Heb je altijd al boer willen worden? Dat is mooi, want dan hebben jij en de protagonist van Story of Seasons Trio of Towns iets gemeen. Het hoofdpersonage, dat door jou valt te customizen, besluit namelijk dat hij niets liever in zijn leven wil dan boer worden. Wanneer zijn ouders besluiten om te verhuizen is het volgens hem of haar dan ook de uitgelezen kans om aan de slag te gaan op een eigen stukje grond.

Zaaien, oogsten, ploegen, herhalen

Flinterdun, maar dan ook echt een flinterdun verhaal natuurlijk. Maar dat valt de game te vergeven, het draait in Story of Seasons Trio of Towns om boertje spelen. Wanneer je de game om die reden op 13 oktober in huis haalt, dan kan je jouw hart in ieder geval ophalen. Ploegen, zaaien, beregenen, oogsten en vervolgens natuurlijk je oogst ook weer verkopen.

Dat verkopen doe je door jouw oogst in een kist te mieteren die op jouw erf staat. Om vijf uur ’s middags komt er iemand van het door jou aangewezen dorp vervolgens de kist weer leeghalen en de volgende dag begint alles weer opnieuw. Met als doel natuurlijk een zo goed mogelijk lopende boerderij te krijgen.

story of seasons trio of towns preview

Alles in drieën

Het door jou aangewezen dorp is een keuze die je maakt uit een drieluik van dorpen, vandaar de titel, die grenzen aan je boerderij. Elk dorp heeft zijn eigen thema, zo heeft het ene dorp een western thema, het volgende dorp een wat meer tropisch thema en het andere dorp heeft een wat Aziatische stijl meegekregen. Elk dorp heeft zijn eigen kenmerken en specialisaties, zo is het ene dorp vol met vis en heeft een ander dorp juist weer veel mijnen waar je uit kunt putten.

Op die manier is er tot dusver altijd wel iets te doen en dat zal je weten ook. Mocht je in Trio of Towns een beetje goed uit de verf willen komen dan is tijdsmanagement alles. De dag begin je met het oogsten en water geven van je gewassen, vervolgens ga je bij de dieren kijken en de rest van de dag vul je in met wat er op dat moment de meeste prioriteit heeft. Is het tijd om jouw gereedschap te upgraden en heb je dus erts nodig uit de mijnen, of ga je juist aan de slag met een hengel om een zo lekker mogelijk gerecht klaar te maken?

story of seasons trio of towns preview

Lesje plannen

Story of Seasons Trio of Towns lijkt op de eerste plaats dan ook een lesje in agendaplanning te gaan worden. En het vreemde is; daar is eigenlijk helemaal niets mis mee. Voor je het weet heb je genoeg uren in de game gestoken om een goede boerderij op touw te zetten en daar gelukkige dieren te hebben. Of je bent bezig om kaarten of cadeautjes naar dorpelingen te sturen om in een zo goed mogelijk daglicht bij dat dorp te komen.

Dat doe je allemaal onder begeleiding van koddige muziek en minstens zo koddig getekende figuren en dieren. Zelfs als je wordt aangevallen door een beer ben je nog eerder geneigd het beest te knuffelen dan om ervoor weg te rennen uit angst voor je leven. Het zorgt ervoor dat de game redelijk luchtig oogt en dat je met een glimlach op je mond alle taken voor die dag aan het uitvoeren bent.

story of seasons trio of towns preview

Story of Seasons Trio of Towns Preview - Leuk voor onderweg

Story of Seasons Trio of Towns lijkt tot dusver vooral een leuke tijdsput te gaan worden. Een game die je in de trein gaat spelen om hier even wat aardappels te oogsten of daar even wat koper uit de grond te halen. Vervolgens ben je aangekomen op het station en klap je de 3DS of 2DS weer dicht. Tenzij je nog de oude 2DS hebt, die kan je beter niet dichtklappen.

Het zal geen titel worden waar iedereen massaal voor naar de winkel gaat rennen. Maar dat is ook niet de bedoeling van Story of Seasons Trio of Towns. Wat vooral de bedoeling is, is het plezier dat je hebt tijdens het spelen van een dergelijke game. En plezier zal je in elk geval wel hebben.