GTA 6 features die wij graag zouden zien

  GTA 6 ligt nog ver in de toekomst, maar de verhalen dat Rockstar is begonnen met de productie ervan doen de ronde. De uitgelezen mogelijkheid om eens te fantaseren over dingen, die we graag (terug) zouden willen zien. Daarom zetten wij vijf GTA 6 features op een rij waarvan wij hopen dat ze in de game komen.

  GTA 5 kwam ruim twee jaar geleden uit en Rockstar zou inmiddels bezig zijn met een vervolgdeel. Dit nieuws heeft alle liefhebbers in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Oude verhalen over GTA Tokio steken de kop op en andere geruchten duiken overal op. Hoewel GTA 6 nog ver in de toekomst ligt, en Red Dead Redemption waarschijnlijk eerst een vervolg krijgt, is het wel heerlijk om alvast te dromen over wat er in de GTA 6 game moet komen.

  Dat deden wij ook en de vijf GTA 6 features waar wij in ieder geval op hopen, lees je hier.

  5. Vrouwelijke hoofdpersonage

  Mocht Rockstar ook in GTA 6 weer meerdere speelbare personages hebben, dan is dit het uitgelezen moment om een vrouwelijk kopstuk in de serie op te nemen. Sinds GTA 3 is er namelijk geen vrouwelijke hoofdrolspeelster meer geweest. Mochten mensen niet zitten te wachten op een vrouwelijke crimineel, dan switch je gewoon naar een andere hoofdrolspeler om de game voort te zetten.

  Buiten dat dit een frisse toevoeging kan zijn voor de game, is het voor het imago van Grand Theft Auto ook erg goed. De game wordt de afgelopen jaren verweten erg seksistisch en vrouwonvriendelijk te zijn met alle stripclubs die in de game zitten, en de mogelijkheden die er zijn om een ‘nummertje te maken’ met prostituees.

  4. Meer (nieuwe) wapens en voertuigen

  Er zijn ontzettend veel wapens en voertuigen die in eerdere delen wel in de game zaten, maar in GTA 5 om een bepaalde reden er niet meer waren. Tanks, jetpacks, zeevliegtuigen, vlammenwerpers en nog veel meer van dit soort wapens en voertuigen.

  De ‘Tooled up’ shop uit GTA Vice City bijvoorbeeld verkocht allerlei wapens zoals hakmessen, schroevendraaiers en kettingzagen. Het bood je ontzettend veel vrijheid en opties om bepaalde groeperingen of vijanden te lijf te gaan. Het zou een leuke toevoeging zijn mochten dit soort GTA 6 features hun terugkeer maken.

  Buiten het terugbrengen van oude wapens en voertuigen, zou GTA 6 ook met meerdere nieuwe voertuigen en wapens kunnen komen. Mocht de game zich bijvoorbeeld eens in winterse sferen afspelen, dan opent dit de optie om sneeuwscooters aan de game toe te voegen. Of om eens op ski’s van een berg af te gaan als je weer eens iemand hebt omgelegd.

  3. Meer originele missies, zijmissies en activiteiten

  Natuurlijk was GTA 5 ontzettend groot en een super vette game, maar toch heb je bij elke missie vaak weer hetzelfde doel en gevoel. Rij naar een plek of persoon, schiet hem neer en keer terug met de buit. Er zitten weinig vernieuwende elementen in, en missies worden op die manier een beetje saai en eentonig. GTA 6 moet daarom komen met een origineel verhaal, met goed uitgedachte missies die je op een andere manier beleeft en speelt, dan de missies uit de afgelopen series.

  Denk hierbij aan de standaardopdrachten, zoals we die uit alle GTA’s kennen tussen crimineel en politie, maar dan omgekeerd. Jij stapt voor bepaalde missies in de schoenen van de agenten en gaat achter de criminelen aan, in plaats van andersom. Als dit al niet een serieuze optie is voor enkele missies, dan zeker wel als minigame of zijmissie in GTA 6.

  Daarnaast bestond GTA 5 alleen maar uit het hoofdverhaal en enkele zijmissies (zoals Strangers & Freaks). Natuurlijk had je de ruimte om een potje te darten of te poolen in een café, maar daar hield het wel mee op. In GTA 4 had je bijvoorbeeld wel andere naaste activiteiten die hun weerslag hadden op je personage. Zo had je de ruimte om relaties met vrouwen aan te gaan en te onderhouden, of kon je naar de gym gaan om fysiek beter voorbereid te zijn.

  Dit zijn GTA 6 features die we graag terug zouden zien, en die de game completer kunnen maken.

  2. Een nieuw tijdperk

  Rockstar nam ons met eerdere GTA-games al eens mee naar vroegere tijdperken, zoals Vice City dat zich in 1986 afspeelde en naar 1992 met San Andreas. De twee laatste GTA-games, GTA 4 en GTA 5, speelden zich weer in de tegenwoordige tijd af. Voor GTA 6 is het misschien wel het moment om in de nabije toekomst te spelen.

  Een sci-fi omgeving en verhaal waarmee GTA 6 in kan spelen op de omstandigheden omtrent bijvoorbeeld de ruimtevaartzaken in de VS. Rockstar neemt de overheid in hun games wel vaker op de hak wat betreft dit onderwerp, dus een wat futuristischere omgeving zou zeker een optie kunnen zijn. Daarnaast is het idee, dat je de beschikking hebt over futuristische wapens en dat je wordt bijgestaan door een robot, ook gewoon heel vet.

  1. Nieuwe GTA 6 setting

  Het belangrijkste onderdeel dat mensen bezighoudt met GTA 6, is de setting van de nieuwe game. Er heerst het gevoel dat we de Amerikaanse setting, zoals New York, Miami en San Francisco door de verschillende series heen, nu wel gezien hebben. Men zou graag Londen zien terugkeren als thuisbasis voor de GTA 6 game.

  Ondanks alle wensen van liefhebbers, lijkt Rockstar North gewoon weer voor een Amerikaanse stad of regio te gaan kiezen. Als het dan toch in Amerika moet zijn, dan is Boston een heel goede optie vinden wij. De stad biedt ruimte voor zowel stadse - als plattelandse activiteiten en kent daarnaast veel verschillende weersomstandigheden, die Rockstar ook weer nieuwe opties geven met betrekking tot de GTA-serie.

  Uiteraard klinkt GTA Las Vegas ook fantastisch. Buiten deze geweldige setting voor een GTA game om, geeft de naam je gelijk inspiratie voor allerlei missies die deze stad kan bieden. Lees in onze special meer over de geschikte GTA 6 setting.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.