Dark Souls 3 co-op details - Een overzicht van alle mogelijkheden

  Dark Souls 3 is nu uit op voor de PS4, PC en Xbox One. De Souls games staan bekend om hun hoge moeilijkheidsgraad en daarom kan het handig zijn om hulp in te roepen. Hier vind je de Dark Souls 3 co-op details en meer over de multiplayer!

  Laten we eerst beginnen met wat details. Hieronder zie je wat korte details over de co-op en PvP van Dark Souls 3. Op de pagina's hierna kun je lezen hoe alles werkt, wat je moet doen en welke items je nodig hebt. Wil je nog meer lezen over Dark Souls 3, dan kun je bijvoorbeeld onze Dark Souls 3 review raadplegen.

  Dark Souls 3 co-op details:

  Offline: Nee
  Online: Ja
  Coöperatieve campaign: Ja (maximaal 4 spelers)
  Competitieve multiplayer: Nee
  Player versus Player: Ja (maximaal 4 spelers in één wereld)
  Drop- in drop out: Ja
  Lobby: Nee

  Doet ons denken aan:

  Dark Souls
  Dark Souls 2
  Demon's Souls
  Bloodborne

  Of je nou hulp zoekt van een andere speler of juist je vechtskills wil testen tegen een ander, er gaan eerst een aantal stappen aan het geheel vooraf. Zo moet je om gebruik te maken van de multiplayer allereerst een Ember hebben gebruikt. Je kan de Ember vergelijken met bijvoorbeeld een Human Effigy uit Dark Souls 2 of een Humanity uit deel 1. Na het gebruiken van een ember wordt je een Lord of Cinder: je herkent dit aan je drastisch toegenomen levensbalkje en aan de oranje gloed die op en rondom je armor zit.

  Co-op - zo kun je samenspelen!

  Wanneer je een Ember hebt gebruikt, is het tijd voor de volgende stap. Afhankelijk van je keuze of je de wereld van andere spelers wil invaden of als je co-op wil spelen, moet je verschillende dingen doen. Wil je bijvoorbeeld co-op spelen, dan ga je als Lord of Cinder op zoek naar de zogenaamde Summoning Signs. Deze kun je alleen zien als je Lord of Cinder bent, dus het kan zijn dat je soms langs een Summoning Sign loopt zonder dat je deze ziet, omdat je geen Ember hebt gebruikt.

  Om gebruik te maken van een Summoning Sign, ga je erop staan en selecteer je Summon. Op deze manier wordt degene die, in zijn eigen speelwereld, de Summoning Sign heeft neergelegd naar jouw game toegehaald. Vervolgens kun je samen spelen vanaf het punt waar je de andere speler hebt opgeroepen. Net als in onder andere Bloodborne is de co-op niet eeuwig durend: als een van de spelers doodgaat of een baas verslagen is, moet je het proces weer opnieuw beginnen.

  Je kan ook zelf een Summoning Sign neerleggen om andere spelers te helpen. Je hebt hiervoor een White Sign Soapstone nodig, waar je een Summoning Sign kan maken. Dit item is niet gratis, maar gelukkig ook niet onbetaalbaar. Voor 500 souls koop je een White Sign Soapstone in de Firelink Shrine.

  Ben je echt een liefhebber van co-op, dan zijn er gelukkig ook nog speciale Covenants die de nadruk leggen op samen spelen. Een van deze Covenants is bijvoorbeeld de Way of the Blue groep. Deze groep, evenals bijvoorbeeld de Blades of the Darkmoon groep, leggen de nadruk op online samenspel. Ook de Warriors of Sunlight richten zich op samenspel in plaats van Player versus Player, ook wel PvP genoemd.

  PvP – hoe kun je de wereld van andere spelers invaden?

  Net als voor de co-op moet je eerst een Ember gebruiken in Dark Souls 3 om een andere speelwereld binnen te vallen. Je hebt voor PvP eigenlijk twee opties. Je kunt zonder toestemming de wereld van een ander binnenvallen met behulp van een Cracked Red Eye Orb of een vrijwilliger zoeken die zijn skills wel wil meten tegen die van jou in een duel. Voor deze optie heb je een Red Sign Soapstone nodig.

  Maak je gebruik van de Cracked Red Eye Orb, dan kom je in een willekeurige speelwereld terecht van een andere speler. In welke wereld je terecht komt, is volledig willekeurig maar er zijn wel een paar vereisten. Zo moeten de invader en de host beide rond hetzelfde level zijn en ongeveer even sterke wapens hebben. Op deze manier is het gevecht wel zo eerlijk en maak je nog een kans om een invader of de host te doden.

  Wil je liever dat iemand vrijwillig tegen je gaat vechten, dan gebruik je de Red Sign Soapstone. Je kan dit item krijgen van een tovenaar die in de buurt van Rosaria’s room rondlopen wanneer je deze vermoordt. De Red Sign Soapstone werkt in principe hetzelfde als de White Sign Soapstone: maken een teken op de grond en dan is het wachten geblazen totdat iemand dapper, of stom genoeg is een duel met jou aan te gaan.

  Ben je wel een beetje masochistisch ingesteld, dan is er een manier om bijvoorbeeld meerdere invaders te lokken naar jouw wereld. Met behulp van de Dried Finger kun je de invasion timer herstellen, waardoor je nog een invader kan krijgen in je game als je dat wil. De Dried Finger heeft ook andere functies, want je kan er met dit item ook voor zorgen dat je een extra speler kan oproepen voor co-op, zodat je dus met bijvoorbeeld drie spelers kan spelen. Het item kost 2000 souls bij de Firelink Shrine.

  Waar sommige Covenants de nadruk leggen op co-op, draait het in andere Covenants meer om invaden en andere spelers doodmaken. Rosaria’s Fingers, is een van deze bloedlustige Covenants. Ben je lid van deze Covenant, dan ga je de afgehakte tongen van verslagen vijanden verzamelen. Ook de Mound Makers zijn vechtlustige types over het algemeen die liever in een vijandige wereld zijn dan in hun eigen wereld.

  De nadelen van de Dark Souls 3 multiplayer

  De Dark Souls 3 multiplayer is niet perfect: er zitten wat mankementjes aan de opties en hoe de multiplayer functioneert. Een aantal nadelen vind je hieronder.

  Allereerst is het vervelend dat je wanneer je co-op speelt, je steeds opnieuw een Ember moet gebruiken als jij of je medespeler het loodje legt of er een eindbaas wordt verslagen. De enige manier om je inleg er honderd procent uit te halen, is door een eindbaas te verslaan. Op die manier krijgt de speler die helpt een gratis Ember en wordt de host van de game ook automatisch een Lord of Cinder. Op deze manier haal je je inzet er wel uit, maar leg jij of je medespeler het loodje dan moet je weer van voor af aan beginnen en dan ga je wel heel snel door je Embers heen.

  Iedereen die weleens een Dark Souls game heeft gespeeld, herkent dit maar al te goed: de boodschappen van andere spelers op de grond. De boodschappen waarschuwen je voor sterke vijanden, valstrikken of geheime deuren, maar ze zijn alleen zichtbaar als je online speelt. Speel je offline, dan zie je de boodschappen niet en dat kan een gemis zijn. Offline spelen is namelijk een van de manieren om ervoor te zorgen dat je geen invaders in je game krijgt, maar dan loop je dus wel de -meestal- handige boodschappen mis van andere spelers.

  Gelukkig zijn er andere manieren om je te beschermen tegen invaders. Zo kun je ook niet aangevallen worden wanneer je geen Embers gebruikt, maar ook deze oplossing is niet ideaal. Als je een Ember gebruikt krijg je namelijk veel meer hitpoints, en die extra levens kunnen soms nét het verschil maken tussen leven en dood. Zonde dat er geen tussenweg is voor spelers die liever niet aangevallen willen worden, maar ook niet de online boodschappen willen missen, evenals de extra hitpoints.

  In de Dark Souls 3 multiplayer ligt de nadruk vooral op het samenspelen of het vechten tegen andere spelers. Speel je liever co-op, ben jij een echt vechtersbaas of moet je eigenlijk niet zoveel hebben van die multiplayer: het kan allemaal. De keuze is aan jou wat betreft het lid worden van een Covenant, het samenspelen met andere spelers of het vermoorden van deze spelers. De multiplayer van Dark Souls 3 is desalniettemin een waardevolle toevoeging aan de game, net zoals de multiplayer in voorgaande Souls games!

  Dark Souls III

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.