Trust GXT 155 gaming muis Review - Gecamoufleerd en toch opvallend

  Gamingmuizen zijn er natuurlijk in allerlei vormen en maten en de markt wordt overspoeld met allerlei varianten van verschillende fabrikanten. Trust heeft met haar nieuwe GXT 155 gaming muis een speciale muis op de markt gezet. Wat wij van deze muis vinden? Dat lees je in de Trust GXT 155 gaming muis review.

  De producten van Trust zijn meestal een synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid, wanneer er weer een nieuw producten van het bedrijf beschikbaar zijn, zijn we altijd benieuwd wat we er precies mee kunnen en of het kan vernieuwen.

  Bijzonder ontwerp

  Nu is het vernieuwen van een product dat eigenlijk al jaren hetzelfde is redelijk lastig, dus moet je op andere manieren proberen te innoveren. Dit doet Trust met haar nieuwe 155 vooral op het gebied van het ontwerp. Je kunt de muizen in drie verschillende kleuren aanschaffen. Er is een standaard zwarte versie, een groene camouflage uitvoering en een witte camouflage uitvoering.

  Die laatste twee uitvoeringen zijn in ieder geval qua uiterlijk behoorlijk bijzonder. Meestal zie je op een gamingmuis alleen flitsende kleuren in de LEDjes zijn verwerkt, maar in dit geval is er ook aandacht besteedt aan het uiterlijk van de muis. Het ontwerp is verder redelijk rechttoe rechtaan, zoals je van een muis mag verwachten.

  trust gxt 155 gaming muis review

  Een keur aan knoppen

  Op de muis zitten ook verscheidene knoppen zoals je gewend mag zijn van een gamingmuis. Zo zitten er aan de linkerzijde van de muis vijf duimknoppen om keybindings onder vast te zetten, vooral voor MOBA’s en MMO’s is deze feature handig, bij deze games lijk je soms handen tekort te komen wanneer je aan het spelen bent.

  Overigens is zijn deze keybindings niet altijd even handig in het dagelijks gebruik. Wanneer je bijvoorbeeld F4 onder een van de duimknoppen hebt zitten, wil het nog wel eens gebeuren dat je tijdens het browsen per ongeluk de knop indrukt en je browser afsluit.

  Dit is vooral een minpunt voor mensen die de muis ook voor dagelijks gebruik willen hebben. Overigens biedt Trust wel een oplossing voor dit probleem. Je kunt namelijk vijf verschillende keybindings per knop instellen, wel zo makkelijk.

  Het is alleen niet handig wanneer je bijvoorbeeld een game aan het spelen bent en even vlug een walkthrough wilt opzoeken. Wanneer je dan tussen de knoppeninstellingen moet wisselen moet je toch weer een extra handeling uitvoeren.

  trust gxt 155 gaming muis review

  Muisknoppen aanpassen

  Deze vijf verschillende keybindings of gameprofielen, zoals Trust het zelf noemt, worden niet opgeslagen op je computer. De muis heeft namelijk een eigen intern geheugen om de gameprofielen in op te slaan, dit is wel bijzonder voor een muis en je ziet het niet vaak in een gamingmuis.

  Andere knoppen op de muis zijn de standaard linker- en rechtermuisknop, het scrolwiel, twee knoppen om de aanwijssnelheid van je cursor in te stellen en een extra knop naast je linkermuisknop die je ook nog kunt aanpassen, de knop is standaard ingesteld op Alt F4, dus we zouden wel aanraden om deze knop direct aan te passen.

  Het aanpassen van de knoppen gaat overigens vrij gemakkelijk, je hoeft er in ieder geval geen computer ingenieur voor te zijn om te begrijpen hoe je de verschillende knoppen naar jouw smaak kunt aanpassen.

  We zullen hier geen volledige handleiding plaatsen voor het aanpassen van de knoppen, voor nu hoef je alleen te weten dat het niet lastig is om de knoppen aan te passen. Ondergetekende is alles behalve een ICT’er en zelfs hij wist er zonder al te veel moeite achter te komen hoe je de knoppen veranderd.

  Trust zegt over de knoppen dat er in totaal 11 programmeerbare knoppen zitten op de muis, maar daar mag je in ieder geval 2 vanaf trekken. Wij kennen immers weinig mensen die het handig vinden om een andere actie onder de linker of rechter muisknop te hebben.

  trust gxt 155 gaming muis review

  Professionele elementen

  De kabel die aan de muis zit is ook erg handig, dit is namelijk een zeer stevige gevlochten kabel. De gevlochten kabel is dusdanig dik, dat het vrijwel onmogelijk wordt om deze in de knoop te krijgen. Voor mensen die een muis vaak meenemen en geen zin hebben om steeds opnieuw een kabel uit de knoop te halen biedt de 155 dus ook uitkomst.

  Dat meenemen van muizen gebeurt vaak bij mensen die gamen op een hoger niveau, oftewel toernooien spelen. Daar lijkt de muis dan ook uitstekend geschikt voor; je krijgt ook nog 8 gewichtjes bij de muis wanneer je deze te licht vindt.

  Als je het gewicht wilt aanpassen haal je simpelweg een klepje aan de onderzijde van de muis weg en druk je de gewichtjes in een vrij gaatje. Het lijkt een beetje alsof je een revolver aan het laden bent wanneer je het gewicht van de muis aanpast.

  In totaal zijn er dus 8 gewichtjes en deze kun je qua uiterlijk misschien het beste vergelijken met loodjes die je gebruikt voor bij het vissen. Voor mensen die niet zo vaak aan de waterkant zitten; dit betekent dat de gewichtjes niet al te groot zijn. De kleine verzwaarders voor de muis zijn twee gram per stuk, je kunt dus in totaal 16 gram aan extra gewicht toevoegen aan je gamingmuis.

  trust gxt 155 gaming muis review

  Trust GXT 155 gaming muis Review conclusie - Doet wat ie moet doen

  Deze bijzondere feature lijkt vooral geschikt voor professionele gamers. Iemand die elke avond een casual potje Call of Duty speelt, of iemand die negen van de tien keer een nieuwe creatie in minecraft aan het bouwen is, zal misschien minder aan dit verstelbare gewicht hebben.

  Al met al is de muis voor gaming wel zeer geschikt, het hangt er vanaf of je bovengenoemde features bijzonder en waardevol genoeg vindt om de 40 of 50 euro (afhankelijk van de kleur) neer te tellen voor deze gamingmuis. Het doet wat het moet doen, is vernieuwend genoeg om op te vallen en heeft op het gebied van ontwerp ook nog verschillende keuzes.

  8

  De plus- en minpunten

  • Verschillende knoppen
  • Mooi ontwerp
  • Ligt fijn in de hand
  • Gewicht is aan te passen
  • Professionele features
  • Intern geheugen
  • Tien euro meer voor andere kleur
  • Knoppen zitten soms in de weg
  • Nut van het extra gewicht is niet direct duidelijk

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.