Top 5 minigames in games - extra genot!

Article
woensdag, 09 maart 2016 om 18:00
xgn google image
Ken je dat? Je bent begonnen aan een nieuwe playthrough van World of Warcraft, lekker aan het levelen. Tot je plots een hengel aanschaft, ineens lijkt dat levelen niet meer zo belangrijk, wie weet zit er in dat plasje vis wel enorm toffe armor. Als je eenmaal klaar bent met je sessie en op de klok kijkt ben je drie uur verder en besef je dat je net urenlang digitale vissen hebt zitten vangen. Gelukkig is dit niet het meest afleidende voorbeeld, die minigames zetten we hier voor je op een rijtje in onze top 5 minigames in games.

5. Liars dice - Red dead redemption

Dit eenvoudige dobbelspelletje is verbazingwekkend leuk, de spelregels moet je even doorhebben, maar als dat eenmaal is gebeurt kun je een aardig tijdje zoet zijn en is het een van de toffere games in games, niet alleen in dit lijstje, maar van games in games aller tijden.
Misschien ken je dit spelletje ook wel van de tweede Pirates of the Carribean film. Je speelt het met twee of meer spelers, elke speler heeft vijf dobbelstenen die in een soort Yahtzee-bekertje gaan. Vervolgens schud je een beetje met de beker en knal je hem op de tafel.
De regels moet je, zoals gezegd, even door hebben. De hoeveelheid ogen houd je voor jezelf, je mag inzetten met een bepaald aantal ogen. De speler na jou moet een grotere hoeveelheid van hetzelfde aantal ogen inzetten, of een kleinere hoeveelheid van een hoger aantal ogen.
Dit klinkt misschien te ingewikkeld voor de meeste mini games inderdaad, maar als je een paar potjes speelt kun je niet meer stoppen. Een van de verslavender games in games in dit lijstje.
86153

4. Gwent - Witcher 3

Als je The Witcher 3 nog niet hebt gespeeld, ga je schamen. Het is een ontzettend toffe game, en bij een goede game hoort natuurlijk ook een goede mini game. Daar denken ze bij CD Projekt hetzelfde over, want Gwent is een kaartspelletje waar je een hoop uren in kwijt kunt. Als je niet oppast, ben je langer bezig een winnende strategie voor Gwent te bedenken dan je met de game zelf in de weer bent.
Gwent is in het beginsel een CCG, door het spel heen kun je kaarten verzamelen, aan toernooien meedoen of een snel potje tegen een handelaar of kastelein van dat ene dorpje.
Als je nog niet zo goed weet hoe je het kaartspelletje het beste kunt spelen, er staan complete strategieën online van Gwent.
Er zijn in totaal honderdvijftig verschillende kaarten die je kunt gebruiken. Het spel begint met het opgooien van een muntje om te bepalen wie er mag beginnen. Vervolgens mogen de spelers tien kaarten uit hun deck pakken en kunnen er twee ingeruild worden voor andere kaarten.
Op de kaarten staan strength points, je wint het spelletje als je meer punten dan je tegenstander hebt zodra je geen kaarten meer in je handen hebt. Een spelletje bestaat uit drie rondes de beste uit drie rondes wint. Het feit dat deze ijzersterke game ook nog een van de ijzersterkste games in games heeft, maakt dit een terechte nummer 4.
86154

3. Arcade games - GTA serie

Wat begon met een grapje in GTA 3, werd een steeds uitgebreidere collectie arcade mini games. Deze collectie kwam tot een climax in GTA: San Andreas, waar maar liefst 4 verschillende arcadekasten met mini games op meerdere locaties te vinden waren.
Het eerste spelletje was pogo the monkey, niet speelbaar in GTA 3, maar er werd op verschillende plaatsen reclame gemaakt voor deze “game”.
GTA: San Andreas nam het idee voor een arcadekast in een game en rende ermee vandoor. Zo zijn er vier arcadegames te spelen in bars, huizen of in casino’s. Niet elk spelletje is even leuk, maar spelletjes als Go Go Space Monkey, houden je wel even zoet.
Go Go Space Monkey is een spelletje waarbij je, zoals de titel misschien al een beetje weggeeft, een aapje door de ruimte moet loodsen. Het aapje reist door de ruimte in een houten kuip die raketten afvuurt. Met deze raketten moet je buitenaardse bananen weren. Belachelijk, dat klopt, maar desalniettemin erg leuk en je kunt er aardig lang zoet mee zijn.
Andere games in games in de GTA series zijn Let’s get ready to Bumble, Duality, Cub3d en They Crawled from Uranus
86156

2. Vissen - The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Als je kunt vissen in een avonturengame kun je de borst wel nat maken. Op een of andere manier is het elke keer een uitdaging om een zeldzame, zware of enorme vis te vangen.
In Ocarina of Time wordt het vissen naar een ander niveau getild. Bij Lake Hylia zit een huisje, als je daar naar binnen gaat kom je bij een visvijver, de eigenaar hiervan belooft je een beloning als je de grootste vis vangt. Het is een interessant spelletje, deze minigame, want je kunt gewoon naar je scherm turen in afwachting op een beet.
Als je eenmaal beet hebt begint het spel pas echt, want je moet goed in de gaten houden dat je de hengel niet te gespannen houdt, als je dat wel doet, knapt de lijn en ben je de vis kwijt. Hoe groter de vis, hoe groter de uitdaging, maar je krijgt ook een grotere beloning. Als je de grootste vis vangt en de recordhouder van de vijver wordt, ontvang je zelfs een golden scale, waarmee je dieper kunt duiken en nieuwe dingen kunt ontdekken. Een van de wat nuttiger games in games op dit lijstje dus.
86157

1. Geometry Wars - Project Gotham Racing 2

Jawel, de nummer één op dit lijstje deed het zo goed als minigame in de racing game van Microsoft, dat het een eigen game kreeg. De titel heeft het erg goed gedaan als xbox live arcade titel, is inmiddels al toe aan het derde deel en heeft inmiddels zijn eigen fanbase.
Voor de mensen die niet zo bekend zijn met deze Bullet Hell game, het doel van het spel is zo lang mogelijk overleven terwijl je van alle kanten met vijanden wordt bestookt. Je speelt het op een rechthoekig veld en je bestuurt het ruimtescheepje in het midden van je scherm met de linkerpook van je controller. Met je rechterpook kun je bepalen welke kant je kogels worden afgevuurd. Het afzonderlijk van elkaar gebruiken van de pookjes is wat deze game zo lastig maakt.
Het begon als een testprojectje, om de controller van de Xbox uit te testen, groeide uit tot minigame in Project Gotham Racing 2. Nu heeft het spelletje dus al drie op zichzelf staande titels. Geometry wars is een terechte nummer één op dit lijstje met games in games, lijkt ons.

Populair Nieuws