De 5 beste The Lord of the Rings games - Vechten in Middle-earth

  Een goede game maken van een populaire franchise als The Lord of The Rings is zeker niet makkelijk, maar toch zijn er een paar hele toffe The Lord of the Rings games te spelen. En met het uitkomen van Shadow of War zetten wij de vijf beste The Lord of the Rings games voor je op een rijtje!

  5. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

  Deze hack en slash game kwam uit in 2002 en is uitgebracht door EA. In The Lord of the Rings: The Two Towers speel je de gebeurtenissen uit de films The Fellowship of the Ring en The Two Towers na. Je bestuurt dus niet alleen je favoriete personages in de tweede film, ondanks dat de titel dat wel zegt.

  In The Two Towers kun je spelen als Aragorn, Legolas en Gimli. Ook kun je het allereerste level, de introductie, spelen als Isildur. In dit level speel je de veldslag na waar Sauron werd verslagen, maar de ring niet werd vernietigd.

  The Two Towers game was een mega groot succes. Het spel wist zo goed als vier miljoen exemplaren te verkopen en wist meerder prijzen binnen te slepen. Bij ons staat hij op plek 5, een hele toffe game!

  4. The Lord of the Rings Online (2007)

  Deze MMORPG kwam uit in 2007 en is, sinds 2010, gratis te spelen voor iederen die in het bezit is van een PC. Voor veel fans was deze game een droom die uitkwam. De wereld van Middle-earth waarbij je een eigen personage kan maken en helemaal kan aanpassen aan jouw voorkeuren. Of je nou een elf, dwerg of mens wil zijn, die keuze is helemaal aan jou!

  De The Lord of the Rings game moest de strijd aangaan met de MMO die de kroon spant: World of Warcraft. En dat is zeker gelukt, al helemaal toen de maker besloot om de game gratis te maken. Je hoefde niet meer per maand te betalen en dat zorgde ervoor dat veel gamers maar eens aan de slag gingen met deze MMORPG.

  3. Middle-earth: Shadow of Mordor (2014)

  Shadow of Mordor was tot het uitkomen van Shadow of War (het vervolg) de laatste The Lord of the Rings game die op de markt is gekomen. De game van uitgever Warner Bros wordt gezien als een soort kruising van de Batman games en Assassin's Creed games, alleen dan in het universum van The Lord of the Rings.

  En in alle eerlijkheid lijkt de game daar ook wel een beetje op, maar dat zegt niks over de kwaliteit van het spel. Shadow of Mordor is namelijk een knaller van een game. Met het Nemesis-systeem waarin vijanden net zoals jou een niveau omhoog kunnen gaan bij het verslaan van de tegenstander voelde het spel vernieuwend aan.

  Middle-earth: Shadow of Mordor speelt zich af tussen de verhaallijnen van The Hobbit en The Lord of the Rings. In dit spel speel je als Talion, een doler die door de geest Celebrimbor weer tot leven wordt gebracht. Samen met Celebrimbor ga je op zoek naar wraak in het duistere Mordor.

  2. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth I & II (2004 & 2006)

  Oké, hier spelen we een beetje vals. Dit zijn, zoals je al kon zien, twee spellen. Maar ze horen allebei zeker weten in dit rijtje thuis. The Battle for Middle-earth zijn RTS (real time strategy) games en zijn echte klassiekers als het gaat om The Lord of the Rings games.

  In The Battle for Middle-earth ben jij de baas over een leger orks, aardmannetjes, mensen, elfen of dwergen. Elke van deze sectie heeft ook zo zijn eigen speciale vaardigheden en helden.

  In het eerste deel van The Battle for Middle-earth speel je in de campagne de drie The Lord of the Rings films na. Zo kun je zelf de verdediging leiden van Helms Deep en Minas Tirith. Doe jij het beter dan Théoden bij Helms Deep en Gandalf bij Minas Tirith?

  Het tweede deel van The Battle for Middle-earth had een veel minder interessante campagne dan zijn voorganger, maar de gameplay aspecten waren heel erg verbeterd in dit deel. Zo had je veel meer mogelijkheden om te doen in het tweede deel en werd je niet in een hokje geduwd.

  Deze twee spellen hebben dan ook samen een plekje veroverd op de nummer twee positie van de beste The Lord of the Rings games!

  1. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

  Over klassiekers gesproken: The Lord of the Rings: Return of the King is er zeker een. In deze The Lord of the Rings game volg je het verhaal precies zoals het in de oscar-winnende film ook gaat. Zo speel je de avonturen na van Aragorn, Legolas, Gimli, Gandalf, Frodo en Sam

  Over het verhaal valt dus eigenlijk niet echt veel nieuws te vertellen aangezien je precies de film naspeelt. Maar hoe het verteld wordt is wel erg leuk, zo heb je drie verschillende verhaallijnen die je om de beurt moet gaan spelen. Zo speel je de ene keer het verhaal van Aragorn, Legolas en Gimli, dan weer het verhaal Frodo en Sam en tot slot het verhaal van Gandalf. Uiteindelijk komen dan al deze verhalen samen en ga je als Frodo de strijd aan met Golom in Mount Doom.

  Vaak kunnen film games op weinig steun rekenen van fans, maar bij deze game (en bij de eerder genoemde The Two Towers game) is dat zeker niet het geval. The Lord of the Rings: The Retun of the King werd goed opgevangen door zowel fans als critics. Daarom ook een verdiende eerste plek in de top 5 beste The Lord of the Rings games!

  De beste The Lord of the Rings games

  Dit waren volgens ons de vijf beste The Lord of the Rings games, maar sinds gister is er een nieuwe The Lord of the RIngs game op de markt; Shadow of War. In Shadow of War speel je het verhaal van Talion, die wraak zoekt in de diepste duisternis van Mordor. Het verhaal van Talion speelt zich af tussen The Hobbit en The Lord of the Rings.

  Om in de stemming te komen voor deze nieuwe The Lord of the Rings game hebben wij vijf vette video's en trailers van Shadow of War op een rijtje gezet voor je! Gaat Shadow of War het in het volgende lijstje van de beste The Lord of the Rings games maken? Als je alle video's ziet dan denk je haast van wel!

  Middle-earth: Shadow of Mordor

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.