Trio of Towns trapt af met een behoorlijk generiek verhaal. Jij hebt van jongs af aan altijd al boer willen zijn en nu je eindelijk op de juiste leeftijd bent gekomen, is het zover; je mag van je sceptische vader aan je eigen boerderij beginnen. Een graatmager verhaal natuurlijk, maar ach, het draait om de boeren in de nieuwe Story of Seasons.

Boertje spelen

En dat boer spelen zit verrassend goed in elkaar. Hoewel je begint met een klein boerderijtje, groeit deze al snel uit tot een aanzienlijk formaat en moet je goed nadenken over wat je als eerste wilt gaan doen. Voor je het weet zit de dag er alweer op en heb je lang niet alles kunnen doen waar je zin in had. Of misschien wilde je teveel doen op een dag en val je neer van vermoeidheid.

Story of Seasons Trio of Towns kent namelijk, net als zijn voorgangers, een stamina-systeem. Dit zorgt ervoor dat je, zeker aan het begin, rekening moet houden met wat je op een dag van plan bent. Zoals gezegd is dit vooral in het begin van de game een probleem, later zal je maaltijden kunnen maken die dit probleem weer wegnemen. Daarmee wordt helaas wel de voornaamste uitdaging van de game weggehaald.

story of seasons trio of towns review

Werk samen met de dorpslieden

De naam van de game slaat op een drieluik aan dorpjes waaruit je kunt kiezen om je waar aan te verkopen. Aan het begin van de game kun je alleen handel drijven met een western stadje, maar later zal je ook toegang krijgen tot een tropisch dorp en een meer Aziatisch dorpje. Gaanderweg zal je erachter komen welk dorp meer betaalt voor een bepaald product en op die manierkom je er ook achter komen waar je het meest aan verdient.

Dit drieluik aan dorpjes is ook direct het meest originele dat de game je voorschotelt. Als je in het verleden een Harvest Moon game hebt gespeeld, zal je je redelijk thuisvoelen in deze Story of Seasons Trio of Towns.

Zo is er eigenlijk altijd wel wat te doen. Heb je op regenachtige dagen geen reden meer om je land water te geven? Dan ga je een dagje in de mijnen werken om peperdure edelstenen op de graven. Of als je meer zin hebt om te vissen, is dat natuurlijk ook geen probleem.

story of seasons trio of towns review

But why?

Het probleem is alleen dat je je na een behoorlijk aantal uur gaat afvragen waar je het voor doet. Je hebt vrienden gesloten met de inwoners van de meeste dorpjes, je boerderij loopt als een tierelier en je hebt geld als water. Een van de uitdagingen is dan om het beste product van je land of uit je dieren te laten komen en zo een festival te winnen.

Maar ook dat gebeurt maar eens in de maand. De rest van de maand zal je bezig zijn met het onderhouden van je boerderij en vriendschappen. Ohja, en je kunt trouwen. Maar buiten een leuke scene is daar ook weining in te vinden.

Overigens moet je de laatste alinea niet lezen alsof de game kan worden afgeschreven. Story of Seasons Trio of Towns is eenvoudigweg een game die niet voor iedereen is weggelegd. Ben jij iemand die bijvoorbeeld uren kan steken in het onderhouden van zijn boerderij in Farmville of een van zijn klonen?

Dan past Story of Seasons Trio of Towns prima binnen je straatje. Als dat niet het geval is, dan zal je jezelf minder lang vermaken met de game dan je in eerste instantie zou verwachten. Er blijft altijd wel iets te doen, ook nadat je alle dorpsgenoten hebt bevriend en je jouw boerderij een aantal keer festivals hebt laten winnen. De vraag is alleen of je zin hebt om dat eindeloos te blijven doen.

story of seasons trio of towns review

Story of Seasons Trio of Towns Review - Kan beter

Uiteindelijk kunnen we zeggen dat Story of Seasons Trio of Towns een game is die leuk is, maar niet eindeloos plezier oplevert. Op een gegeven moment zal je het wel gezien hebben, hoe koddig de kippen, koeien en kuikentjes ook zijn.

Je mag dan ook zelf de afweging maken of Trio of Towns een game voor jou is. Gaat jouw innerlijke boerenhart sneller kloppen na het lezen van deze review? Dan kun je deze game zeker halen. Als je verwacht een soort Animal Crossing aan te schaffen bij het kopen van deze game, dan kom je van een koude kermis thuis.