Thrustmaster Y350P Wildlands Editie Review - geheel in stijl knallen

  Thrustmaster wil nog wel eens een gelimiteerde headset uitbrengen. Een headset die volledig ontworpen is rondom één game. Nou ja, wat betreft de buitenkant dan. Dat heeft Thrustmaster nu weer gedaan, speciaal voor Ghost Recon Wildlands. Hoe deze headset op je kop zit en vooral wat hij met je oren doet, lees je in deze Thrustmaster Y350P Wildlands Editie Review!

  Vanaf 7 maart is Ghost Recon Wildlands verkrijgbaar. Het is de allereerste Ghost Recon game die zich in een open wereld afspeelt. Je wordt in Bolivia gedropt met een eenheid van maximaal vier spelers en gaat het gevecht aan tegen het Santa Blanca kartel. Ter ere van de release van deze immense game komt Thrustmaster met een speciale editie van de Headset Y350P.

  Thrustmaster Y350P Wildlands Editie Review

  Robuust en comfortabel

  De Y350 an sich is al even uit en er is zelfs al een speciale DOOM versie uitgebracht toen deze game uitkwam. Wij hebben destijds de X-versie, speciaal voor de Xbox One, onder de loep genomen en beloond met een 8.5 in de review. Nu nemen we de Y350P onder de loep. Deze versie van de headset is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de PlayStation 4, maar werkt ook op Windows apparaten en smartphones met een 3.5mm aansluiting.

  De aansluiting van de headset is alleen wat groot en steekt dus een eind uit als hij aangesloten is. Dit had wat handiger gekund. De Y350P is een 7.1 gaming headset die behoorlijk robuust oogt en aanvoelt. Zodra je de headset uit de doos pakt krijg je het gevoel dat je een stabiele koptelefoon te pakken hebt.

  De headset is voornamelijk van dik kunststof, waarbij het gedeelte wat tegen je oren en op je hoofd rust voorzien is van een kussens van 100 procent traagschuim. Dit zorgt ervoor dat de headset comfortabel zit, maar ook in vorm blijft na lang dragen. Daarbij is de headset lekker licht. Alleen het formaat laat een beetje te wensen over.

  De headset heeft een metalen beugel waarmee je het formaat kunt verstellen en de oordoppen kunnen een klein stukje gedraaid worden. Daarbij is de microfoon afneembaar. Maar er valt een enkel element in te klappen en dat is jammer. Een ander element wat je zou kunnen missen is de mogelijkheid om volume aan te passen middels een schakelaar op de kabel. Die is namelijk niet aanwezig.

  Thrustmaster Y350P Wildlands Editie Review

  Speciaal voor Wildlands

  In plaats daarvan vind je de Sound Commander module in de doos. Deze klik je onderop je PS4 controller met de , behoorlijk fragiel aanvoelende, 3.5mm aansluiting. Op deze Sound Commander module vind je dus de mogelijkheid om de headset aan of uit te zetten, het volume aan te passen, de bas te versterken of minder sterk te zetten en tot slot de 7.1 modus aan of uit te zetten.

  De module oogt erg tof en sluit precies op je controller aan. En de headset zelf ziet er ook niet verkeerd uit. Zoals gemeld is deze speciaal voor Wildlands ontworpen. Op de zwarte beugel van de headset staat aan weerszijden een deel van het Ghost logo, en op het hoofdkussen staat het Ghost Recon Wildlands logo gedrukt in geel en wit

  De oordoppen zijn ook strak in geel en zwart vormgegeven, wat de headset een toffe uitstraling geeft. In de oordoppen van de 7.1 virtual surround koptelefoon zitten twee 60 mm speakers verwerkt die voorzien zijn van een verrijkt basgeluid. De virtual surround werkt erg goed en zorgt ervoor dat je bijna exact kunt bepalen waar iets zich begeeft.

  Thrustmaster Y350P Wildlands Editie Review

  Harde knallen en schelle tonen

  De speakers zijn afgestemd zodat ze extra bas geven, die dus ook nog eens extra versterkt kan worden via de Sound Commander module. Dit is vooral lekker Lekker voor als je in Ghost Recon Wildlands half Bolivia omver aan het knallen bent of een andere shooter aan het spelen bent. Maar tijdens het luisteren van muziek is deze bas ook prima.

  Helaas kan dat niet van alle tonen die de headset produceert gezegd worden. Over het algemeen zijn de hoge tonen van de headset prima, maar zodra je het volume opschroeft is er regelmatig wat vervorming te horen. De balans raakt een beetje zoek tussen de verschillende geluiden op die momenten. Dit reflecteert ook in een vervelend geluid tijdens een chat met je teamgenoten.

  Daarnaast wil de Y350P ook zo nu en dan eens een storend geluid geven zoals een zoemende of een harde schelle toon wanneer hij hard staat. En bij een headset die ongeveer 140 euro kost wil je dat echt niet hebben, al is deze prijs behoorlijk laag voor een 7.1 gaming headset.

  Thrustmaster Y350P Wildlands Editie Review

  Prima headset bij gemiddeld geluid

  Hoewel de Thrustmaster Y350P Ghost Recon Wildlands Edition bij hoog volume wat minder presteert, is hij prima wanneer je het geluid binnen de perken houdt. En dan is het genieten geblazen met kwalitatief goed 7.1 geluid en een extra bas.

  Qua uiterlijk en comfort zit het bij de Y350P ook wel goed. De headset ziet er stijlvol uit en voelt over het algemeen sterk aan. Hij is wel enigszins log doordat er geen enkele element ingeklapt kan worden en de beugel best breed is. Onder aan de streep kun je je voor de 140 euro die de headset kost best in Boliva tonen met je mede Ghosts.

  8

  De plus- en minpunten

  • Erg tof design
  • Zit heerlijk
  • Voelt degelijk aan
  • Heerlijk 7.1 geluid bij gemiddeld volume
  • Sound Commander module
  • Bij hoge volumes vervormt het geluid
  • Is wat groot van formaat
  • Aansluiting wat onhandig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.