Top 10 beste Netflix chick flicks - Romantische films tijdens de donkere dagen

Article
vrijdag, 03 november 2017 om 13:28
xgn google image
Wij hebben de perfecte films uitgekozen om op de bank bij weg te zwijmelen. In de films komt van alles voor, waaronder natuurlijk romantiek, ruzie en een klein beetje actie. Lees nu over de beste Netflix chick flicks.

10. Mannenharten (2013)

Voor een keer spelen niet vrouwen de hoofdrollen in een film, maar mannen. Tijdens de film Mannenharten worden de levens gevolgd van Tim, Wouter, Niels, Frank en Dennis die elkaar kennen door bezoekjes aan de sportschool. Ieder heeft relatieproblemen en de vrijgezelle Dennis begint zijn charmes bij de vrouwen te verliezen.
Tijdens deze film zal je hoogstwaarschijnlijk herkenbare momenten tegenkomen. Vaak zijn dit scènes waarvan je ineenkrimpt en zien we niet alleen hoe het fout kan gaan bij vrouwen in een relatie, maar ook bij mannen. Door de moeilijke situaties waar de mannen zich tijdens de film in bevinden, zorgt het geheel voor enorm veel kijkplezier.
120261

9. Dear John (2010)

Savannah Curtis en John Tyree ontmoeten elkaar wanneer John een sabbatical heeft. Tijdens de twee weken zijn ze onafscheidelijk, maar hierna moet John weer terug naar het leger. Om contact te houden schrijft het stel brieven naar elkaar.
We zwijmelen natuurlijk bijna allemaal weg bij het zien van John, gepspeeld door Channing Tatum, en zijn romantische uitspraken en acties. Dit hebben we mede te danken aan Nicholas Sparks, bekend van onder andere The Notebook. Hij heeft namelijk de roman geschreven waar de film op is gebaseerd.
120262

8. Safe Haven (2013)

Katie is op de vlucht, maar waar ze op de vlucht voor is, wil ze geheim houden. Dit is moeilijk door de hechte band die ze naar mate de film opbouwt met Alex, een inwoner van een stadje in North Carolina waar ze naartoe is gevlucht. Katie probeert wat losser te zijn tegenover de inwoners van het stadje, maar kan het niet helpen om zichzelf eraan te herinneren dat ze in gevaar is.
Deze film brengt romantiek met een aardig wat actie en blijft dus spannend voor de kijker. Hoe Alex bereid is om Katie te helpen ook al weet hij dat ze problemen heeft, is een romantische ontwikkeling om te zien. Zelfs wanneer zij vlucht, laat hij haar niet gaan. Ook deze film is gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks.
120263

7. Soof (2013)

Sophie heeft alles in haar leven; een man, een eigen bedrijf en drie kinderen. Maar wanneer ze de 40 nadert, vraagt ze zich af of dit alles is in het leven. Ze is namelijk de perfecte huisvrouw, maar haar eigen bedrijf mist net een opstapje naar succes. Ze besluit om de rollen om te draaien met haar man, die zich alleen maar aan het werk is.
Hierdoor krijgt ze meer vrije tijd en ontmoet ze Jim, choreograaf. Hierdoor ontdekt ze dat ze het nog gezelliger heeft met een vreemde, dan met haar man. Tijdens de film probeert haar man Kasper het zooitje bij elkaar te houden, en de dynamiek hiervan is vermakend om naar te kijken.
120264

6. Gooische vrouwen (2005)

Wanneer het allemaal even niet meer gaat met de relaties en andere problemen van de vier vrouwen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien, besluiten ze om ertussen uit te gaan. Ze beslissen om op een road-trip te gaan naar Parijs om een “pad naar een heel nieuw leven” te ontdekken, maar niet alles gaat volgens plan.
Het feit dat hun leven in puin valt, is natuurlijk niet leuk. Maar dit neemt niet weg dat het vermakelijk is om naar te kijken, vooral met de opmerkingen die de vrouwen af en toe naar elkaars hoofd gooien. Wanneer ze aankomen in Parijs is hun leven een contrast vergeleken met thuis. Ze hebben de vrijheid, en krijgen ook nog eens enkele mannen op bezoek. Maar de belletjes van thuis lijken hun vakantie te verpesten.
Mocht je deze film al gezien hebben, lees dan over het vervolg in onze Gooische Vrouwen 2 review.
120265

5. P.S. I Love You (2007)

Holly Kennedy is getrouwd met Gerry, de liefde van haar leven. Maar wanneer hij overlijdt, gaat er een stukje van haar hart met hem mee. Voordat Garry overleed, heeft hij brieven geschreven aan Holly om zijn dood te verwerken. Door deze brieven krijgt Holly de moed om haar leven weer op te pakken.
Natuurlijk is Holly kapot van de dood van haar man. Maar door de brieven waar missies in staan van Gary, vrolijkt ze weer op. Deze overgang lijkt onrealistisch afgebeeld te kunnen worden in een film die twee uur duurt, maar dit is opmerkelijk goed gedaan. Deze film het zeker waard om te kijken.

4. Step up (2006)

De films van Step Up combineren romantische verhalen met een hoop dans, daar is dit eerste deel allemaal mee begonnen. Het verhaal gaat over Tyler Gage die een taakstraf krijgt wegens vandalisme, en moet daarom schoonmaken in een dansschool. Danseres Nora moet een vervanging zoeken voor haar partner, maar de audities hiervan liepen niet bepaald soepel. Tyler biedt zich aan om deze rol te vervullen.
Door de rol die Tyler speelt wordt de relatie tussen de twee al snel een stuk intiemer. Het is romantisch om de ontwikkeling tussen de personages te zien. Iedereen van de dansschool ziet hem als ‘gevaarlijk’, dus het is ook mooi om te zien hoe de, als het ware, buitenstaander zich inzet voor dans.
120267

3. Twilight (2008)

In Twilight ontmoet Bella Swan een jongen genaamd Edward Cullen die zijn vampirisme geheim wil houden. Al snel vallen de twee voor elkaar. Door vreemde gebeurtenissen en eigenschappen van de vampier, komt Bella achter zijn geheim. Maar dit weerhoudt haar er niet van om een band op te bouwen met de vampier.
Vampiers zijn gevaarlijk, Edward zegt het zelf. Maar toch kan Bella het niet helpen om voor hem te vallen. Dit is vrij vreemd, iedereen met verstand zou hard wegrennen. Toch is hun romantiek vermakelijk om naar te kijken, vooral met de problemen rondom Bella en Edward die haar keer op keer redt.
Hoewel de Twilight slechts een 5,2 scoort op IMDB, hebben wij deze film toch in de lijst vernoemd vanwege de populariteit.
120268

2. Stuck in Love (2012)

Deze drama volgt het leven van de familie Borgens. Nadat zijn vrouw Erica hem heeft verlaten, heeft de schrijver Bill Borgens geen woord op papier kunnen zetten. Zijn hobby’s zijn onder andere het bespioneren van Erica en omgaan met de problemen van zijn tienerkinderen.
Vooral de spionage momenten van Bill zijn hilarisch om te volgen. Op de achtergrond is dan de gedachte van hem te horen, dit zorgt voor vaak grappige scènes. Door de drama binnen de familie is Stuck in Love een film vol verschillende emoties en zeker waard om te kijken.
120269

1. Grease (1978)

Deze klassieker heeft de nummer één plaats gekregen in de lijst van beste Netflix chick flicks. Tijdens deze film werden Sandy en Danny verliefd toen ze elkaar ontmoetten in de zomer. Wanneer de vakantie over is, blijkt het dat ze naar dezelfde middelbare school gaan.
Dit is natuurlijk een klassieker die je gezien moet hebben! Heb je dat nog niet, dan zou ik het zeker een kans geven. Grease is gevuld met romantiek en ook een hoop gezang met dans. Een film om dus bij weg te zwijmelen, maar ook te kijken met je familie.

Beste Netflix chick flicks

Natuurlijk is dit niet het enige dat op Netflix is te zien, lees bijvoorbeeld ook over de thrillers die je gezien moet hebben!