Teufel Boomster Go Review - Kleine knaller

  Bluetooth speakers heb je inmiddels in alle soorten en maten. De een is nog krachtiger dan de andere. Teufel komt nu met de Boomster Go, een kleine bluetooth speaker die je overal en nergens een feestje van jewelste laat organiseren. Hoewel klein van stuk, is dit een waar duiveltje in een doosje!

  Teufel

  Teufel is niet de minste speler op het gebied van audio. Al sinds 1980 is de Duitse speakerfabrikant met maar één ding bezig: geluid. Het is dan ook niet gek dat er naast home cinema sets en losstaande speakers nu ook bluetooth speakers op de markt verschijnen van de fabrikant. De Bamster XS was in 2016 al een kleine krachtpatser, maar weet te fabrikant de kracht uit haar grote speakers in deze kleine bluetooth speaker te vangen?

  Klein en stijlvol

  De Boomster Go is namelijk een behoorlijk compacte speaker. Met slechts afmetingen van 10,2 bij 10,7 bij 4,6 centimeter is de speaker een van de kleineren op de markt. Door zijn formaat zal deze dan ook niet snel in de weg zitten als je hem meeneemt. Datzelfde geldt voor zijn gewicht van slechts 355 gram. De speaker van 99 euro is daarbij in verschillende kleuren te koop, waaronder zwart, groen en oranje.

  De speaker is klein van stuk, maar herbergt alle functies die je nodig hebt om deze te bedienen. Op de bovenkant is de play-toets te vinden, samen met de volumetoetsen. Deze knoppen zitten stijlvol in het stoffen gedeelte van de luidspreker verwerkt zodat het er als één strak geheel uitziet. De zijkanten van de Boomster Go zijn voorzien van een rubberen rand die de speaker stootvast maken. Verder is de speaker voorzien van een IPX7 classificatie, wat erop neerkomt dat hij spatwaterdicht is. Rondlopen in de regen is dus geen probleem met het apparaat, maar om hem in bad te gooien is onverstandig.

  De achterkant bevat de aan/uit-toets en de knop voor de bluetooth koppeling. Tussen deze toetsen in is de USB-micro aansluiting te vinden waarmee het apparaat opgeladen kan worden. Het valt op dat er niet voor een USB-C aansluiting gekozen is, gezien de meeste telefoonfabrikanten (los van Apple) hier tegenwoordig voor kiezen. En waar koppel je je speaker bijna altijd aan? Precies, je telefoon. Die lader hebt je dus ook bijna altijd bij je. Een klein nadeel bij de Boomster Go, want nu moet je twee kabels meenemen als je op pad gaat.

  Teufel

  Behoorlijke krachtpatser

  Althans, als je van plan bent om de speaker langer dan 10 uur te gaan gebruiken. Dat is namelijk de stand by tijd van de Boomster Go. In de kleine speaker zit stiekem behoorlijk wat kracht verborgen en dan hebben we het niet alleen over de 2600 mAh Lithium Ion accu. De kracht is ook terug te vinden in het geluid van de Teufel speaker.

  Met twee passieve bassdrivers en full range drivers geeft de Boomster Go bij laag volume een helder geluid en weet de speaker die helderheid vast te houden op zelfs het hoogste volume. Op zijn maximum volume produceert de speaker 84 decibel, wat behoorlijk flink is voor zo'n kleine speaker. Daarbij zijn de bassen heerlijk diep, maar kun je ook de hogere en zachtere tonen mooi onderscheiden van elkaar. De Boomster Go is wat betreft geluid een geweldige speaker om je Spotify of Youtube playlist overal waar je maar wil af te spelen. Wij speelden nummers van Muse af op hoog volume en genoten van de soundtrack van 300 met de speaker zonder klagen.

  Het enige waar we bij de speaker wat last mee hadden was het bellen. De Boomster Go kan namelijk ook gebruikt worden als luidspreker om handsfree te bellen, maar dan is er wel enige vertraging in het geluid. Het treedt zowel op bij het luisteren als bij het praten en dat kan wat lastig zijn. Daarbij is het geluid van de microfoon niet ideaal vanuit iedere hoek tijdens een gesprek.

  Teufel

  Teufel Boomster Go review - heerlijke speaker

  De Teufel Boomster Go is in eerste plaats gelukkig een speaker om je muziek mee af te spelen en geen carkit, maar toch is de mindere audio tijdens gesprekken een (klein) nadeel. Op ieder ander vlak presteert de speaker namelijk behoorlijk goed. Zeker als je het formaat meerekent is dit een gigant in een kleine verpakking.

  De keuze voor een Micro USB- aansluiting is wat vreemd, maar niet onoverkomelijk. Als je met deze speaker op pad gaat heb je namelijk urenlang geen kabel nodig. En het feest? Dat blijft in volle gang, terwijl niemand door heeft dat die harde bassen uit dat ene kleine speakertje komen!

  8

  De plus- en minpunten

  • Lekker compact
  • Helder geluid
  • Kan flink hard
  • Micro USB- aansluiting
  • Audio tijdens bellen niet optimaal

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.