De beste Netflix series van 2019 - Maximale Netflix & Chill

  Een jaar komt op zijn einde en dat betekent dat we terugblikken op het beste van 2019. Er kwamen dit jaar weer tal van Netflix series uit waarvan we onwijs genoten. Zoveel zelfs dat we bijna met elkaar op de vuist gingen om te bepalen wat de beste Netflix series van 2019 zijn. Toch hebben we onze lijst weten samen te stellen en je kunt er hier alles over lezen!

  In deze lijst met beste Netflix series van 2019 zetten we de Netflix series op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  10. La Casa de Papel (seizoen 3)

  We trappen deze lijst af met het derde seizoen van een onwijs populaire Netflix-serie. We hebben het over seizoen 3 van La Casa de Papel die kijkers wederom vanaf de eerste seconde wist te boeien. Het verhaal over de Spaanse bandieten ging in 2019 met acht nieuwe afleveringen verder die ons constant op het puntje van onze stoel brachten.

  Net als eerdere seizoenen is het acteerwerk sterk en leef je volop mee met de personages. Deze zijn na twee seizoenen goed uitgewerkt en zijn dan ook de grootste drijfveer in het nieuwe seizoen. Hoe het precies met het verhaal zit leggen we je bewust niet uit, want ook voor nieuwkomers is de serie een flinke aanrader. Kijken maar dus naar de Spaanse Peaky Blinders!

  9. Living with Yourself

  De volgende Netflix serie die we in het zonnetje zetten is Living with Yourself. Deze bijzondere serie start niet al te best, maar klikt na een paar afleveringen op fantastische wijze. Dit heeft in grote mate te maken met de kracht van Paul Rudd.

  De Ant-Man-acteur speelt namelijk twee keer de hoofdrol in deze serie en zijn personages worden intens goed vertolkt. De serie heeft acht afleveringen die boordevol zitten met toffe humor en absurde logica. Het is een echte aanrader voor iedereen die zin heeft om zijn lachspieren te trainen.

  8. Mindhunter (seizoen 2)

  Van de gloednieuwe Living with Yourself gaan we door naar het tweede seizoen van Mindhunter. Na een sterk eerste seizoen keert deze seriemoordenaars-serie terug voor een nog beter tweede seizoen. Zoals het eerste seizoen al duidelijk maakte is Mindhunter onwijs goed in het ontwikkelen van haar personages in combinatie met de verontrustende visuele stijl.

  Dit wordt doorgezet in het tweede seizoen waarbij het verhaal iets breder getrokken wordt zonder dat de details die de serie juist zo goed maakten verloren gaan. Het tweede seizoen grijpt je vanaf de eerste seconde en laat je pas los nadat alle negen afleveringen gekeken zijn. Het is dan ook een meesterwerk voor bingers en al helemaal als je crimeseries fantastisch vindt.

  Netflix

  7. Bojack Horseman (seizoen 6A)

  Op de zevende plek is de bijzondere animatieserie Bojack Horseman te vinden. Deze grofgebekte animatieserie wordt ieder seizoen beter dankzij de manier waarop de makers met het verhaal omgaan. Doordacht, pijnlijk realistisch en met veel diepgang wordt het verhaal van een aftakelende filmster gebracht waardoor je constant aan de buis gekluisterd zit.

  De eerste helft van het seizoen kwam dit jaar uit en die acht afleveringen wisten er telkens weer voor te zorgen dat je nog een aflevering wilde kijken. Vergis je niet. Bojack Horseman is een komedie die je constant aan het lachen maakt, maar heeft meer dan genoeg momenten om ook tranen te doen rollen en dat maakt het een van de beste Netflix series van 2019.

  Netflix

  6. Russian Doll

  Nieuwkomer Russian Doll vinden we op de zesde plek in deze lijst met beste Netflix series van 2019. In de serie volg je Nadia die constant dezelfde dag opnieuw beleeft. Een vergelijking met Groundhog Day is dan ook niet mis.

  Wat de serie alleen zo sterk maakt is Natasha Lyonne (bekend van Orange is the New Black) die onwijs goed acteert in het acht afleveringen-tellende eerste seizoen. Iedere aflevering weet de kijker opnieuw te verrassen waardoor je niet precies weet wat je moet verwachten. Van schaterlachen tot tranen trekken; de serie gaat alle kanten op en dat op een onwijs vermakelijke en goede manier.

  Netflix

  5. Stranger Things (seizoen 3)

  Het derde seizoen van Stranger Things wist deze zomer iedereen in zijn greep te houden en dat is best logisch. De serie is een fenomeen na de eerdere seizoenen ondanks dat men bang was dat de series kwaliteit zou minderen. Niets bleek minder waar te zijn.

  Het derde seizoen wist zonder al te veel moeite de kwaliteit van seizoen 2 te overstijgen en is misschien zelfs het beste seizoen van de serie. Nu de kinderen wat ouder zijn geworden is het acteerwerk ook nog een stukje beter en het verhaallijn stak met acht afleveringen goed in elkaar. Het tempo lag hoog en actie was er meer dan genoeg. Het derde seizoen van Stranger Things staat dan ook met recht in deze lijst met beste Netflix series van 2019.

  4. The Crown (seizoen 3)

  Een andere serie die het op Netflix goed doet is The Crown. Na twee steengoede seizoenen in 2016 en 2017 werd er in 2018 een pauze ingelast. Dit bleek een fantastische keuze te zijn gezien het derde seizoen misschien wel de beste van allemaal is.

  Het derde seizoen weet alleen al dankzij Olivia Coleman hoge ogen te gooien. De actrice straalt in de hoofdrol en steelt iedere scène waarin ze te zien is. De tien afleveringen vliegen voorbij met haar op het scherm en met dit kostuumdrama (a la Downtown Abbey) kun je net als de eerste twee seizoenen er op rekenen dat Netflix weer Emmy’s in de wacht gaat slepen.

  Netflix

  3. The Witcher

  Het brons in onze lijst met beste Netflix series van 2019 gaat naar de meest recente serie in deze lijst: The Witcher. De serie, gebaseerd op de populaire boekenreeks van Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, brengt een bijzonder seizoen dat op een ongebruikelijke wijze haar verhaal vertelt. De losse, kleine verhalen van de schrijver worden namelijk omgetoverd tot een heel seizoen waarbij de doorlopende lijn Ciri’s zoektocht is.

  Wat volgt zijn een aantal extreem vermakelijke afleveringen met goede acteerkunsten van de hoofdrolspelers gemixt met wat matige CGI. The Witcher (zowel de serie als acteur Henry Cavill die Geralt of Rivia speelt) straalt het meest wanneer er actie te zien is. Deze blazen Game of Thrones omver dankzij de soepele choreografie, het camerawerk en de stunts zelf. Het is dan ook met recht een van de beste Netflix series van 2019 en we kunnen nu al niet wachten op een tweede seizoen.

  Netflix

  2. Sex Education

  Het zilver in onze lijst met beste Netflix series van 2019 gaat naar Sex Education. Deze hilarische komedie volgt de ongemakkelijke tiener Otis die zijn klasgenoten advies geeft op het gebied van de liefde. Het bedrijven van de liefde wel te verstaan. Otis’ moeder is namelijk sekstherapeut en van haar heeft Otis de nodige kennis opgedaan.

  De acht afleveringen van het eerste seizoen zijn dan ook onwijs grappig, terwijl de serie wel realistisch blijft. De tieners zijn goed geschreven en het acteerwerk (van onder andere Asa Butterfield) is ook niet mis. Sex Education is dan ook een frisse wind binnen de komedieseries en daar mag zeker een applaus voor gegeven worden.

  1. When They See Us

  Na negen Netflix series zijn we aangekomen bij het goud in deze lijst met beste Netflix series van 2019. Het goud gaat naar When They See Us, een korte dramaserie van Ava DuVernay. De befaamde regisseur brengt het verhaal van de Central Park Jogger zaak aan het licht en gaat over de levens van de vijf jongens die onterecht veroordeeld werden voor verkrachting van een vrouw in Central Park.

  DuVernay schetst een realistisch beeld van de tijd en de situatie die op sublieme wijze ondersteund wordt door fantastisch acteerwerk. In alle vier afleveringen straalt Jharrel Jerome als een van de beschuldigde jongens en heb je met alle heren te doen. De pijnlijke fouten van het Amerikaanse rechtssysteem worden belicht en zorgt er samen met eerdergenoemde voor dat dit een serie is die je moet zien om het te geloven. When They See Us is ongetwijfeld de beste Netflix serie van 2019.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht en iedere twee dagen om 12.00 uur een nieuwe lijst met de favoriete games en/of films van onze redacteuren!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.