de Trust GXT 322 ons niet omvergeblazen, de koptelefoon doet wat hij moet doen en is zeer degelijk in elkaar gezet. Er zit verder weinig poespas aan het apparaat zoals je soms hebt met andere gamingheadsets. Daarnaast is hij dus ook nog eens erg makkelijk in gebruik te nemen.

  Voor nog geen vier tientjes haal je een zeer degelijke headset in huis die van de meeste gemakken is voorzien. Overige features als noise cancellation en dergelijke zitten niet op de GXT 322, maar dat is ook niet nodig. Laten we het zo stellen: ben je toe aan een headset die doet wat ie moet doen en er ook nog eens niet verkeerd uitziet, dan is de Trust GXT 322 Gamingheadset iets voor jou.

  7

  De plus- en minpunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Mooi ontwerp
  • Goede Microfoon
  • Hoge tonen loepzuiver
  • Zeer licht
  • Gevlochten kabel is niet in de knoop te krijgen
  • Valt net niet prettig over de oren
  • Lage tonen (bass) slecht hoorbaar
  • Voelt wat fragiel aan
  • Niet ideaal voor muziek luisteren

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.