Teufel Bamster XS Review - Kleine sexy krachtpatser

  De Teufel Bamster XS is, zoals de afkorting al doet vermoeden, misschien wel Teufels kleinste speaker. Gemaakt om hem mee te kunnen nemen onderweg in je broekzak, namen wij de kleine krachtpatser mee op weg. Lees onze ervaring in de Bamster XS review!

  Met de hoeveelheid kleine speakers op de markt tegenwoordig ben je vooral op zoek naar een mooie speaker met goed geluid. Vooral wanneer je op pad bent is het formaat belangrijk, maar natuurlijk ook het geluid, het gebruiksgemak en een strak design. Het eerste wat opvalt aan de mini-ster of sound van Teufel, de Bamster XS, is het kleine formaat. De Bamster XS is namelijk zo klein dat hij heel eenvoudig in je broekzak past.

  Bamster XS review

  Sexy slank en klein

  In vergelijking met de Samsung Note 4 is de kleine speaker twee à drie centimeter kleiner en ter vergelijking met een kleinere smartphone is de Bamster XS nauwelijks groter. Een ideaal formaat om in een jaszak of broekzak te stoppen dus. Wanneer je de Bamster XS vervolgens uit je broekzak haalt, hoef je je niet te schamen, want het design van de Bamster XS is erg strak en sexy. De strakke zwarte speakers, gecombineerd met rode lijnen, lichtcirkel en metalen zijkant stralen pure schoonheid uit, terwijl de mini-speaker van Teufel nog steeds kracht uitstraalt.

  Een puntje zijn de volumeknoppen die aanvoelen alsof ze los zitten. Dit komt omdat de knoppen via een cirkel in verbinding staan met elkaar en dus wanneer de ene knop ingedrukt wordt, de andere omhoog moet komen. Dit is echter geen groot probleem voor het gebruiksgemak, maar gaat wel ten koste van het gevoel dat je krijgt wanneer je de knoppen indrukt.

  Bamster XS review

  Jij krijgt een extra, en jij, en jij

  Verder is het gevoel dat je krijgt bij het openen van de Bamster XS uiterst bevredigend. De Bamster XS wordt namelijk geleverd met standaard USB-kabel, 3,5 mm mini-jack stereokabel, siliconen antislip-matje en een vilten tasje met karabijnhaak.

  Vooral het siliconen antislip-matje is erg fijn om te hebben. De Bamster XS kan namelijk op zijn zijkant neergezet worden, maar heeft geen grote oppervlakte waardoor hij snel kan omvallen. Om krassen te voorkomen kan de Bamster XS eenvoudig op het matje gelegd worden, waardoor de mini-speaker niet zo snel verschuift, valt of iets dergelijks. Daarnaast voorkomt het matje dat de trilling van de bass op gevoelige ondergrond te horen is.

  Het tasje is handig om te gebruiken voor bijvoorbeeld een reis, waardoor er geen krassen op de Bamster XS komen. Maar naast de extra’s is de Bamster XS ook voorzien van goed gebruiksgemak. Zo werken de knoppen erg goed en is het koppelen via Bluetooth ook erg eenvoudig. De Bluetooth werkt tot ongeveer 10 meter, waardoor je jouw telefoon simpelweg ergens op kan laden terwijl jij de Bamster XS bij je blijft dragen.

  Bamster XS review

  Gebruiksgemak

  Wanneer je bang bent dat het gebruik van Bluetooth ervoor zorgt dat de speelduur achteruit gaat hoef je niet bang te zijn. De Bamster XS gaat namelijk ongeveer 10 tot 14 uur (afhankelijk van je volume) mee en is daarnaast erg snel opgeladen. Binnen twee uur is de accu namelijk alweer helemaal opgeladen waardoor je er weer een tijd van kan genieten.

  Daarnaast is de geïntegreerde microfoon handig wanneer je bijvoorbeeld een conferentiegesprek of groepsgesprek wilt houden. Wanneer je telefoon nog aan de oplader ligt, maar de Bamster XS binnen handbereik ligt en je gebeld wordt, kan je simpelweg opnemen door de grote T-knop in te drukken. De Bamster XS verbindt je zonder kabel met je smartphone, waardoor jij een gesprek kan voeren met de mini-speaker binnen handbereik.

  Bamster XS review

  Oorgasme

  Alleen al door naar het gebruiksgemak en design te kijken valt je op dat Teufel goed heeft nagedacht over de Bamster XS. Dit komt ook naar voren in het kraakheldere, hogere en zuivere geluid. De geluidsontwikkelaars hebben nagedacht over het formaat om vervolgens het ontbrekende volume op te vangen met long-throw drivers. Dit zorgt ervoor dat er een hoog en zuiver geluidsniveau wordt behaald met een verbazingwekkend krachtige bas.

  Voeg daar de geïntegreerde Class-D-versterker in om zuivere, maar efficiënte klanken te behalen. Het design was al indrukwekkend, maar het geluid is nog indrukwekkender. De Bamster XS kan namelijk ontzettend hard (de lichtcirkel knippert wanneer het volume op maximaal staat). Opvallend hierbij is dat wanneer de Bamster XS op vol volume staat er zuiver geluid uit blijft komen en dat de bas krachtig is, maar dat de klank neutraal blijft.

  Veel speakers krijgen al snel problemen met het balanceren van het zuivere geluidsniveau, hoge klanken en zware bas. De Bamster XS combineert dit uitstekend waardoor jij werkelijk een ‘oorgasme’ krijgt wanneer je naar Justin Bieber of Selena Gomez luistert. Is dit niet jouw soort muziek? Zoek dan eens een High Quality music test op YouTube om werkelijk alle klanken te horen.

  Bamster XS review

  Hoog en zuiver geluidsniveau

  De Bamster XS herbergt een klein, maar sexy en mooi uiterlijk en beschikt daarnaast over de technologie en kracht om via Bluetooth de beste muziek te draaien. De long throw drivers gecombineerd met de geïntegreerde Class-D-versterker zorgt ervoor dat deze krachtpatser ondanks zijn formaat een hoog en zuiver geluidsniveau bereikt met een verbazingwekkend krachtige bas.

  Bereid je vrienden alvast voor om jaloers te worden op de sexy krachtpatser genaamd Bamster XS. Je tovert hem eenvoudig uit je broek- of jaszak in het vilten tasje (of zonder) en blaast iedereen vervolgens achterover omdat niemand verwacht dat er zo'n sterk en zuiver geluid uitkomt. Dus laat Bieber door jouw Bamster XS knallen voor maar € 79,99 (Adele, Afrojack, Beyonce, Major Lazer en Stormzy zijn ook prima te horen op de Bamster XS) en geniet van het gebruiksgemak, design en geluid.

  9

  De plus- en minpunten

  • Strak design
  • Klein formaat
  • Goede bas
  • Hoog en zuiver geluid
  • Volumeknoppen voelen los aan

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.