FIFA 17 cover - wie zal er dit jaar op de cover sieren?

  Ieder jaar is er weer veel consternatie over: wie zal er op de cover van de nieuwe FIFA schitteren? In dit geval op de FIFA 17 cover, want het is alweer bijna september. Aan de hand van de geschiedenis en kille logica gaan wij berekenen wie er op de FIFA 17 cover zal staan in de Benelux komend jaar.

  Als je een kijkje neemt in de geschiedenis van de FIFA-covers, zul je zien dat Wayne Rooney en Lionel Messi veelvuldig op de cover staan. Ook Ronaldinho en Kaká, de Braziliaanse meesters van weleer, hebben een aantal keer op de cover gestaan. Tot zover zijn Jaap Stam, Dennis Bergkamp, Edgar Davids en Ruud van Nistelrooij de Nederlanders die op de cover hebben gestaan van een FIFA-game.

  FIFA 17 cover

  De afgelopen 10 jaar

  Om te bepalen wie er op de FIFA 17 cover komt dit jaar, gaan we ons focussen op degenen die geportretteerd stonden op de covers van de afgelopen tien jaar. Op die covers van de afgelopen tien jaar, staat Wayne Rooney zeven keer op de cover, van FIFA 06 tot en met FIFA 12. In FIFA 06 tot en met FIFA 09 wordt hij vergezeld door Ronaldinho, in FIFA 10 door Frank Lampard en Theo Walcott en in FIFA 11 en 12 door Kaká.

  In FIFA 13 tot en met FIFA 16 staat Lionel Messi op de wereldwijde cover, en wordt hij in verschillende regio's in de wereld steeds door anderen gezelschap gehouden. In de Benelux was dat bijvoorbeeld een keer buitenspeler Eden Hazard, in de V.S. aanvaller Clint Dempsey en in Groot Britannië middenvelder Jordan Henderson.

  FIFA 17 cover

  Je kunt stellen dat EA op elke FIFA-cover een speler pakt die in zijn (of, sinds FIFA 16, haar!) prime speelt. Je hoeft niet extreem slim te zijn om te bedenken dat Lionel Messi op de FIFA 17 cover zal staan, aangezien hij nog steeds op zijn top zit en sinds FIFA 13 al op de cover heeft gestaan. Zou je denken. Echter, het contract dat Messi met EA heeft, is afgelopen na dit seizoen en Messi's agent heeft al gezegd dat de kans zeer gering is dat het contract hernieuwd zal worden.

  EA heeft dus een probleem voor volgend jaar. Beoogde opvolgers als Cristiano Ronaldo en Neymar zijn al gecontracteerd door Konami, en zullen dus (hoogswaarschijnlijk) op de cover van PES verschijnen. Dan blijven er nog een aantal keuzes over, en de Colombiaan James Rodríguez is daar één van. Er is officieel nog niets bekend, maar er zijn al verscheidene geruchten dat James de grootste kanshebber is voor de rol. Dan rest er ons nog één vraag: wie wordt zijn sidekick?

  FIFA 17 cover

  Nederland

  Waar EA in de nabije geschiedenis zelf de tweede coverspeler uitkoos, kwam daar vorig jaar verandering. De fans mochten namelijk beslissen wie er op die van FIFA 16 zou komen. Dat was in ons land Jordan Henderson, die ook op de cover van Groot Brittannië stond. Het is nog niet bekend of EA komend jaar wél een speciale cover voor de Benelux zal maken, maar als ze dat wel doen dan hebben wij wel een paar ideeën over wie dat zou moeten zijn.

  2K heeft al bekend gemaakt dat Kobe Bryant, de-op-één-na-beste basketballer ooit die afgelopen maand zijn basketbal voorgoed opborg, zal sieren op de Legend-cover van NBA 2K17. Nu hebben wij in Nederland ook iemand die voorgoed weg is: Johan Cruijff. Wat voor een mooi gebaar zou het zijn als hij op de cover van FIFA 17 zou staan, als allerlaatste eerbetoon? Wij kunnen in ieder geval niets mooiers verzinnen.

  Wie ook een grote kans heeft om het te worden is Kevin de Bruyne, de beste Belgische voetballer van het moment. Sinds zijn vertrek van Wolfsburg naar Manchester City is hij alleen maar beter gaan spelen en heeft hij amper hoeven wennen aan het hoge niveau en moordende tempo in de Barclays Premier League. Als EA ook dit jaar weer met het stem-systeem gaat werken, dan heeft de Bruyne grote kansen. Hij heeft namelijk een ontzettende berg aan fans, en die zal hij nodig hebben!

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.