Zonder te willen spoilen gebeurde er in de eerste episode van alles! Het was zonder twijfel een achtbaanrit vol emoties en een gebeurtenis waarvan menig speler de schrik heeft gekregen. Gotham City is nou eenmaal niet een stad waarin je rustig kunt lopen zonder dat er iets naars kan gebeuren. Zo heeft ook Batman ervaren. Telltale Batman Season 2 Episode 2 The Pact haakt in op alle gebeurtenissen, inclusief de keuzes die spelers gemaakt hebben.

Telltale Batman Season 2 Episode 2 Review afbeelding 1

Oefening baart kunst

Want dat is waar Telltale goed in is; verhalende game games voorschotelen om mensen op te laten gaan in fascinerende dialogen waarin vervolgens keuzes gemaakt mogen worden. En al die keuzes bepalen de loop van het verhaal. In episode 1 was dat vooral: voorzichtige of stoute Batman. In episode 2 is dit ook het geval al gebiedt eerlijkheid te zeggen dat dit wel de meest slaapverwekkende Batman episode is die Telltale kent.

Het spannendste stuk zit meteen in het eerste gedeelte van de episode waarin Batman oog in oog staat met schurk Bane. Wat volgt is een gevecht en die actie om van te genieten. Maar eigenlijk kakt hierna de episode in. Bruce wordt geforceerd om uit te zoeken welke criminelen allemaal in the pact zitten, vandaar de titel, maar wat volgt is Saai met hoofdletter s.

Telltale Batman Season 2 Episode 2 Review afbeelding 2

Slaapverwekkende Bane

Een beetje rond keutelen om Bane aan het praten te krijgen is niet boeiend en het gesprek tussendoor met The Joker is niet van het niveau van Telltale dat we gewend zijn. En even later in de episode als er op onderzoek moet worden uitgegaan en Bruce met Regina praat val je al bijna helemaal in slaap.

Dit is de zwakte van episodes in delen uitbrengen, want het is we duidelijk dat dit een gedeelte gameplay is dat tussen leukere momenten hoort. Een beetje vergelijkbaar met de tv-serie Game of Thrones waarbij je soms een aflevering kreeg voorgeschoteld met actie en toffe wendingen, om een week later te denken: was dat alles, waar gaan we naartoe?

Nou, precies dat gevoel krijg je nu ook in deze tweede episode en dat is zonde. Dat neemt niet weg dat alles slaapverwekkend is. Het is interessant dat Harley Quinn in beeld komt en tegen het einde komen er weer leuke actievolle momenten en weet je haast zeker dat het wel goed moet komen in de volgende episode. Daar gaan we tenminste vanuit.

Telltale Batman Season 2 Episode 2 Review afbeelding 3

Telltale Batman Season 2 Episode 2 Review - Laat vieze smaak achter

Maar eerlijkheid gebiedt dus te zeggen dat deze episode niet veel in huis heeft om wat positiefs over te melden. Zeker na de smaakvolle eerste episode zul je van een koude kermis thuiskomen. Waar zijn bijvoorbeeld toffe puzzels?

Of waar waren de goede dialogen? Waar was de humor? Laten we er vanuit gaan dat episode 3 van deze wansmaak zal wegnemen. Fingers crossed!