The Huntsman Winter's War Review - Visueel betoverend sprookje

  De boze koningin, de ijskoningin en haar Huntsmen: gooi deze karakters bij elkaar en je hebt de basis voor een mooi sprookje. Lukt het The Huntsman Winter’s War om met deze elementen een film neer te zetten die de moeite waard is? Je leest het hier in onze The Huntsman Winter's War review.

  The Huntsman Winter’s War is een soort van vervolg op het in 2012 verschenen Snow White And The Huntsman, maar je hoeft de voorgaande film er niet per se voor gezien te hebben aangezien Winter’s War een op zichzelfstaand verhaal vertelt. Natuurlijk voegt het wel wat toe om wat voorkennis te hebben, maar mocht je geen tijd hebben om deze te kijken: geen paniek.

  Aan het einde van Snow White And The Huntsman verslaat Sneeuwwitje de boze koningin Ravenna en lijkt het erop dat alles goed afloopt. Maar die boze koningin heeft een boze zus genaamd Freya, die bekend staat als de ijskoningin. Freya heeft verschrikkelijke dingen meegemaakt, waardoor ze zichzelf helemaal heeft afgesloten voor emotie en letterlijk in een ijskoningin is veranderd, die niet meer in liefde gelooft.

  Deze ijskoningin voert al jarenlang een kil bewind uit over de noordelijke regio's van het land en om haar hierbij te helpen heeft ze haar Huntsmen, oftewel haar jagers, die voor haar vechten. Deze Huntsmen worden als kind bij hun ouders weggehaald om de koningin te dienen en kennen één keiharde regel: heb niet lief. Wat volgt is chaos in het koninkrijk wanneer de twee beste jagers van de ijskoningin op elkaar verliefd worden…

  The Huntsman Winter's War review

  Vermaakt goed

  The Huntsman Winter’s War is in het kort gezegd prima vermakelijk. De film is vrij vergelijkbaar met voorganger Snow White And The Huntsman, dus als je die film leuk vond, ga je waarschijnlijk ook wel genieten van Winter’s War. Daarnaast beschikt de film over een sterke cast, met in de hoofdrollen grote namen als Chris Hemsworth, Charlize Theron en Emily Blunt. Daarnaast spelen onder andere Jessica Chastain, Nick Frost en Sam Claflin in de film mee.

  Je moet er alleen niet te veel van verwachten. Ben je er puur op uit om even een paar uur vermaakt te worden, dan ben je bij deze film aan het goede adres. Verwacht echter geen diepgaand verhaal, dan kom je namelijk van een vrij koude kermis thuis: het verhaal is namelijk vrij matig en een beetje cliché.

  The Huntsman Winter's War review

  Visueel spektakel

  Gelukkig maken de special effects in de film een hele hoop goed. Je hebt van die films die je eigenlijk net zo goed thuis op de bank kan kijken, omdat het kijken in de bioscoop nu eenmaal niet veel toegevoegde waarde heeft. The Huntsman Winter’s War is niet zo’n film. Wil je de film op zijn best ervaren, dan kan je hem het beste in de bioscoop bekijken.

  Winter’s War zit namelijk vol met special effects waardoor het sprookje in een visueel spektakel wordt omgetoverd. Deze special effects zijn overtuigend uitgevoerd en zien er prachtig uit. Zeker wanneer je de film in 3D kijkt komt dit visueel betoverende sprookje goed tot zijn recht op het grote scherm.

  The Huntsman Winter's War review

  Trailer is misleidend

  Heb je de trailer voor Winter’s War al gezien, dan moet je weten dat de film een stuk anders is dan dat deze in de trailer lijkt te zijn. Zo zijn voor de trailer namelijk voornamelijk beelden gebruikt uit de laatste twintig á dertig minuten van de film, waardoor je eigenlijk het hele verhaal al wel weet voordat je aan de film begint. Zeker aangezien de meest beslissende beelden uit de film in de trailer terug te zien zijn.

  Dat is wel wat jammer, omdat je op een aantal aspecten nogal op het verkeerde been gezet wordt. Advies is dus om de trailer zo veel mogelijk te vermijden, voor het geval je deze nog niet gezien hebt.

  The Huntsman Winter's War review

  The Huntsman Winter's War Review - Vermakelijke film met toffe special effects

  The Huntsman Winter’s War is een zeer vermakelijke film waarvoor een bezoekje aan de bioscoop zeker toegevoegde waarde heeft. De vele special effects zorgen voor een visueel spectaculair sprookje en zeker in 3D ziet het er allemaal prachtig uit. Verwacht echter niet al te veel diepgang, het grootste gedeelte van het verhaal is namelijk in de trailer te vinden.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Vermaakt goed
  • Visueel spektakel
  • Sterke cast
  • Trailer is misleidend
  • Verhaal is een beetje cliché

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.