Switch accessoires - Alle officiële accessoires op een rijtje

Article
zondag, 12 maart 2017 om 10:00
xgn google image
De Nintendo Switch is een kleine week uit en alle liefhebbers hebben er intussen eentje in huis staan. Met de Switch zijn natuurlijk ook de nodige accessoires uitgekomen, waaronder een aantal van Nintendo zelf. Lees hier welke Nintendo Switch accessoires er momenteel van Nintendo verkrijgbaar zijn!
Nintendo heeft zijn nieuwe console afgelopen week, op 3 maart, uitgebracht. Tegelijk met de console kwam er een aantal games zoals Zelda: Breath of the Wild uit die wij in de review met een dikke 9.8 beloonden. Maar er zijn niet alleen games uitgekomen voor de Switch. Nintendo heeft ook aan de nodige accessoires gedacht. In deze special gaan we op de accessoires van Nintendo zelf in. Lees snel verder!

Nintendo Switch beschermfolie en etui

De Switch heeft als primaire kenmerk dat het een console en handheld in één is. Dus zul je vast snel met het apparaat op pad gaan.Daarnaast zul je de Switch regelmatig uit zijn houder halen en weer terugzetten. Kans is dat je dan een keer het display beschadigt. Om dat te voorkomen en je Switch veilig te vervoeren heeft Nintendo deze beschermfolie en etui uitgebracht.
De beschermfolie zorgt ervoor dat je display niet bekrast en de etui zorgt ervoor dat er onderweg geen gekke dingen gebeuren met je console. Als je deze set aanschaft, krijg je er ook gelijk een hoes bij waar vijf Nintendo Switch games in passen. Want die neem je natuurlijk ook mee als je van huis gaat met je console.
Deze set is bijvoorbeeld bij Bart Smit en Nedgame te koop voor ongeveer 20 euro.
107183

Nintendo Switch AC adapter

De Nintendo Switch wordt geleverd met een houder en een USB type C voedingsadapter. Als je de Switch op je tv aansluit zet je de bijgeleverde voeding vast aan de achterkant, samen met de HDMI kabel. Maar als je op pad gaat met je Switch neem je de voeding natuurlijk niet mee. Dus wil je voor onderweg een andere adapter hebben.
Nintendo heeft gelukkig meteen bij de release van de Switch een AC adapter voor de console uitgebracht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen wat die doet. Voor 35 euro kun je er eentje bij bijvoorbeeld Nedgame aanschaffen en dan ben jij verzekerd van een opgeladen Switch onderweg!
107184 1

Pro controller

Nintendo heeft bij de release van de Switch gedacht aan nieuwe Joy-Con controllers. Maar dat is niet de enige controller die je bij de Switch kunt kopen. Er is namelijk tegelijkertijd ook een Pro controller uitgekomen. Deze controller geeft de mensen die Nintendo’s nieuwe console vooral via de tv gebruiken een mooi alternatief voor de Joy-Con controllers.
Het is namelijk een controller die een wat klassiekere vormgeving heeft, met twee analoge sticks, een D-pad, een NFC-punt voor je Amiibo en natuurlijk de benodigde toetsen zoals de +,-, Home en opnametoets. Daarnaast heeft de controller links en rechts een speciale laag die voor wat meer grip zorgt tijdens het spelen.
Daarbij is de controller draadloos te gebruiken. En alles wat draadloos is moet opgeladen worden. Daarom levert Nintendo er gelijk een USB-type C kabel bij. Voor ongeveer 70 euro kun je een Pro Controller scoren bij diverse gameshops, maar momenteel is deze wel schaars.
107185

Extra Nintendo Switch Joy-Con controllers

Als je een Switch aangeschaft hebt, heb je in de doos al een set Joy-Con controllers gevonden. Deze controllers kun je als één gebruiken in de meegeleverde houder, maar ook apart als twee individuele controllers. Leuk voor de party games! Maar bij die party games heb je vaak ook de mogelijkheid om met zijn vieren gelijktijdig te spelen. En dan mis je dus twee Joy-Con controllers. Gelukkig kun je deze nu al, inclusief polsbandjes, aanschaffen in de kleuren neon rood, neon blauw of in het grijs.
Let wel, de controllers in het neon rood en blauw komen alleen als set die momenteel ongeveer 80 euro kost. Natuurlijk is deze set ook in het grijs te krijgen. Zowel de linkse en rechtse Joy-Con controllers zijn ook los te koop in het grijs. In verhouding is een controller dan wel wat duurder. Voor ongeveer 50 euro kun je er bijvoorbeeld bij Bart Smit eentje kopen.
107186

Joy-Con polsbandje

Bij een Joy-Con controller hoort ook een polsbandje. Deze poslbandjes zorgen er, net als bij de Wiimote controllers, voor dat je bij het gamen, swingen en feesten niet ineens een controlle in je tv hebt hangen. Of dat je ineens je medespeler trakteert op een controller tegen zijn hoofd.
Daarnaast zorgen deze polsbandjes ervoor dat de controller net wat comfortabeler vast te houden is. De Joy-Con controllers zijn immers behoorlijk klein. Omdat deze polsbandjes ook stuk kunnen gaan of kwijt kunnen raken heeft Nintendo je gelijk de mogelijkheid om nieuwe aan te schaffen. Deze polsbandjes zijn in de bekende kleuren verkrijgbaar tussen de 6 euro en de 8 euro bij bijvoorbeeld bol.com.
107187

Oplaadbare Joy-Con houder

Bij de Nintendo Switch heb je als het goed is een Joy-Con houder gekregen. Deze zorgt ervoor dat je de twee meegeleverde Joy-Con controllers kunt combineren tot één handzame controller. Een slim systeem, maar er ontbreekt één element aan deze houder; hij laadt je controllers niet op.
Gelukkig is daar Nintendo met de handige oplaadbare Joy-Con houder.Deze versie van de Joy-Con houder kan met de meegeleverde USB type C kabel zorgen dat je controllers geladen worden terwijl je aan het spelen bent. Ideaal voor degenen die van de lange sessies zijn! Wehkamp en Bart Smit leveren deze Joy-Con houder voor op je deurmat af voor ongeveer 30 euro.
107188 1

Joy-Con Wheels

De Switch Joy-Con controllers hebben net als de Wiimote van de Wii een bewegingssensor. Die is handig bij verschillende spellen zoals Zelda: Breath of the Wild. Maar ook bij de racegames zoals Fast RMX en Mario Kart 8 gaat de sensor erg goed van pas komen. Je kunt in die games namelijk sturen met je Joy-Con door deze te bewegen.
Net als bij de Wii speelt Nintendo speelt ook bij de Switch weer slim op deze mogelijkheid in met een accessoire; de Joy-Con Wheel. Dit is een houder voor je Joy-Con controller die deze in een stuurtje verandert. En dan zit je ineens met een racestuur voor de buis. De Joy-Con Wheels worden in sets van twee geleverd, zodat je direct in multiplayer aan de slag kunt.
Toegegeven, de Switch Wheel accessoire is nog niet uit, maar we moesten deze toch even noemen. Vanaf april kun jij voor ongeveer 15 euro twee racesturen (één set dus) in huis halen. Via Nedgame zijn ze wel al te te bestellen.
En daarmee sluiten we de lijst af van officiële Nintendo Switch accessoires die momenteel verkrijgbaar zijn. De Nintendo Switch is vanaf 3 maart te koop. Wij zijn onder de indruk van Nintendo's nieuwe console zoals in de review te lezen is.