Top 10 best verdienende Nederlandse eSporters

  eSports is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Wanneer je echt heel goed bent, kun je er tegenwoordig ook je boterham mee verdienen. Er is ook een aantal Nederlandse eSporters die een aardig zakcentje hebben verdiend door het spelen van games. Dit zijn de top 10 best verdienende Nederlandse eSporters.

  We kunnen nu alvast verklappen dat alle Nederlandse eSporters in dit rijtje minimaal 100.000 dollar hebben verdiend. En dat met een potje gamen. Een leuk feitje over deze gamers is dat ze het geld allemaal met een ander spel hebben verdiend.

  Dit is best bijzonder, want wanneer je naar de grootverdieners wereldwijd kijkt, bestaat de top 10 alleen maar uit Dota 2 spelers. In de Nederlandse top 10 grootverdieners staat maar een speler die zijn geld met Dota 2 heeft verdiend. Dit is de top 10 Nederlandse eSporters die het meeste hebben verdiend.

  10. Marc “uThermal” Schlappi

  Marc “uThermal” Schlappi is een professionele Starcraft II speler en hij is pas 22 jaar oud. Starcraft II is een real-time strategy game (RTS) die al in 2010 uitkwam. Net als bij veel andere eSports titels kun je op de Major toernooien van Starcraft de hoogste prijzen verwachten.

  uThermal doet al sinds 2012 mee aan toernooien. Hij heeft inmiddels al 128 toernooien gespeeld en daarmee bijna 112.000 dollar binnen gesleept. Hij staat daarmee op de tiende plaats in de top 10 best verdienende Nederlandse eSporters.

  9. Jos “ViolentPanda” van Meurs

  Jos “ViolentPanda” van Meurs is een professionele 20-jarige Rocket League speler. Rocket League is een racevoetbalspel. Het doel is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Dit doe je door er met je auto tegenaan te rijden. Rocket League is nog helemaal niet zo oud en kwam op 7 juli 2015 uit.

  Sinds mei 2018 speelt ViolentPanda voor Team Dignitas. Deze eSports organisatie werd in 2016 overgenomen door NBA franchise Philadelphia 76ers. Hiervoor speelde hij Rocket League voor Gale Force eSports en Mock-It eSports EU. Van Meurs verdiende in totaal al bijna 120.000 dollar met zijn Rocket League kunsten.

  8. Jordi “Ibiza” van Geldere

  Jordi “Ibiza” van Geldere is een professionele PlayerUnknown’s Battegrounds speler. Hij is 22 jaar oud en speelt voor Team Liquid, een van de grootste eSports organisaties ter wereld. PUBG is en Battle Royale game. Er beginnen 100 spelers aan een match en er kan maar één speler of team overblijven.

  Ibiza speelde de tweede helft van 2017 voor Team Kinguin. Daarna vertrok hij naar Team Liquid. Ook heeft hij tweemaal deelgenomen aan de PUBG Nations Cup, waar hij logischerwijs Nederland vertegenwoordigde. Hij heeft in totaal meer dan 124.000 dollar verdiend met het spelen van PUBG. Niet slecht voor een gamer!

  7. Dmitri “Mitr0” van de Vrie

  Dmitri “Mitr0” van de Vrie speelt het ontzettend populaire spel Fortnite Battle Royale. Er gaat enorm veel geld om in deze game en het spel is eigenlijk pas vanaf begin 2018 echt populair geworden. Fortnite Battle Royale is een spin-off van Fortnite en kwam op 26 september 2017 uit. Het competitieve aspect van deze game wordt vooral op de PC gespeeld.

  Mitr0 heeft de afgelopen zomer deelgenomen aan de Summer Skirmish, waar hij toch twee keer in de top 5 belandde. Hij speelt voor Team Atlantis en hij werd in de tweede week van de Solo competitie van Fall Skirmish zelfs eerste. Het totale prijzengeld dat hij heeft gewonnen, komt voornamelijk uit deze eerste plaats voort. Mitr0 won al zijn prijzengeld in 2018 en dit is in totaal meer dan 143.000 dollar.

  6. Weh Sing “SingSing” Yuen

  Weh Sing “SingSing” Yuen is een professionele DOTA 2 speler die tegenwoordig met pensioen is. Hij focust zich nu vooral op zijn livestream op de populaire streamingdienst Twitch. DOTA 2 is een multiplayer online battle arena game (MOBA), waarbij het doel is om de basis van de tegenstander te vernietigen.

  SingSing is een van de meest populaire DOTA 2 spelers. Hij werd in 2014 met zijn team Cloud 9 vijfde op het allergrootste DOTA 2 toernooi, genaamd The International. Hiermee haalde zijn team 655.000 dollar binnen, waarvan hij natuurlijk een deel kreeg. In totaal heeft SingSing ruim 214.000 dollar verdiend met DOTA 2.

  5. Bono Huis

  Bono Huis is vijfvoudig wereldkampioen in Formule 1 Sim Racing. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat hij de eSports-variant van Max verstappen is. Hij speelt de simulatiegame van Formule 1. Bono Huis versloeg Max Verstappen zelfs in de race simulatiegame.

  Bono Huis won in totaal al ruim 225.000 dollar. Het overgrote deel van dit geldbedrag won hij in Las Vegas, waar hij de eerste officiële Amerikaanse eRace won. Hij won hiermee een bedrag van 213.000 dollar.

  4. Sander “Vo0” Kaasjager

  Sander “Vo0” Kaasjager is een van de oudere eSporters in dit lijstje. Hij is 33 jaar oud en is professioneel Quake en Painkiller speler. Hij won het grootste deel van zijn prijzengeld met Painkiller. Zowel Painkiller als Quake zijn first-person shooters.

  Het bijzondere aan Vo0 is dat hij zowel op 20-jarige leeftijd als op 32-jarige leeftijd flink geld verdiend door middel van eSports. Hij won op 20-jarige leeftijd 230.500 dollar en op 32-jarige leeftijd won hij ook nog eens 64.500 dollar. In totaal heeft hij net geen 300.000 dollar verdiend.

  3. Chris “ChrisJ” de Jong

  Chris “ChrisJ” de Jong is een professionele Counter-Strike: Global Offensive speler. CS: GO is een tactische first-person shooter. ChrisJ speelde het grootste gedeelte van zijn carrière voor de Duitse eSports organisatie mousesports. Hier haalde hij ook het meeste prijzengeld binnen.

  ChrisJ is 28 jaar oud en dus eigenlijk al een beetje een veteraan binnen CS: GO. Mousesports gooit nooit echt hoge ogen op de grootste toernooien, maar heeft de afgelopen jaren wel meerdere kleinere toernooien gewonnen. In totaal heeft ChrisJ al meer dan 335.000 dollar gewonnen, waarvan 332.000 bij Mousesports.

  2. Manuel “Grubby” Schenkhuizen

  Manuel “Grubby” Schenkhuizen is een van de beste Warcraft III spelers ter wereld. Warcraft III is een Real-Time Strategy game. Grubby pakte vooral in het vorige decennium veel prijzen. Zo won hij in 2004 en 2008 de World Cyber Games en in 2005 won hij de Electronic Sports World Cup.

  Ook Grubby is van de oudere generatie Nederlandse eSporters en misschien heeft hij er daarom ook wel het meeste aan verdiend. Hij is 32 jaar oud en verdiende in totaal 358.000 dollar aan prijzengeld. Zijn laatste prijs haalde hij in 2017.

  1. Thijs “Thijs” Molendijk

  Deze eSporter gaat de prijs voor de meest originele gamertag niet winnen, maar Thijs “Thijs” Molendijk is wel een professionele Hearthstone speler. Hearthstone is een game waar spelers omstebeurt zetten moeten doen met een zelfgekozen kaartenset. Het spel bouwt voort op de Warcraft-serie.

  Thijs speelt al sinds 2015 voor de eSports organisatie G2 eSports. Hij heeft al verschillende grote toernooien gewonnen, waaronder één Major in 2014. Daar kreeg hij toen ‘slechts’ 4000 dollar voor. In totaal heeft hij al ruim 403.000 dollar verdiend door verschillende Hearthstone toernooien te winnen.

  Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.

  StarCraft II: Wings of Liberty

  Verkijgbaar vanaf 27 july 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.