Assassin's Creed Syndicate The Last Maharaja DLC Review - Klein maar fijn

  Dan is het ineens weer tijd voor een volgende DLC voor Assassin's Creed Syndicate. The Last Maharaja neemt ons mee met het verhaal van Dunleep Singh. Lees hier onze AC Syndicate The Last Maharaja DLC review.

  Prins Dunleep Singh zit diep in de problemen en de templars hebben het op hem gemunt. De eerdere Jack the Ripper DLC liet ons al weten dat Jacob en Evie een behoorlijke tijd doorgebracht hebben in India, waar ook in het hoofdverhaal de voormalig Britse kolonie af en toe aan bod komt. In de tweede en laatste DLC is dit niet anders. Aan Jacob en Evie de taak om Singh uit de problemen te halen in Assassin's Creed Syndicate The Last Maharaja.

  Anders dan gehoopt

  En laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het is allemaal niet zo spectaculair als de DLC van Jack the Ripper. Het zijn 'slechts' een tiental nieuwe missies in eenzelfde setting die weinig vernieuwends met zich meebrengen. De vraag is of je dat moet verwachten van deze DLC. Na al het geweld van Jack the Ripper en de problemen die hij veroorzaakte waren de verwachtingen allicht wat hoog voor The Last Maharaja.

  The Last Maharaja is dan ook meer een pakket met extra missies dan dat het echt als een uitgebeide expansion aanvoelt. Datzelfde gebeurde eerder ook al toen Charles en Dickens missies toegevoegd werden aan Assassin's Creed Syndicate, welke toch wat karig waren.

  Syndicate the Last Maharaja DLC Review 1

  Goede personages en het beste van de setting

  Maar dat doet zeker niet onder voor de goede personages. Jacob, Evie en Henry Green kenden we natuurlijk al, maar ook Prins Dunleep Singh had een kleine rol in het hoofdverhaal van Assassin's Creed Syndicate. De personages zijn interessant en hebben een goed uitgewerkte achtergrond met goede motivaties om te doen wat ze doen, in tegenstelling tot de Charles en Dickens missies.

  Wat The Last Maharaja vooral probeert te doen is zoveel mogelijk Assassin's Creed in een korte DLC stoppen. Dat wil wat betreft de setting zeggen dat je terug gaat naar alle populaire landmarks en plaatsen waar je in Assassin's Creed Syndicate ook al was. Het is heel tof om bijvoorbeeld nogmaals in de breken in de Bank of London. Dat maakt de missies minder generiek en juist spectaculairder.

  Syndicate the Last Maharaja DLC Review 2

  Echte Assassin's Creed gevoel

  Mensen die niet genoeg kunnen krijgen van Assassin's Creed (en ook nog eens geen nieuwe game krijgen dit jaar!), zullen zich gemakkelijk kunnen vinden in The Last Maharaja. De gameplay is vertrouwd en de missies afwisselend genoeg om zoveel mogelijk van Assassin's Creed te proppen in een kort missiepakket.

  De missies, het verhaal en de gameplay zijn eigenlijk allemaal authentiek aan wat we gewend zijn. Aan de ene kant hadden innoverende elementen leuk geweest, maar aan de andere kant is het feit dat het echte Assassin's Creed gevoel gewaarborgd wordt ook wel fijn.

  Syndicate the Last Maharaja DLC Review 3

  Prijs en vrijetijds opoffering

  De DLC gaat zo'n drie uur van je vrije tijd vergen en kost los zeven euro in de desbetreffende online stores. Mensen met een season pass kunnen de The Last Maharaja gratis toevoegen aan hun game. Tijdens het opstarten zal er een nieuw missie-icoontje op de map verschijnen. En wat dat betreft is de extra content eigenlijk vrij toegankelijk.

  In die drie uur tijd valt er gelukkig heel wat te beleven. Ubisoft heeft ervoor gezorgd dat deze drie uur vol met afwisselende actie zit, zodat er genoeg te doen valt. Ook valt deze DLC helemaal buiten het originele verhaal en buiten andere DLC, zodat deze echt los daarvan gespeeld kan worden. Zo wordt voor de eerste missie aangeraden dat je 'slechts' level 3 bent.

  Syndicate the Last Maharaja DLC Review 4

  Meer Assassin's Creed, maar niet cruciaal

  Memorabel zal The Last Maharaja niet zijn, op de manier zoals Jack the Ripper dat wel is. Zo uitgebreid als de Jack the Ripper is The Last Maharaja ook niet. Maar voor de echte liefhebbers voegt het wel wat extra's toe met nieuwe missies en een nieuw verhaal. Voor zeven euro (of in de season pass) is het de moeite waard om de DLC te downloaden.

  Je hoeft echter niet bang te zijn wat te missen als je er toch voor kiest om The Last Maharaja niet aan te schaffen. de extra content voegt eigenlijk niet veel meer toe dan een doekje voor het bloeden, aangezien de echte fans langer zullen moeten wachten dan ze gewend zijn op een nieuwe game in de franchise. Alles behalve cruciaal is het dus om The Last Maharaja te spelen.

  6

  De plus- en minpunten

  • Gave missies
  • Goede personages
  • Wel wat kort
  • Veel van hetzelfde
  • Niet memorabel

  Assassin's Creed Syndicate

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.