Top 10 historische Assassin's Creed personages

  Assassin's Creed is een serie die ons sinds 2007 vermaakt met tal van games, elk met hun eigen historische setting en personages. Met Assassin's Creed Origins in het vooruitzicht, de game komt 27 oktober uit, hebben wij de Top 10 historische Assassin's Creed personages voor je samengesteld. Let op, er zitten spoilers in dit artikel!

  10. Niccolò Machiavelli

  Ten tijde van de Renaissance, die begon halverwege de vijftiende eeuw, veranderde het denkbeeld van de mensheid drastisch. Er werd niet langer blindelings geluisterd naar de kerk en de mens deed meer eigen onderzoek naar hoe dingen in elkaar steken. Een culturele revolutie werd ontketend en Niccolò Machiavelli was daar een sleutelfiguur in.

  De Italiaan was onder andere diplomaat, historicus, dichter, humanist en politiek filosoof. Door die laatste "taak" is Machiavelli één van de grondleggers van de moderne politieke wetenschappen. Hij schopte tegen alle heilige huisjes aan, maar werd desondanks wel hoofd van de Tweede Kanselarij van stadstaat Firenze.

  Als hoofd van de Tweede Kanselarij moest hij zich bezighouden met het grondgebied en buitenlandse zaken. Hij zette een leger op, wat Firenze niet had, en nam Pisa over. Machiavelli was ervan overtuigd dat alleen een grote, stabiele staat zichzelf kon onderhouden, maar het lukte hem nooit om Firenze naar die positie toe te brengen.

  In Assassin's Creed 2 en Brotherhood is Machiavelli je mentor en later zelfs leider van de Assassijnengilde in Firenze en helpt hij hoofdpersoon Ezio bij het omleggen van verschillende Tempeliers in Italië.

  9. Rodrigo Borgia

  Alhoewel Rodrigo Borgia in eerste instantie niet het meest bekende personage is, is er toch een televisieserie naar hem vernoemd. De Borgia familie was namelijk niet zo’n hele lieve familie, maar regeerde toch over de Kerkelijke Staat tussen 1492 en 1507 met Rodrigo als Paus.

  Rodrigo’s zoon Cesare was een wreed generaal en veroverde land na land. Dit met toestemming van Rodrigo (of Paus Alexander VI). Het eerste wapenfeit van Borgia als paus was overigens het onderverdelen van het door Columbus ontdekte Amerika tussen Portugal en Spanje. Het uiteindelijke resultaat is bekend.

  In Assassin’s Creed 2 en Brotherhood is Rodrigo Borgia de grote antagonist. Hij is namelijk het grote meesterbrein achter het complot om de familie Auditore te laten executeren. Het kost hoofdpersoon Ezio het hele tweede deel om erachter te komen dat Rodrigo hier verantwoordelijk voor is. Assassin’s Creed Brotherhood staat dan ook in het teken om bij Borgia te komen en hem om te leggen.

  Ironish genoeg is het niet Ezio, maar Rodrigo’s zoon Cesare die hem vermoord met een giftige appel. Ezio sluipt nog de Engelenburcht waar Rodrigo woonde binnen, maar ziet al snel dat een mes door zijn keel steken geen zin meer heeft.

  8. Mary Read

  Mary Read is misschien wel één van de meest opvallende verschijningen geweest onder piraten. Zij deed zich namelijk voor als man om zo aan het werk te geraken in de piraterij. Ze stond dan ook lange tijd bekend als Mark Read.

  In 1718 voegde Read zich bij de bemanning van de bekende piraat Jack Rackham en zijn vrouw Anne Bonny. Laatstgenoemde kwam er al snel achter dat Mary een vrouw was en niet veel later wist Rackham het ook. De drie begonnen een driehoeksverhouding, maar daar kwam na een paar maanden een abrupt einde aan toen ze gevangengenomen werden door piratenjagers.

  In Assassin’s Creed Black Flag is Mary’s schuilnaam niet Mark, maar James Kidd, de zogenaamde zoon van de beroemde William Kidd. Ze fungeert als bondgenoot van hoofdpersoon Edward Kenway en helpt hem met het vinden van The Observatory, een verborgen locatie van de eerste beschaving.

  Ook weet Mary in de game niet lang te verbergen dat ze eigenlijk een vrouw is. Ze vertelt het weliswaar aan Edward, maar wordt niet al te lang daarna opgepakt. Iedereen weet nu dat ze vrouw is. Niet dat ze daar veel last van gaat hebben, want ze sterft al snel in de gevangenis.

  7. Charles Darwin

  Charles Darwin is wereldwijd bekend, omdat hij de evolutietheorie wist te bewijzen: mensen zijn voortgekomen uit apenrassen. Alhoewel hij daar het meest bekend van is, is zijn rol als natuuronderzoeker zeker ook niet te onderschatten. Met zijn schip The Beagle reisde hij de wereld rond om nieuwe diersoorten te onderzoeken. Dat resulteerde in tal van nieuwe ontdekkingen.

  Zijn ontdekkingen zorgden voor controversie in Londen, waar de mensen nogal traditioneel ingesteld waren en weigerden de evolutietheorie te erkennen. Dit resulteerde in anti-Darwin propaganda, iets waar Darwin in Assassin’s Creed Syndicate tegen streed en daarbij de hulp inschakelde van assassins Jacob en Evie Frye.

  6. Koningin Victoria

  Assassin’s Creed Syndicate speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk van de negentiende eeuw. Dat er een heel tijdperk vernoemd werd naar één persoon, moet iets over diegene zeggen. Koningin Victoria regeerde van 1837 en 1901 over het Britse rijk en was enorm populair.

  Onder haar bewind kende het Verenigd Koninkrijk een enorme periode van welvaart, grotendeels te danken aan de industriële revolutie en de financiële opbrengsten van de overzeese kolonies. De architectuur onder haar bewind had ook een hele uitgesproken stijl, die kenmerkend gotisch en sober was.

  In Assassin’s Creed Syndicate komt de Frye tweeling geregeld in contact met koningin Victoria. Dit om haar te beschermen tegen complotten van Tempeliers.

  5. Koning Lodewijk XVI

  Waar de ene vorst een bondgenoot van de Assassijnen is, is de ander weer een groot tegenstander van ze. Niet alleen van hen overigens, maar van vrijwel iedereen. Koning Lodewijk XVI was namelijk de heerser van Frankrijk toen de Franse revolutie in 1789 uitbrak.

  Het verhaal van de Franse revolutie is inmiddels wel bekend. De Franse bevolking was klaar met de standensamenleving, want de laaggeklasseerde boeren hadden amper iets terwijl de adel zowat zwom in het geld. Koning Lodewijk XVI was dus de logische zondebok.

  In Assassin’s Creed Unity was de rol van Lodewijk niet bijzonder groot. Althans, hij kwam nooit in contact met hoofdpersoon Arno Dorian. Zijn executie daarentegen zorgde wel voor een grote omslag in het verhaal, omdat vanaf dat moment de macht in Frankrijk bij de bevolking lag. Dat werd in het straatbeeld wel duidelijk.

  4. Blackbeard

  De tweede piraat in de lijst en misschien wel de meest gevreesde van allemaal. Edward Thatch, beter bekend als Blackbeard, was een gevreesd zeeman. Geboren in Bristol, maar gemaakt voor het piratenleven. Ergens na 1710 kwam Thatch in contact met de gevreesde Benjamin Hornigold en vanaf dat moment sloeg hij aan het kapen.

  In 1917 veroverde Blackbeard het Franse fregat La Concorde en doopte het om tot Queen Anne’s Revenge. Twintig maanden lang was hij een gevaar op zee en kaapte hij schip na schip, totdat hij gedood werd door twee schepen van de Britse regering ergens voor de Amerikaanse kust.

  In Assassin’s Creed Black Flag werkt Blackbeard vaak samen met hoofdpersoon Edward Kenway. Samen maken ze de zeeën onveilig, maar het hierboven beschreven einde nekt Thatch ook in de game. Edward weet te ontkomen.

  3. George Washington

  Inderdaad, ja. De eerste president van de Verenigde Staten heeft in Assassin’s Creed gezeten. Logisch ook, want deel drie speelt zich af tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en daarin speelde George Washington een grote rol.

  Mede onder leiding van Washington, toen nog generaal, waren de koloniale rebellengroepen te sterk voor de Britse legers die hun Amerikaanse kolonies wilden behouden. Dat mislukte uiteindelijk, waarna er in 1783 een tweezijdige onafhankelijkheidsverklaring werd getekend voor de Verenigde Staten. Zes jaar later, in 1789, werd Washington verkozen tot eerste president van de Verenigde Staten.

  In Assassin’s Creed 3 komt hoofdpersoon Connor vaak in contact met Washington. Zo moet hij hem beschermen tegen Tempelieraanvallen van vooral Charles Lee. Uiteindelijk hebben ze ook hetzelfde doel. Washington wil de Britse heerschappij de das om doen, terwijl Connor en de Assassijnen hetzelfde willen omdat de Britse leiders Tempeliers zijn.

  2. Leonardo da Vinci

  Wat was Leonardo da Vinci niet? Hij was uitvinder, kunstenaar, architect, filosoof, schrijver, componist en ga zo maar door. Dit ongekend veelzijdige talent was tijdens de Renaissance enorm belangrijk op cultureel gebied met zijn uitvindingen en andere creaties.

  Da Vinci schilderde tal van meesterwerken, waarvan er slechts nog zeventien over zijn en bijna allemaal in bezit van de Engelse koningin zijn. Zijn bekendste werk was natuurlijk de Mona Lisa, een portret van een jonge vrouw met een mysterieuze glimlach. Ook hield Da Vinci zich bezig met het uitvinden van nieuwe objecten, zoals een vliegtuig. Hij was de rest van de wereld dus al zo’n vierhonderd jaar voor.

  In Assassin’s Creed 2 en Brotherhood is Da Vinci een vriend van hoofdpersoon Ezio. Vaak laat hij zijn uitvindingen testen door de jonge Assassijn of brengt hij verbeteringen aan Ezio’s wapens. Een nuttige vriend dus.

  Dankzij Leonardo kreeg Ezio zijn verborgen messen, pistolen en gifpijlen. Leuk detail is dat hij Ezio in Assassin’s Creed 2 vertelde over een nieuw schilderij en dat liet zien. En raad eens? Dat is de Mona Lisa.

  1. Napoleon Bonaparte

  De kleine Fransman die begin negentiende eeuw jarenlang Europa in zijn macht had, maakte in 2014 zijn opwachting in Assassin’s Creed Unity. Tijdens de Franse Revolutie wist nog niemand dat een enkel persoon zoals hij binnen vijftien jaar heel Europa kon beheersen.

  Het zat Napoleon dan ook wel mee. Nadat de Franse koning in 1793 onthoofd werd, kwam er een nieuw soort bestuur, maar deze voldeed niet aan de verwachtingen. Een staatsgreep van de toen populaire Napoleon en enkele anderen volgde in 1799, waarna de macht bij hen lag. Vervolgens schakelde hij al zijn tegenstanders uit, waardoor hij vanzelf de enige overgebleven machtshebber bleef. Vanuit die positie kon hij 'rustig' zijn rijk uitbreiden.

  In Assassin’s Creed Unity ontmoeten Napoleon en Arno Dorian elkaar per toeval toen zij beiden de kluis van de Franse koning probeerden binnen te dringen. De twee blijken elkaar wel te liggen en Arno helpt Napoleon geregeld bij escortmissies. Waarschijnlijk niet wetende dat hij een latere maniak in een zetel helpt.

  Wie zijn jouw favoriete historische Assassin's Creed personages?

  Het moge duidelijk wezen dat er veel historische Assassin's Creed personages voorbij zijn gekomen in al die jaren. Wie is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

  Assassin's Creed Syndicate

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.