Trust GXT 162 Review - Een sterke muis voor een zachte prijs

  Het Nederlandse elektronicabedrijf Trust komt met de Trust GXT 162, een optische gaming muis. De muis beschikt over een aantal extra knoppen, aanpasbare LED-verlichting en zelfs zijn eigen software. Werkt het allemaal goed? Dat lees je hier in de Trust GXT 162 review!

  De Trust GXT 162 beschikt over negen knoppen die allemaal zijn te programmeren via de bijgeleverde software, een DPI switch onder de scrollwheel, instelbare LED-verlichting, een optische sensor van maximaal 4000 DPI en nog een aantal extra functies. Dit allemaal voor een prijs van zo'n 45 euro. Een prijs die erg vergelijkbaar is met soortgelijke muizen op de markt.

  Door de optische sensor in de muis en de hoge DPI kan de muis precies al bewegingen kan volgen. Iets wat volgens Trust jou in games het voordeel geeft over de tegenstander en de muis zeer geschikt maakt voor MOBA's en FPS games. Of dat ook echt zo is, lees je verderop in de Trust GXT 162 review.

  Trust GXT 162 review LED

  Een strak design

  De Trust GXT 162 heeft een erg langwerpige vorm en is hierdoor dus erg geschikt voor gebruikers die hun muis vasthebben met een palm grip, waar je volledige hand over de muis rust. In tegenstelling tot een claw grip, waar je de muis vasthebt met je vingers en de onderkant van je palm, of finger grip, waar je de muis alleen vasthebt met je vingers.

  Ook is de GXT 162 alleen voor rechsthandige gebruikers. In tegenstelling tot zijn grotere broertje, de Trust GXT 177, die wel met beide handen te gebruiken is. Niet een groot probleem natuurlijk, maar wel iets waar linkshandige gebruikers op moeten letten.

  De muis is dus misschien niet voor iedereen aangezien je moet houden van de manier waarop je hem vasthebt. Ook zit er aan de linkerzijde van de muis een soort bult die je hand dwingt om de muis op maar één manier vast te houden.

  De muis voelt over het algemeen erg fijn aan en ligt goed in je hand zodat je vingers niet verkrampen. Het materiaal waar de muis van gemaakt is, voelt glad en plezierig aan. Verder is de muis erg licht, zo'n 121 gram, wat er voor zorgt dat het niet te veel moeite kost om je muis veel te bewegen over je muismat en zo je hand heel laat bij lange gamesessies.

  De muis is bedraad met een gevlochten nylonkabel van 170cm. Dit geeft je de ruimte om veel met de muis te bewegen over je muismat en is flexibel genoeg zonder dat deze snel in de knoop raakt.

  Trust GXT 162 review zijkant

  De handige extra knoppen

  Naast de twee standaard muisknoppen en een scrollwheel, wat tegenwoordig een standaard is voor iedere muis, beschikt de GXT 162 nog over vier extra knoppen en twee DPI knoppen. De Trust GXT 162 heeft drie duimknoppen aan de linkerzijde van de muis en één extra knop linksboven de linker muisknop.

  Via de driver zijn alle knoppen zelf aan te passen naar eigen voorkeur en kunnen verschillende functies toegewezen worden aan iedere knop. Iedere knop is makkelijk te bereiken en het is lastig om deze per ongeluk in te drukken. Het enige nadeel is dat de middelste duimknop lastig is in te drukken zonder een van de andere twee per ongeluk in de drukken, wat er soms voor zorgt dat je in een game net het verkeerde doet.

  De extra knoppen maken de Trust GXT 162 een geweldige muis voor gaming. Zo kan je bijvoorbeeld in een MOBA verschillende abilities toewijzen aan iedere knop, wat weer ruimte vrijmaakt voor knoppen op je toetsenbord of het gemakkelijker maakt om een bepaalde move te doen.

  Trust GXT 162 review voorkant

  De simpele toch effectieve software

  De Trust GXT 162 komt samen met de driver software die te downloaden is via de website van Trust. Via deze software zijn alle knoppen in te stellen en kan je dingen als de DPI, de polling rate en de kleur van de muis LED instellen. De interface van de software ziet er strak uit en is erg overzichtelijk. In één oogopslag kan je meteen alle instelling van je muis bekijken en deze gemakkelijk wijzigen als je dat zou willen.

  De software heeft een Basic Settings menu, waar je alle basisinstellingen van de muis kan wijzigen, en een Advanced Settings menu waar je macro's kan toewijzen aan de muis.

  Trust GXT 162 review software

  Trust GXT 162 review - Een kleurrijke en aanpasbare muis

  De Trust GXT 162 is perfect voor iemand die op zoek is naar een niet al te dure gaming muis. Door de extra knoppen en de gemakkelijk te gebruiken bijgeleverde software is de muis makkelijk te gebruiken voor veel verschillende games. Het enige waar je op moet letten is de manier waarop je een muis vast wilt houden

  De instellingen van de muis zijn makkelijk aan te passen en te overzien via de bijgeleverde software. Wil jij een muis die niet al te veel kost en toch zijn mannetje staat? Dan is de Trust GXT 162 een geschikte muis voor jou.

  8

  De plus- en minpunten

  • Stevige gevlochten kabel
  • Genoeg extra knoppen
  • Instelbare LED-verlichting
  • Aan te passen DPI
  • Erg licht
  • Een grip waar je van moet houden
  • Duimknop in het midden die je soms aanraakt

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.