Trust GXT 177 gaming muis review - Regenboog in je huiskamer

  Het in Dordrecht opgerichte Trust richt zich doorgaans op consumenten met een beperkt budget, maar met de Trust GXT 177 gooit het gelauwerde computerbedrijf het roer volledig om. Hoe dat zit, lees je in deze Trust GXT 177 gaming muis review.

  In de loop der jaren heeft Trust zich ontpopt tot een van de belangrijkste spelers op de markt van computermuizen. De Nederlandse ontwikkelaar is in binnen- en buitenland een grote naam, simpelweg omdat ze sinds dag één een duidelijk doel voor ogen heeft: zo hoog mogelijk kwaliteit bieden voor zo min mogelijk geld.

  Nu de twijfelaars nog

  Over die geld-kwaliteit verhouding lopen de meningen nogal uiteen. De ene groep zweert bij een product van Trust. Waarom zou je een peperdure muis van Logitech kopen als je voor twee tientjes minder bij Trust terecht kunt? De andere groep gelooft niet zo in de kwaliteit van de Nederlanders en geeft liever een paar tientjes meer uit om zeker te zijn van een stabiele, krachtige computermuis.

  Met de GXT 177 probeert Trust de laatste doelgroep definitief over de streep te trekken. In tegenstelling tot eerdere muizen richt Trust zich nu op de consumenten die iets meer te besteden hebben. Voor een adviesprijs van zo'n zestig euro krijgen zij een muis die voor 'muisbegrippen' extreem veel functies heeft.

  trust gxt 177 gaming muis review

  Kleurenfestival

  Het absolute paradepaardje van de GXT 177 is de volledige rgb-verlichting. RGB is een kleurcodering, een manier om een kleur uit te drukken met behulp van een combinatie van de drie primaire kleuren rood, groen en blauw. Het is een hooggeavanceerde techniek die de muis in totaal 16,8 miljoen verschillende kleuren kan oplichten: een unicum in de wereld van gamemuizen.

  Door middel van rgb kun je de kleur van de verlichting tot in het kleinste detail aanpassen op de rest van je randapparatuur of op de kleur van je PC. Op de voorkant van de muis prijkt het logo van Trust waar licht uit komt. Aan beide zijkanten van de muis loopt een ovalen lijn die eveneens in allerlei kleuren oplicht.

  Je kunt er voor kiezen om je muis om de vijf seconden een nieuwe kleur te laten weergeven, zodat er vooral 's avonds in je huis- of slaapkamer indrukwekkende effecten ontstaan. De rgb-verlichting voorziet deze gamemuis van een stoer tintje.

  Natuurlijk koop je een gamemuis omdat deze is gespecialiseerd in het bedienen van allerlei soorten games. Dat is met de GXT 177 niet anders. Zoals gebruikelijk zitten er op de muis verscheidene knoppen die allen een andere functie hebben. Aan de linkerzijde zitten twee duimknoppen om keybindings aan te koppelen, vooral handig voor rpg's, mmo's en moba's.

  trust gxt 177 gaming muis review

  Keerzijde van de medaille

  Vaak is het zo dat je bij dat soort titels handen tekort komt om de overdaad aan functies te bedienen. Door middel van de duimknoppen aan de zijkant moet daar een einde aan komen. Keerzijde van de medaille is dat deze keybindings nogal eens dwarsliggen als je de muis voor andere dingen gebruikt.

  Wanneer je bijvoorbeeld een F4-binding aan een van de duimknoppen hebt gekoppeld, komt het nog wel eens voor dat je tijdens het surfen per ongeluk de knop indrukt en je onbedoeld de browser afsluit. Dit heeft bij ons al een paar keer voor de nodige frustratie gezorgd. Wees dus alert of je de muis echt alleen voor gamen wilt gebruiken, of ook voor andere zaken zoals administratie en browsen.

  trust gxt 177 gaming muis review

  Hooggevoelige sensor

  Natuurlijk heeft Trust hierover nagedacht en een oplossing voor het probleem gevonden. Gebruikers kunnen immers vijf verschillende keybindings per duimknop instellen. Deze keybindings, Trust noemt ze gameprofielen, worden niet opgeslagen op je pc. De muis heeft immers zelf een intern geheugen om de gameprofielen in op te slaan.

  Dankzij de hooggevoelige lasersensor is deze muis het meest ideaal voor first person shootergames. Vooral de spelers die de oude Call of Duty's en Unreal Tournaments nog geregeld online spelen - toch wel games waarbij precisie en snelheid van cruciaal belang zijn - zullen met deze muis prima uit de voeten kunnen.

  Niet draadloos

  Daarbij is deze muis voor zowel rechts- als linkshandigen te gebruiken. Dankzij de ruwe coating heb je voldoende grip om snelle muisbewegingen uit te voeren en dus om je tegenstander te vlug af te zijn. Let wel: de muis is niet draadloos, maar zit verbonden aan een zeer stevige gevlochten kabel.

  Deze kabel is van uitzonderlijk goede kwaliteit en behoorlijk dik. De kans is dan ook zeer klein dat hier een deuk of een vervelende knoop in komt. Daarmee is deze muis ideaal om vaak mee naar buiten te nemen of op te bergen in een schoudertas.

  trust gxt 177 gaming muis review

  Trust GXT 177 gaming muis review - Regenboog in je huiskamer

  De Trust GXT 177 is een fraaie gamingmuis die je volledig naar je hand kunt zetten. Trekpleister is zonder meer de rgb-verlichting, waarmee je de muis in een van de 16,8 miljoen kleuren kunt oplichten. Kies voor dezelfde kleur als de verlichting van de computerkast, of doe lekker gek en laat de muis zelf bepalen in welke kleur hij oplicht. Het kan allemaal.

  Met in totaal acht programmeerbare knoppen heb je in elke game extra acties onder de vinger, zodat je sneller reageert dan je tegenstanders. Dankzij de ruwe coating heb je genoeg grip in je vingers voor die snelle headshot. En of je nu links- of rechtshandig bent maakt niets uit: want de Trust GXT 177 is voor iedere gamer in hart en nieren ontworpen.

  8

  De plus- en minpunten

  • Fraai ontwerp
  • Gave belichting
  • Hooggevoelige lasersensor en voldoende grip
  • Programmeerbare knoppen
  • Prijskaartje kan afschrikken

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.