Tricky Tower Review - De creatieve Tetris!

  Iedereen kent Tetris. Dit spel is op zoveel platforms uitgebracht dat iedereen het wel eens heeft gespeeld. Maar wat nu als je het aloude concept zo verandert dat het niet meer op Tetris lijkt? Je leest of dit werkt in de Tricky Towers review.

  Tricky Towers is namelijk een spel dat daadwerkelijk lijkt alsof je Tetris aan het spelen bent. Je laat Tetriminos naar beneden vallen die allemaal verschillen van vormen. Door ze juist op elkaar te laten vallen, kun je ze mooi op elkaar stapelen. Al die blokjes zijn zo voor elkaar gemaakt dat ze als je ze goed plaatst, perfect in elkaar passen.

  Tricky Tower Review

  Tetris, maar dan anders!

  Maar nu komt de twist... deze keer moet je niet alleen een zo mooi mogelijke toren van Tetrisblokjes bouwen. Het heeft niet altijd zin om de steentjes zo mooi neer te zetten dat er geen gaten in je constructie vallen. Het is juist prioriteit om een hoge stevige toren te bouwen. Stevig omdat Tricky Tower je namelijk uitdaagt om een zo hoge Yenga-achtige toren te bouwen voordat deze omvalt.

  Deze uitdaging wordt je aangeboden in verschillende spelmodi. Zo kun je het spel zowel single player, multiplayer lokaal als multiplayer online spelen. Terwijl je in de singleplayer-ervaringen probeert om aan zoveel mogelijk challenges te voldoen, ben je online voornamelijk bezig om beter te zijn in het bouwen van torens dan je medespeler. Tricky Tower biedt in de basis plezier voor een grote groep mensen.

  Tricky Tower Review

  Te weinig gebruikersfeedback

  Toch is Tricky Tower niet perfect, omdat het niet altijd even duidelijk is om mee te starten. Zo wordt er weinig aandacht besteed aan het duidelijk uitleggen van bijvoorbeeld al die challenges. Hierdoor moet je eigenlijk gissen wat nu eigenlijk het doel van de challenge van de single player is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

  Ja, er is uitleg verstopt bereikbaar via een knop in het hoofdmenu. Deze uitleg bestaat uit saaie tekstjes wat en illustraties. Maar een gemiddelde speler zal helemaal niet in het hoofdmenu naar uitleg zoeken. Dit probleem had makkelijk opgelost kunnen worden door een tutorial te maken die op een leuke interactieve manier wordt gebracht.

  Tricky Tower Review

  Variatie in het spel

  Als je eenmaal begrijpt wat je moet doen, dan word je een leuke maar uitdagende game gepresenteerd. De betreffende modi zijn race, survival en puzzle. In race probeer je zo snel mogelijk naar een bepaalde finish te bouwen, in survival probeer je te overleven door een toren te bouwen terwijl je geen blokken mag laten vallen en in puzzle moet je blokjes zodanig stapelen dat ze niet boven een bepaalde hoogte uitkomen. Dit is pittig!

  In je eentje kun je ook nog proberen om het spel in een endless mode te spelen. Uitdagend omdat je allerlei belemmeringen worden opgelegd. Zo wordt er door een poppetje met een toverstok gezwaaid en plots word je belaagd door een heleboel magie. Blokken die plots sneller vallen, twee keer groter zijn, blokken die je niet meer kan draaien... Je kunt het zo gek niet bedenken of het spel gebruikt het tegen je.

  Gelukkig kun jij ook magie gebruiken. Zo speel je de mogelijkheid vrij om blokken te verstenen of klimplanten te creëren die blokken steviger aan elkaar plakken. Deze magie krijg je in bijvoorbeeld survival door een bepaalde hoogte te bereiken.

  Tricky Tower Review

  Ouderwetse couch co-op

  Maar wil je het spel enkel in je eentje spelen, dan ben je snel uitgekeken op het spel. De echte lol zit hem namelijk in het sociale aspect van de game. Samen Tricky Tower spelen is het leukst! Het spel leent zich eigenlijk het beste voor een ouderwetse couch co-op.

  Samen met vrienden wil je op de bank spelen en elkaar flink afmaken in dit spel. Zo kun je elkaar lastigvallen met verschillende gekke spreuken die ook al in de endless mode flink tegen je worden gebruikt. Daarentegen wordt het hier juist leuk, want niemand komt hierdoor erg voor te liggen, waardoor het tot het einde spannend blijft wie er wint.

  Tricky Tower Review

  Geen online community

  Het spel moet het ook wel hebben van deze couch co-op, omdat er online niet zoveel leven te bekennen is. Van de verschillende keren dat we geprobeerd hebben om een online match te starten, is het welgeteld nul keer gelukt om een medespeler te vinden. Blijkbaar zijn er niet voldoende mensen online om echt dit spel samen mee te spelen. Jammer, zeker omdat het spel vorig jaar al op PS4 als download uitkwam en er dus zeker tijd is geweest om een community om het spel heen te bouwen.

  Gelukkig is er wel de optie om nog terug te vallen op vrienden, en samen met hen online te spelen als jullie niet samen naast elkaar plaats kunnen nemen op één bank.

  Tricky Tower Review

  Gaaf, maar had meer potentie

  Tricky Tower is een zeer creatieve variatie op het spel Tetris. Toch voelt het spel niet volledig aan. Alleen is de lol er snel af. Er zit wel voldoende potentie in dit spel om je alleen al enkele uren te vermaken, de echte fun komt pas kijken op het moment dat je het couch co-op speelt. Dit is echt een spel waar je vrienden tot het uiterste moet drijven.

  7

  De plus- en minpunten

  • Tetris met een leuke spin
  • Leuke verschillende modi
  • Toffe magische twists
  • Toffe Party-game ervaring!
  • Veel uitdaging
  • Singleplayer gaat snel vervelen
  • Amper online matches mogelijk
  • Te weinig feedback voor gebruikers

  Tricky Towers

  Verkijgbaar vanaf 2 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.